11 Octombrie, 2025, 01:14:44 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Metrosexualul  (Citit de 7089 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 August, 2005, 10:23:52 p.m.
Citit de 7089 ori

dew

Vizitator
  Metrosexual este un neologism ,probabil ca multi nici nu ati auzit de acest cuvant. Desemneaza BARBATUL foarte preocupat de aspectul sau exterior (vezi Catalin Botezatu),barbatul care nu pleaca in oras pana nu s-a privit de cateva ori in oglinda,care merge odata pe saptamana sa-si faca pedichiura si manichiura.
   Metrosexualul pune mare accent pe aspectul vestimentar,cheltuieste foarte mult pe haine,vrea sa fie mereu in voga,mereu remarcat...

Vi se pare normal?In zilele noastre barbatii sunt mai preocupati de aspectul lor decat FEMEILE?
  Va provoc la discutie!  :)

06 August, 2005, 12:10:35 p.m.
Răspuns #1

Pustnicul

Nu stiu de ce l-ai ales pe Catalin Botezatu !!!  ::) ...
De ce face el asemenea lucruri si e mereu prea ocupat de aspectul lui fizic.., totul se rezuma la un singur raspuns ...
El e homosexual.
Nici mie nu mi-a venit sa cred prima oara.., dar asa e ...
Acum sa revin si putin la titlul temei.., pai barbatul trebuie sa se mai ingrijeasca si el din cand in cand, caci daca nu pui pret pe curatenia ta trupeasca, atunci inseamna ca nu te respecti, bine acum nici chiar in mod exagerat sa nu mai iesi de sub dus toata ziua, sau mereu sa fi ''lins in frunte ca vitelul'', cu tot felul de freze ori mereu sa te apuci de cumparat la haine cand vezi vreun model mai nou, parerea mea e ca deja asta se numeste maretie prosteasca intr-un lux amagitor propriei noastre fiinte ...

07 August, 2005, 01:42:13 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Mie imi pare exagerata chestia cu metrosexualismul, cum la fel mi se pare exagerat ca o femeie sa se fardeze si sa buchiseasca la ea ca si cum ar fi prim-solista la cabaret.

Dar pe de alta parte, a avea unghii curate, a mirosi frumos, a fi decent imbracat, pe scurt a avea grija de tine mi se pare cat se poate de civilizat. Altfel nu ne-am deosebi prea mult de taranul de la camp caruia nu-i pasa de cum arata ci doar de munca pe ogor.

Daca o masca de fata ofera un sentiment racoritor dupa o zi tensionata de munca, sincer as prefera asta decat sa fumez/beau. Faptul ca produsele de infrumusetare sunt numai pentru femei il consider a fi un stereotip social - masculinitatea nu se pierde dupa o pedichiura sau daca porti haine alese inteligent. Adica masculinitatea nu sta in tricou jeansi si adidasi - sau intr-un costum negru. Cum mie imi place sa vad o tipa imbracata fain, sexos, la fel consider ca si unei tipe i-ar place sa vada un tip imbracat fain..

« Ultima Modificare: 07 August, 2005, 01:47:04 a.m. de viulian »

07 August, 2005, 01:50:47 a.m.
Răspuns #3

Lorelei

Pai da, e drept ca nu e nimic rau in a te ingriji, dar din pacate de cele mai multe ori tipii astia care se ingrijesc excesiv sunt foarte superficiali (era un topic mai vechi parca in care vorbeam de tipe pentru care ruperea unei unghii e o drama existentiala... ei cam asa ii vad si pe astia). Acum daca tipul in cauza mai e si profund... e clar ca nu exista  ;D nu mai visati atata  ;D ;D ;D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

07 August, 2005, 11:08:17 p.m.
Răspuns #4

Mr. Pheonix ...

.......HM ......... , inainte de a intra in discutie pe tema metrosexualilor as vrea sa imi explice si mie cineva cum s-a ajuns la acest tremn , mai precis care este etimologia cuvantului pentru ca nu  prea inteleg ce legatura are aspectul exagerat pe care unii  barbati il acorda propriei imagini , cu eventualele deviatii sexuale , adica daca e cineva exagerat de preocuap de pesoana sa eu il vad narcisist o leaca , dar ca e metrosexuat imi e singer greu, adica ma gandesc automat la restul categoriilor gen asexuat , care chair nu are nici o legatura .....cu cele discutate mai sus , astept sincere lamuriri .......................... ???
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

07 August, 2005, 11:19:24 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Uite am gasit aici un link - http://www.wordspy.com/words/metrosexual.asp dar e in engleza.

Pe scurt, metro (inseamna urban, de oras) iar sexual vine ca totusi imbracamintea ascunde o latura sexuala ce tine cumva de homosexualitate.

Pe acel site, exemplul oferit este David Beckam, care se stie ca isi oja unghiile.

08 August, 2005, 12:39:26 p.m.
Răspuns #6

Pustnicul

Dar ce satisfactie ar fi avut si Beckham prin asi vopsi unghiile !? ...
Oare ce spun admiratoarele lui, despre acest lucru ?  ::) ...

08 August, 2005, 01:07:34 p.m.
Răspuns #7

Maria

Vizitator
    Este destul de important ca un barbat sa-si ingrijeasca corpul, tinuta, aspectul. Pentru mine personal aspectul exterior demonstreaza sau citeaza caracterul si personalitatea celui cu care sunt in contact si invers. Habar n-am cum ar fi sa mergi la un ghiseu bancar si sa vezi dincolo de ghiseu niste unghii roase ce au imprejur cuticule exfoliate.Mi-ar demonstra ca persoana este o fire nervoasa ce nu sta prea mult la discutii.
    Este foarte important sa fi uneori si excesiv de ingrijit in ceea ce priveste persoana ta. Barbieritul zilnic, curatatul unghiilor, ingrijirea picioarelor(mai ales pentru cei ce folosesc in permanenta pantof inchis,sau incaltaminte din inlocuitor), uneori pudrarea lor si-a incaltamintei folosind o pudra usor camforata,  , hidratarea si folosirea sapunurilor antibacteriene si-a uleiurilor de baie sunt iarasi foarte necesare.
      In ceea cei privesc pe creatorii de moda sa nu uiatm ca este o industrie ce promoveaza  imaginea pe langa tinuta. Imaginea la oara actuala este punctul forte pentru lansarea in afaceri indiferent de domeniu. Moda, machiajul, cosmetica, infrumusetarea si operatiile estetice promoveaza si lanseaza pe piata provocarea sub toate aspectele ei.Este foarte usor sa controlezi mintile oamenilor prin vaz.
     Devin periculoase ingrijirile despre care vorbea si Pheonix, acelea bazate pe narcisism si homosexualitae. Un barbat foarte ingrijit si cu chilot tanga iti schimba deja impresia. Un barbat bine ingrijit ce are ticuri si gesturi feminine  v-a schimba si acesta imaginea despre el. De foarte multe ori prin tinuta si modul de abordare vorbim despre noi.

08 August, 2005, 03:52:18 p.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
Apropos de tanga... Si asta mi se pare un stereotip social, cum ca ar fi feminin.

Da, fundul unei tipe este totdeauna apetisant cand poatra tanga sau ceva cu dantele (fragilitate), dar sa nu uitam ca stripperii, cei in fata carora femeile sunt in extaz, poarta si ei tanga, iar asta nu-i face cu nimic mai putin masculini, sau mai putin atragatori.

08 August, 2005, 04:41:15 p.m.
Răspuns #9

Pustnicul

Sa nu uitam de Chippendales cand au venit la noi in tara ...
Sincer sa fiu nu am vazut nici macar un articol cu ei ca nici nu ma intereseaza, dar cred 100% ca in timpul reprezentatiilor pe scena, purtau bikini tanga, iar femeile erau pur si simplu ravasite .
La Bucuresti in 2003 s-au strans cu aproximativ o ora inainte de inceperea spectacolului in jur de 4 000 de femei nerabdatoare sa-i vada (sau sa-i revada) pe renumitii stripperi ...
Cand au intrat de doua ori, stripperii in randul spectatoarelor, acestea s-au inghesuit pentru a-i atinge, saruta sau pur si simplu in dorinta de a fi mai aproape de ei ...
Deci sa inteleg  ca o femeie ii pare bine atunci cand un barbat poarta o astfel de lenjerie intima !?  ::) ...

08 August, 2005, 05:12:47 p.m.
Răspuns #10

Mr. Pheonix ...

.........da.........salutari V. pentru link , am inteles si nu doresc sa intru aici intr-o polemica pe importanta si necisitatea unor astfel de termeni putini fortati in dex roman ......dar ...revenind la discutia  de mai sus , in ce ma priveste consider sincer ca atat la femei cat si la barbati trebuie facuta distictia intre moda , excenticitae si vulgaritate . Eu cred in primul rand ca un OM trebuie sa fie in primul rand curat asta atat pentru el cat si pentru relationarea lui cu ceilalti , este lipsa de respect atat pentru tine cat si pentru ceilalti din jurul tau daca uiti de un sapun sau daca vorba Mariei cand te descalti produci efectul unui gaz Sarrin. N u cred sincer ca are atat de mare impotanta daca pe chilotul meu scrie Botezatu , sau daca in loc de felie de material am sfoara (vezi tanga) , conteaza ceea ce ma face pe mine sa ma simt bine si ceea ce imi da incredere in raport cu cielalti. In ce priveste situatia V.I.P.-urilor , aici e altceva , ele traiesc prin imaginea pe care ne-o induc nou privitorilor, sigur ca nu pot sa fie "casual" pentru ca atunci de ce as privi o celebritate cand oameni am si langa mine tot "casual" . ]

da ........fundul unei tipe este intotdeauna apetisant  ;D ;D ;)     
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

08 August, 2005, 10:19:43 p.m.
Răspuns #11

Maria

Vizitator
     Ceea ce face Chippendales este un spectacol adica isi face meseria.Mie personal extazul asta si lesinul femeilor la vederea vedetelor imi produc semne de-ntrebare. Nu cred c-as putea trage de chilotii vreunui barbat daca n-as fi ori beata ori drogata, la fel si cu lesinul, indragosteala de nu stiu ce poster al vreunei vedete(oricul o las aici c-am depasit sfera topicului).
      Da, chiar este important ca tinuta feminina sa exprime feminitate si eleganta indiferent ca-i sport, seara sau de zi, iar cea masculina sa lase in urma dara de mascul si nu de papusoi sau barbat de companie.
    Am avut ceva ocazii ca-n vacantele mele de peste occean sa vad milionarii adevarati. Pot spune cu mana pe inima si dand-u-mi cuvantul de onoare ca n-am vazut pe nici o plaja, in nici o croaziera  barbatii sau femei cu costume de baie indecente. Aceasta ,,normalitate" este doar in Europa, acolo unde se cauta oarecum destrabalarea si provocarea.Am stat langa oameni care puteau cumpara echipajul cu vapor cu tot si n-aveau nimic deosebit fata de ceilalti turisti care erau langa ei.
     Si ca sa inchei ma repet spunand ca promovarea unei imagini printr-o industrie este una iar normalitatea este alta.Cum ar fi sa mergi la un stomatolog iar doctorita sa-ti trateze dantura cu marimea D de la silicoane  ca asa a vazut ea la Daniela G sau Pamela A?!

09 August, 2005, 12:08:40 a.m.
Răspuns #12

DIANA

Vizitator
Da, Maria are mare dreptate, pe plajele din America nu vezi tipele gen Baywatch, nici ca si corp parca sculptat in ceara si nici ca si tinuta. Se merge pe o anumita decenta, nu rar vezi femei in pantaloni scurti facand plaja si chiar intrand in apa oceanului, si asta pe plajele din Santa Monica, Huntington Beach, Lagune. Barbatii la fel: nu poarta slip, in general ii vezi in pantalon scurt, short. Si in America e destula destrabalare insa e tinuta, asa cum mai spuneam candva, sub control, pana intr-acolo incat nu ai voie sa bei o bere nici pe plaja si nici in locuri publice inafara de terase sau baruri. Adica nu poti sa iesi in fata casei sau macar a restaurantului cu sticla de bere. Eventual cu paharul.
Adica, una e sa faci rau constient ca e rau si alta e sa faci rau avand impresia ca esti "cool".
Citeam undeva ca un barbat bine trebuie sa fie politicos, elegant, proaspat barbierit si sa miroasa putin a bautura. :) E o parere!
O femeie intotdeauna va aprecia un barbat care are grija de propria-i persoana. Dar asta, asa cum spunea Mr. Phoenix, trebuie sa inceapa de la apa si sapun. Sigur, ca in orice pe lumea asta, extremele sunt de evitat. Un om obsedat de propriul aspect este neglijent cu alte lucruri, poate la fel de importante.

09 August, 2005, 05:49:31 p.m.
Răspuns #13

Pustnicul

Citeam undeva ca un barbat bine trebuie sa fie politicos, elegant, proaspat barbierit si sa miroasa putin a bautura. :) E o parere!

Mai sa fie  ::) ...
Pai daca sotul tau vine acasa si te saruta imbratisandu-te si cu izul ''bauturii de tejghea '', tie ti-ar conveni !? ...
Eu ca barbat, dar in locul femeii nu mi-ar conveni .
« Ultima Modificare: 09 August, 2005, 05:51:33 p.m. de Pustnicul »

10 August, 2005, 11:06:28 p.m.
Răspuns #14

DIANA

Vizitator
Ok, sa "duhneasca" e una, sa miroasa putin, vag, a ceva fin aproape ca pot intelege si eu! :)