Da, asa am gandit si eu dupa ce am nascut al doilea copil.Oricum i-am crescut singura. Doar ca in ziua de azi greu se gaseste un "alt" tata sa doreasca a-ti creste 2 copii , eu am intalnit un om care a crezut ca va avea aceasta responsabilitate si s-a speriat.Copiii mei nu intra in atributia altui barbat, ei au un tata , asa cum este el, au un viitor asigurat . Am recunoscut ca sunt lasa , mi-e teama sa ma gandesc la ziua de maine.Cand a trebuit sa fac pasul decisiv au intervenit alte vieti .Nu ma sacrific pt nimeni , numai ca nu doresc sa ma simt si mai vinovata decat sunt.In fiecare an a aparut cate o piedica exact cand luam hotararea de a pleca.Si aceste piedici mi-au creat responsabilitati .Cati dintre noi pot spune ca nu-si cladesc intai "culcusul" si apoi prind radacini? UNDE? Pe strada? Cati dintre noi nu ne bucuram de dragostea partenerului, singuri in apartamente luxoase sau intr-o camaruta de 2/2? Cati dintre noi , cand apare un copil, nu isi doresc sa-i creeze conditii mai bune decat ale noastre? Si intrebarile pot continua.
Ce am vrut eu de la viata a fost un strop de iubire pt mine.Numai pt mine. Cand am inteles ca nu pot avea ce-mi doresc , am renuntat .Am fost egoista o singura data in 36 de ani si am pierdut urmatorii ani. Din prostie, din lasitate , din comoditate, din ratiune , din " hotaraste tu cum crezi ca e bine" si am pierdut totul. Toata lumea cere dar nimeni nu ofera nimic. Eu am oferit si am pierdut mai mult decat am primit.
Renuntarea este , acum, pt mine ca un pansament peste sufletul mutilat de dorinta de iubire.Am renuntat sa simt , am renuntat sa-mi doresc , am renuntat sa primesc , am renuntat sa ridic privirea .Mi-e lehamite de lacrimile mele si de tot ce ma atinge. Nu mi-au ramas decat copiii ( "mama, daca te intreaba cineva cati ani ai, sa-i spui 15" , "ce sa fac sa nu mai plangi, inger cu parul ca frisca?", "iubita , ma lasi sa te miros?" " esti asa frumoasa!" , " esti bengoasa, sexoaso!", " sexy, sexy, colegii mei striga dupa tine"). Daca ei ma vad asa ce as putea eu sa-mi mai doresc?