10 Octombrie, 2025, 10:33:37 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Toata lumea iubeste?  (Citit de 20516 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 August, 2005, 10:16:56 p.m.
Citit de 20516 ori

dew

Vizitator
     Toata lumea iubeste? Toata lumea ajunge sa cunoasca sentimentul acela complex si atat de frumos numit :IUBIRE sau DRAGOSTE?

Sunt acele femei usuratice pe care le intalnim noaptea la marginea soselelor,ce parere aveti?acele femei au iubit,iubesc,au aflat ce inseamna adevarata dragoste?

07 August, 2005, 03:03:10 p.m.
Răspuns #1

desdemona

cred ca la un moment dat toata lumea iubeste profund...eu sincer nu stiu daca iubesc cu adevarat..simt ceva pt fiinta de langa mine...stiu ca daca l-as pierde as suferi mult...dar asta este adevarata dragoste sau doar obsnuinta de al sti mereu langa mine?...cine stie raspunsul..nimeni..sau poate il stiu dar nu vreau sa-l vad...ee..complicat..
despre acele femei...eu cred ca acele femei sufera...au suferit enorm...pt ca au trecut prin mari greutati..nu cred ca degeaba stau acolo...dar este greu de zis daca au iubit..daca au fost iubite cu adevarat de cineva..daca au cunoscut dragostea..grija pt cineva...eu cunosc pe cineva care s-a prostituat patru ani...de la 16 ani pana la 20..era o fata atat de frumoasa...o frumusete..acum este atat de imbatranita...si-a pastrat frumusetea...dar nu l-a fel...prin ceea ce a trecut ea a schimbat-o...grijile..si suferintele au afectat-o atat psihic cat si fizic...acum cica este indragostita de unul ..dar chiar il iubeste sau doar este incantata ca el tine la ea..si o trateaza altfel decat barbatii de pana acum...
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

07 August, 2005, 08:36:10 p.m.
Răspuns #2

charlie

toata lumea iubeste, numai ca fiecare individ in parte iubeste diferit, cum i se pare lui ca este normal sa iubeasca.

Toata lumea iubeste? Toata lumea ajunge sa cunoasca sentimentul acela complex si atat de frumos numit :IUBIRE sau DRAGOSTE?

daca ajunge toata lumea sa cunoasca acest nobil sentiment, nu cred
You believe but what you see
You receive but what you give

08 August, 2005, 09:37:14 a.m.
Răspuns #3

charlie

cred ca la un moment dat toata lumea iubeste profund...eu sincer nu stiu daca iubesc cu adevarat..simt ceva pt fiinta de langa mine...stiu ca daca l-as pierde as suferi mult...dar asta este adevarata dragoste sau doar obsnuinta de a-l sti mereu langa mine?...cine stie raspunsul..nimeni..sau poate il stiu dar nu vreau sa-l vad...ee..complicat..

nu cred ca poate altcineva in afara de tine sa stie ceea ce simti tu. trebuie sa meditezi putin asupra faptelor de zi cu zi si sa iti dai seama de ceea ce este in sufletul tau, si sa sti sigur ceea ce simti, si sa "vezi" raspunsul adevarat.  :)
You believe but what you see
You receive but what you give

10 August, 2005, 10:50:19 p.m.
Răspuns #4

desdemona

da ..ai dreptate charlie..dar stii tu..teoria ca teoria..dar practica este mai greu....eu am impresia ca uneori sunt cam superficiala...imi pun atatea intrebari dar intotdeauna fug de raspuns...desi eu il caut..cand il gasesc nu il vreau...ma ascund...de ce?..poate ca sunt lasa...dar fiind ca nu puteam continua la nesfarsit..am privit un pic in trecut..am vazut cat eram de fericita...daca m-as desparti de el..nu as regreta nimik...as fi fericita ca am avut ocazia sa intalnesc un om extraordinar...dar...as suferi..de ce?pt ca am vazut adevarul..il iubesc...mult..prima persoana despre care pot spune asta...este frumos sa recunosti asta...sa poti spune lumii intregi...
desi stiam ca trebuie sa analizez situatia incercam sa fug..iti multumesc charlie....raspunsul tau a fost un imuls.. :-* ;D
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

11 August, 2005, 06:08:13 a.m.
Răspuns #5

Evangeline

Multe dintre acele femei, despre care vorbeste dew, sunt obligate sa se prostitueze. Sunt foarte multi cei care racoleaza fete si le duc peste hotare spunandu-le ca le va gasi un loc de munca si ca vor avea banii visati. Cu 2 ani in urma am urmarit o emisiune (nu mai stiu pe ce post tv) si am aflat ca cele mai multe fete vandute peste hotare sunt din judetul Iasi :( Cand am vazut cum rudele acelor fete le promit ca vor avea o munca cinstita si cand ajung acolo le vand :'(, m-am ingrozit de cruda realitate. Cum poate unchiul sau cumnatul unei fete sa profite in asa hal de un copil (cred ca la 15-16 ani esti tot un copil, nu poti sa-ti dai seama cat de rea si de perversa e lumea din jurul tau)? Credeti ca acele fete mai pot spera la acel sentiment numit IUBIRE cand ele sunt distruse psihic? Nu stiu ce sanse au acele fete de a avea o viata normala si linistita. Astept parerile voastre!

Pupici! :-*
« Ultima Modificare: 12 August, 2005, 01:27:55 a.m. de kytty17 »
Never, never quit!

11 August, 2005, 12:41:06 p.m.
Răspuns #6

desdemona

da kytty asa e ..majoritatea sunt racolate..dar uite acel caz pe care l-am prezentat eu..este o ruda..si ii stiu bine povestea....ea a plecat..ea s-a dus ..inconstienta?...da...poate spuneti ca de ce nu au facut nimik parintii..ei sunt responsabili..au cautat-o asa de mult..tin minte cum statea tatal ei iarna in ger...pe strada..poate o gaseste ...era disperat..si acum imi amintesc privirea lui plina de durere..disperare....dar au gasit-o la un moment dat...dar ea ce a facut!?..a plecat din nou..si stia prea bine unde se duce...si dusa a fost...4 ani...poate gresesc..dar acum stia exact ce face...si tostusi a plecat...oare ii placea?nu vreau sa cred asta...
intradevar majoritatea sunt obligate..dar nu imi pot scoate din minte ca ea a ales calea asta..si nu a avut mila sa-si anunte parintii...nu a dat nici un semn 4 ani...este ea om?

11 August, 2005, 07:18:48 p.m.
Răspuns #7

Evangeline

Draga desiree, nu stiu ce sa mai cred. Stau si ma gandesc la exemplul pe care le-ai dat si incerc sa inteleg ce se intampla cu acea fata, ce poate gandi :-\. Asa cum am mai spus psihicul unei astfel de fete e distrus, ea nu are o viata normala-nu cred ca va avea candva. Pentru a reveni la normal e nevoie de multe sacrificii, de mult sprijin. Parintii si rudele trebuie sa stie cum sa o ajute ca ea sa se poata indeparta de toate prostiile. Multi dintre parinti nu stiu ce sa faca in astfel de cazuri :(.
Ai intrebat daca ea mai este om? E greu de raspuns la o astfel de intrebare...din momentul in care era constienta de ceea ce face si inca continua... :'(
« Ultima Modificare: 12 August, 2005, 01:34:05 a.m. de kytty17 »
Never, never quit!

12 August, 2005, 11:38:58 a.m.
Răspuns #8

desdemona

ai dreptate draga mea kytty....este greu de raspuns....acum o analizam un pic..nu pare sa sufere..dar stiti voi aparentele inseala....dar pare fericita...nu...am ales cuvantul gresit...multumita de ea insusi...si eu ma pricep la a analiza oamenii un pic....sau poate ma insel si incearca sa se ascunda...cel mai sigur este ca ea se lauda de ceea ce este acum...ce mai inseamna asta ..nu mai stiu...singurul lucru pe care il putem face e sa ne rugam la Dumnezeu sa o lumineze sa faca ceea ce este corect...sa aleaga calea buna...sper sa nu mai plece... :(

13 August, 2005, 05:32:42 a.m.
Răspuns #9

Evangeline

Ok desiree am inteles ca e multumita de ea insasi. Spune-mi, de ce s-ar lauda si de ce e ea multumita? ??? A trecut mult timp de cand a venit acasa si de cand nu mai are aceeasi "meserie"?
Never, never quit!

13 August, 2005, 01:43:57 p.m.
Răspuns #10

desdemona

nu a trecut asa de mult...din mai poate..nu mai stiu exact...de ce este multumita?...imi este greu sa cred asta...cum poate fi ea multumita de ea insasi dupa ceea ce a facut?...raspunsul..banii...parintii ei au multi bani si acum cand s-a intors o tin in puf...traieste ca o regina...de acord ca parintii isi fac griji ca ar mai putea pleca...dar exagereaza...si ea a facut acolo multi bani...dar lipsa de educatie si de stil isi spune cuvantul..poarta multe multe lanturi de aur la gat foarte groase..mie una imi provoaca sila...si are un aer de superioritate fata de toti..si fata de mine...inainte de a pleca ne intelegeam bine...dar ne-am schimbat...dar totusi aceste impresii nu se justifica..poate vrea sa se ascunda...pare atat de fericita...cum am mai zis acum trebuie sa se casatoreasca cu unul..il cunoaste 2 luni..dar nu contreaza asta pt ea...de ce face acest pas?poate pt ca il apreciaza ca nu o trateaza ca o prostituata...ceea ce este de fapt..acum pleaca in grecia...acolo lucreaza el...ce va face de acum inainte..nu mai stiu...
in inconstienta ei cred ca ea este mandra de ceea ce a facut...ca poate fi tratata ca un adult...ca stie ce este viata...cred ca asta este adevarul...

13 August, 2005, 05:49:17 p.m.
Răspuns #11

DIANA

Vizitator
Fetelor, fetelor! E la indemana oricui sa judece si sa condamne, mai ales cand priveste lucrurile din afara. Desiree, ai incercat sa o intelegi pe fata asta? Sa te pui in "papucii" ei si sa ii acorzi motivatiile necesare purtarii ei ca apoi sa o ajuti, eventual, sa inteleaga ce a facut rau? Ai incercat sa ii fii prietena pana la capat, fara sa bagi in seama aerul ei de superioritate?

Bun, a gresit prostituindu-se. Poate ca isi da seama de greseala facuta dar nu are curajul sa infrunte trecutul tocmai pentru ca nu are in jur oameni intelegatori dispusi sa o asculte?
Ce ii ramane de facut? Sa isi traiasca propria drama, sa faca tot posibilul (ceea ce e de apreciat!) sa traiasca in armonie cu ea insasi. Chiar si superficial.

Casatoria asta poate fi un refugiu. Un refugiu din fata celorlalti oameni care, ca si tine, desiree, o stigmatizeaza. Si atunci, fiecare din acesti oameni se pot considera cumva responsabili pentru viitorul ei. Zau mi-e mila de ea!
« Ultima Modificare: 13 August, 2005, 10:17:05 p.m. de DIANA »

14 August, 2005, 11:14:27 a.m.
Răspuns #12

desdemona

da..poate ai dreptate diana...ar trebui mai intai sa vb cu ea..dar eu una am incercat sa ma apropii de ea...chiar vroiam sa vb cu ea sa stiu ce este in sufletul ei...dar ma respins ..cum?cu acel aer de superioritate si cu indiferenta...asta le urasc foarte mult...poate este si vina mea ca nu am incercat mai mult...dar..nu stiu...poate inca nu e pierduta...dar nu pot sa imi scot din minte ca ea a vrut sa plece...intradevar nu ar mai trebui sa judecam,....poate asa am fi procedat si noi in situatia ei...nu ar trebui sa o judecam pe ea..cand noi nu ne putem judeca pe noi insusi...dar asta e alta poveste...

14 August, 2005, 01:29:26 p.m.
Răspuns #13

viulian

Administrator
Gandindu-ma la subiect, nu cred ca e vorba de iubire.. adica ce sa zic, uitati si voi 2 motive mai jos:

1. Rare sunt femeile carora le e bine, dar decid sa se apruce de meseria asta.. Majoritatea prostituatelor au un trecut zbuciumat, saracacios, abuziv, asa ca sunt deja "date peste cap" si nu cred ca mai e loc de un sentiment asa rafinat cum e iubirea.

2. Indragostirea peste masura vine cumva si in urma unei perioade de frustrare si neimplinire (inclusiv sexuala).. Ce vreau sa zic e ca e o perioada de asteptare a unei viitoare relatii, o dorinta.. si asta creeaza un teren fertil pentru iubire.
Dar in ceea ce priveste prostituatele (despre care se spune ca simt/cunosc cel mai bine barbatul) nu cred ca pragmatismul/realitatea vietii lor le mai permite o visare frumoasa la iubire..

14 August, 2005, 04:13:01 p.m.
Răspuns #14

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
...eu cred ca acele femei sufera...au suferit enorm...pt ca au trecut prin mari greutati..

Unele... altele practica meseria pentru placere.... cunosc din pacate asemenea cazuri...doua foste colege de clasa  :(

Cred ca e vorba pur si simplu de educatie.O fata tanara care nu prea are educatie si e draguta, chiar de nu ajunge la colt de strada, devine o dama de "larg consum", cel putin in mediul rural si in zonele sarace.Noapte, discotecii, bautura, niste "purisani" plini de "lovele", masini, straini.... si iata asa ajunge fata, care nu a avut parte de suficienta educatie in viata, sa se culce cu o multime de oameni... Asa se intampla de ex, la mine la tara de ex.... fetele isi incep viata sexuala pe la 12-13 ani, o tin intr-una pana pe la 18-19, cand unele reusesc sa se lase de acest mod de viata, iar altele nu.........
 E o realitate....