11 Octombrie, 2025, 12:43:21 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Filme la care am plans ...  (Citit de 32952 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Octombrie, 2008, 05:03:58 p.m.
Răspuns #75

lumycriss

Vizitator
Am văzut aseară un film care m-a impresionat profund, plângeam aproape involuntar: Karol, un om care a devenit papă (un uomo diventano papa). E formidabil realizat, şi merită văzut. Într-adevăr, papa Ioan Paul al 2-lea a fost un om măreţ... Aproape că regret că nu a mai trăit măcar atâta timp cât să apuc şi eu să-l cunosc. Gândindu-mă la lucrul acesta, aproape că-mi venea şi astăzi, în biserică, să plâng... Ciudat cum oamenii atât de minunaţi sunt chemaţi atât de curând la sânul lui Dumnezeu... Ciudat şi nedrept...

05 Octombrie, 2008, 05:14:35 p.m.
Răspuns #76

Lorelei

Nu am vazut filmul, sper sa ajung sa-l vad, intr-adevar si eu cred ca papa Ioan Paul al doilea a fost unul dintre papii luminati, care a facut pasi foarte importanti pe calea ecumenismului mai ales (sa ne amintim ca a fost papa care a vizitat tari ortodoxe). Totusi nu e nimic nedrept ca a fost luat de printre noi, nici nu a fost chemat "atat de curand", totusi a trait 85 de ani, dintre care 27 de ani ca papa.
Oricum, multumesc pentru semnalarea filmului, o sa incerc si eu sa il vad...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

05 Octombrie, 2008, 05:47:06 p.m.
Răspuns #77

lumycriss

Vizitator
Dacă ne gândim că unii oameni ating şi 100 de ani, da, mi se pare nedrept că papa a trebuit să fie chemat la Domnul atât de curând... La fel şi prea fericitul nostru Patriarh Teoctist, pe care am ajuns să-l văd în sicriu şi să-i sărut mâinile adormite... Dar tot n-am să înţeleg niciodată de ce i se spunea aşa, prea fericit, pentru că un om care îşi iubeşte semenii atât de mult nu poate fi fericit când se gândeşte că alţii nu sunt... Lumea mai avea încă nevoie de ei, de înţelepciunea lor...