10 Octombrie, 2025, 09:20:37 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Camin vs. gazda.  (Citit de 3336 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Iunie, 2005, 08:25:05 p.m.
Citit de 3336 ori

dew

Vizitator
Acum,s-a produs o catastrofa:Abia am pus piciorul pe parchet,Marta a izbucnit in sus,aruncand,pana in mijlocul camerei,pernele si cuvertura.S-a intors spre mine,innebunita [...]
   -Dar nu te mai astamperi odata?!N-ai nici un pic de sensibilitate!Toata dupa masa mi-ai ciocanit.Aici nu poate omul sa doarma!...Daca n-ai chef sa dormi,de ce nu te duci in sala de studii?!

Astazi,citind-o pe Anisoara Odeanu (Intr-un camin de domnisoare) mi-am dat seama ca va trebui sa hotarasc in cele din urma ce voi face dupa ce voi fi nevoita sa "parasesc" casa parinteasca.Ma gandesc la anii de facultate ce vor urma si sunt indecisa,nu stiu ce este mai bine sa fac:sa locuiesc intr-un camin sau sa stau in gazda la o anume persoana  ??? (posibilitate de a-mi inchiria un apartament nu voi avea doar in cazul in care voi castiga la Loto si cum nu joc...)
    Nu stiu cum este viata intr-un camin...
    Avem ,oare,intimitate intr-un asemenea loc?
 Voi ce ati alege sau ce ati ales?Ar putea careva dintre voi,prieteni,sa-mi vorbeasca despre viata intr-un camin,in zilele noastre?

PS:Am deschis acest topic in speranta ca cele postate aici vor fi de folos nu numai mie,ci tuturor acelora care sunt indecisi,tuturor acelora care dupa bacalaureat vor trebui sa aleaga.

« Ultima Modificare: 23 Iunie, 2005, 08:27:56 p.m. de dew »

23 Iunie, 2005, 11:26:23 p.m.
Răspuns #1

Mr. Pheonix ...

Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

01 Iulie, 2005, 11:44:38 a.m.
Răspuns #2

charlie

depinde de fiecare persoana in parte...
am colegi si colege la facultate, care anul asta au stat in camin, numai ca nu le-a placut, si astfel, anul universitar urmator il vor petrece in .... gazda. Cei care pot... cei care nu pot...tot in camin...
altii au stat in gazda sau chirie (au gasit ieftin ;D) si sunt chiar multumiti...
in cele din urma, tu alegi
You believe but what you see
You receive but what you give

02 Iulie, 2005, 12:32:09 a.m.
Răspuns #3

Semiramis

Global Moderator
eu una, urmand cursurile facultatii in orasul natal, am stat la ai mei. insa avand in vedere ca locuiesc intr-un cartier care are ceva camine si in vremea facultatii pierzand noptile prin diverse camere de camin jucand carti la greu, am constatat ca nu as putea locui intr-unul. viata de camin e nebuna, frumoasa, conditiile in care stai insa nu. pe langa faptul ca nu ai intimitate, nu ai nici confort. acelasi lucru este valabil si la gazda.
te sfatuiesc sa cauti o garsoniera, cu un pret de inchiriere avantajos, sau sa te mai cuplezi cu o prietena la un apartament.
multa bafta!!!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

03 Iulie, 2005, 08:20:28 p.m.
Răspuns #4

Guardian|Angel

acelasi lucru te sfatuiesc si eu sa il faci...cauti fie o garsoniera,fie un apartament in care sa stai,si te cuplezi cu o persoana sau 2...e mult mai convenabil...insa,ce am auzit atat despre camin cat si despre gazda...si cam ce imi imaginez,nu te-as sfatui ... nici una nici alta!
Bafta....o sa ai nevoie!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

04 Iulie, 2005, 10:35:20 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Well, daca ar fi sa o iau de la inceput, as cauta sa stau in camin. Avantaje sunt:

Ai colegi aproape. Daca lipsesti de la cursuri, vor fi o gramada in jur care ar putea sa-ti dea laboratoarele, cursurile, etc. Xerox-ul e la doi pasi, e super ieftin, poti invata cu colegii in cantina, etc.
O viata sociala bogata, intalnesti f. multi oameni, diversi, petreceri, etc. Mai greu cand stai in gazda, daca dai de vreo batranica traind in continuare in anii '30, si care incide usa dupa ora 22:00 si nici nu vrea sa auda de musafiri.
Vei avea o perspectiva mai "acceptanta" despre societate - inveti sa respecti fiecaruia dreptul lui, dar sa si ti-l aperi pe al tau.

Alte realitati sunt: caminul costa mai putin decat sa stai in gazda, in camin ai net ieftin, in gazda te va costa mult sa ai net. In camin va fi galagie pana tarziu in noapte si liniste in weekend dimineata, majoritatea caminelor sunt inconjurate de tot soiu de baruri si discoteci. In gazda va fi liniste noaptea, dar daca n-ai noroc poti nimeri intr-un bloc cu un manelist inrait :D si n-ai ce face.
In camin sau f. aproape de camin gasesti mereu sa cumperi tigari, bautura, cafea, de mancare oricand ai chef, pe cand daca stai in gazda tre sa ai grija sa-ti iei de mancare din timp ca noaptea sunt cam inchise mai toate.
De obicei caminele sunt linga mijloace de transport in comun, si ajungi repede la facultate, in gazda s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi 2-3 mijloace de transport si sa faci o ora pana la facultate, si inca o ora intors. Mai pui la socoteala ca daca stai departe si vei avea cursuri iarna pana la ora 20, o sa ajungi acasa inghetata, dupa o ora jumate de mers cu autobuz, tramvai, asteptat prin statii singura, viscol, etc.

In camin va fi mizerie (si bude infecte daca cumva nu vei sta in camine cu buda pentru fiecare camera), gandaci peste tot, igrasii, mucegaiuri; cand te muti risti sa nu fie geamuri, clante/yale, prize, becuri, intrerupatoare. De obicei sunt, dar lipseste cate una asa de control :). Va trebui sa va descurcati cu toatele acolo si sa le reparati cumva (poate se vor ocupa parintii/prietenii de asta). Daca esti mai timida, celelalte colege te vor pune pe tine sa faci curat, etc, dupa ele, daca esti mai rea, risti ca toata lumea sa te enerveze mereu :D ma ca nu si-a spalat una, ba ca e dezordine etc.

Pe de alta parte, in gazda va fi curatel, vei contribui si tu la asta, dar prietenii te vor vizita mai rar si va trebui sa ramai in camin cand vei merge la o petrecere sau ceva (si sa-ti iei dupa tine posetuta cu chestii de dimineata, sa folosesti pijamalele altcuiva etc).

Eeeetc.

Pe scurt, daca ai noroc, poate sa fie bine si in camin, si in gazda. Daca esti ghinionista, poa sa fie rau si in camin, si la gazda.
Daca ai pretentii si mijloace financiare, va fi mai bine la gazda. Daca n-ai finante, si esti si mai sociala si mai intelegatoare de felul tau, va fi ok si la camin.

Da cu banu si studiaza gazda inainte sa te muti la ea. La camin oricum e totul pe noroc :)

Bafta.