"De ce ma bati vantule "...."ma-mprastii ca frunzele..."
Privind in urma noastra, in viata, adeseori, vrem, nu vrem, privim, greseli ale trecutului, poate mici lucruri ce odata au contat si ne-au schimbat destinul...Nu le putem schimba, si nu are rost a ne gandi la ele... A alerga dupa trecut e alergarea dupa umbra, dupa vis... cel ce vrea sa se reintoarca in trecut, mai degraba ar incerca sa dea mana cu umbra sa, ca tot acelasi lucru il face...
Ramane deci prezentul, ramane deci viitorul, si o umbra a trecutului...Si visul, desi e umbra, aduce umbre din trecut, din viitor, din prezent, si uneori eu cred ca le amesteca intr-un vartej in care daca privim atent, putem gasi inalte intelesuri....
Inca din adolescenta, am visat ca voi intalni, o persoana deosebita...O visasem.... nu era zana cea buna, nici o femeie, o fata de o frumusete deosebita, defapt nici nu stiu exact cum arata la urma urmei, dar era.... iubita, sotia mea sa zic, in vise.... in bratele ei, mereu gaseam aceea protectie sufleteasca, dupa care la urma urmei, tanjim si noi, baietii, barbatii...
Sa spun sincer ? Poate suna copilaresc... dar mereu mi-am dorit o iubita care sa ma... tina la ea in brate noaptea... sa simt aceea aura, acel "ceva" de nedescris in cuvine, ce emana imbratisarea ei, si ce ma inveleste intr-o mantie protectoare, aparatoare... am cautat si am tanjit dupa asta, si in adancul sufletului meu, asta caut si acum... o iubire de-o viata...un vis.... o imbratisare...
Suna aiurea sa fii tanar si sa iti cauti marea iubire ? pentru mine nu... marea iubire o cauti din adolescenta, atunci cand stim cu totii sa iubim curat... mai tarziu, prea putini dintre noi mai stim sa iubim, vrem nu vrem, VIATA, MATURIZAREA, rapeste celor mai multi dintre noi tot ceea ce avem mai frumos... Doar arta, visul, dorinta, ne mai pot face sa pastram in noi scanteia iubirii curate, pe care inaintasii nostri, oameni poate mai aproape de Dumnezeu, stiau sa o pretuiasca mai bine...
Un liman... cineva cu suflet curat, careia sa ii ofer iubire...Pot oferi iubire nesfarsita, iubire infinita... niciodata nu am cerut cat am dat eu.. mereu m-am multumit cu un MAI PUTIN... si adeseori, nu am primit nici acel MAI PUTIn... defapt, niciodata....
Asta am cautat o viata....si caut... iubirea curata, iubirea adevarata
Am iesit in lume.... cautam in zadar.. ceea ce vreau eu, nu este.... traim vremuri in care visele oamenilor devin compromisuri cu consecinte nefavorabile pentru suflete lor, si sufletele-victime...Ce trist !
Iubirea ? ce e oare ea iubirea ? e un vis impregnat de suferinta si de compromis ? sa fie oare asta, sau sa fie o eliberare ? Eu o vad ca o eliberare.... prin iubire, gasesc libertatea... singuratatea imi pare un lant de plumb adanc si greu ce imi leaga sufletul cu greutate...
care sa fie urmatorul pas ? Sa ma resemnez, sa dau inapoi ?Sa imi arunc visele in groapa de gunoi a lumii care nu le (ma) intelege ?Sa arunc in arta tristeteace ma apasa, sa pun in panza, in poezie, in vise, in vorbe, in tot aceea parte de frumos ce zace in mine, parte de frumos pe care am numit-o Iubita Viselor Mele ?