11 Octombrie, 2025, 09:47:20 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intrebare lagata de rugaciune  (Citit de 6070 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 August, 2005, 06:39:55 p.m.
Citit de 6070 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Poate oare Dumnezeu, cel care a dat liber arbitru, sa puna sentimente in inima cuiva ? La urma urmei, nici El nu ne-a obligat sa Il iubim, dovada ca  nu este iubit de catre toti oamenii.
 Zise fiind acestea,credeti ca  are vre-un rost ca in rugaciunile noastre catre Dumnezeu sa ii cerem sa ne aduca iubirea ?

18 August, 2005, 01:45:29 a.m.
Răspuns #1

DIANA

Vizitator
Daca ii ceri lui Dumnezeu un lucru mic, il crezi un dumnezeu mic. Daca ii ceri un lucru mare, atunci, firesc, il crezi un Dumnezeu mare. Acum depinde de tine si de fiecare in parte!
Si apoi, ai auzit tu de ceva care sa ii fie imposibil Lui? ;)

18 August, 2005, 09:03:56 a.m.
Răspuns #2

Lord_Saladin

Vizitator
 Diana... acest lucru cred ca ii este si Lui cu neputinta, deoarece El a lasat omului liberul arbitru...
Si practic daca ne rugam sa ne ajute sa gasim pe cineva, asta inseamna ca El sa puna sentimente in inima unei persoane oarecare, lucru care contrazice ideea liberului arbitru.

18 August, 2005, 03:49:16 p.m.
Răspuns #3

DIANA

Vizitator
Da, de acord si cu ideea liberului arbitru, insa eu o inteleg altfel, nu ca pe libertatea intre a alege intre bine si rau. Si asta penttu ca Dumnezeu nu putea fi superficial. El, asemeni unui tata, ne-a indrumat, ne-a invatat inca de la inceput ce e bine sa facem. Si nu stiu sa fi spus vreodata "Faceti ce vreti. Alegeti ce vreti!". E adevarat, insa, ca nu ne-a creat ca pe niste roboti pe care sa ne comande prin butoane. Iar asta e de multe ori in detrimentul nostru. :) In fine, asta e o alta discutie.

Eu cred ca Dumnezeu ne cunoaste atat de bine incat, daca ii cerem, e capabil sa scoata in calea noastra o persoana exact pe gustul si personalitatea noastra, persoana perfecta pentru a starni ceea ce e pus tot de la bun inceput in inima noastra, iubirea. Acum cred ca se impune intrebarea "Cat e de folositor ceea ce Ii cer?". Si asta poate fi o alta discutie destul de ampla. Dar pentru ca ai adus vorba de rugaciune, eu cred ca cel mai bine e sa ii cerem sa implineasca in viata noastra ceea ce crede El ca e mai bine pentru noi. Si sigur va sti ce are de facut! ;)

19 August, 2005, 01:10:21 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator

19 August, 2005, 07:06:41 p.m.
Răspuns #5

desdemona

tu ceri iubire..ceri acea persoana care sa te completeze...dar esti sigur ca ea nu este undeva langa tine?..."Dumnezeu iti da..dar nu iti baga si in plasa' asa spune un proverb ...poate ste undeva..dar tu trebuie doar sa o recunosti...nu e oare asa?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

20 August, 2005, 05:50:52 a.m.
Răspuns #6

Evangeline

Cred ca e normal sa-i cerem Lui Dumnezeu iubire. Stiti voi replica "cere si ti se va da". Lord-Saladin nu-ti fie frica a cere, roaga-te la Dumnezeu sa-ti aline suferinta si fii sigur ca El stie foarte bine ce sa-ti dea. Ai incredere in puterea Domnului si roagate asa cum se cuvine ;)
Iti spun ca si eu am fost in aceeasi situatie si am cerut, am cerut iubire si am primit :)
Never, never quit!

20 August, 2005, 01:46:52 p.m.
Răspuns #7

Lord_Saladin

Vizitator

Citat
tu ceri iubire..ceri acea persoana care sa te completeze...dar esti sigur ca ea nu este undeva langa tine?..."Dumnezeu iti da..dar nu iti baga si in plasa' asa spune un proverb ...poate ste undeva..dar tu trebuie doar sa o recunosti...nu e oare asa?

Sigur nu-i ! Am cautat !  :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Citat
Iti spun ca si eu am fost in aceeasi situatie si am cerut, am cerut iubire si am primit 

Pe tine te iubeste Dumnezeu mult... pe mine poate mai putin   :'( :'(

21 August, 2005, 05:35:44 p.m.
Răspuns #8

desdemona

nu lordule...nu e adevarat...Dumnezeu nu te iubeste mai putin...sunt sigura de asta..poate nu ma crezi pt ca ar trebui sa iti dau dovezi...stiu ca noi incercam sa-ti dam sfaturi..dar nu te ajuta pt ca noi n suntem in situatia ta...nu stim prin ce treci...poate asa e...sincer acum nu stiu ce sa spun..nu stiu ce sa iti spun ca sa ma crezi...ajuta-ma
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

21 August, 2005, 07:51:17 p.m.
Răspuns #9

Lord_Saladin

Vizitator
 Multumesc pentru tot, dar n-aveti cum...
 O sa incerc sa imi mai ascund amarul...

22 August, 2005, 01:52:56 a.m.
Răspuns #10

Evangeline

Oh Lord_Saladin nu vreau sa crezi ca ma laud sau vreau sa-ti transmit ca eu pot avea pe cineva ca pot fi fericita, iar tu nu. Nu asta e mesajul care vreau sa ti-l transmit. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel. Oare nu ne-a creat El pe toti? Nu toti avem O VIATA?
Vreau sa-ti spun ca daca eu am reusit, la fel si tu poti reusi. Sa nu crezi ca esti singurul care se izbeste de problema asta, sunt multi altii la fel ca tine poate chiar mai rau. Ce trebuie sa inveti e ca daca AI CREDINTA AI BIRUINTA.

Citat
O sa incerc sa imi mai ascund amarul...
Esti pe acest site pentru a ne impartasi durerea ta. Insa, daca ceri ajutorul ai grija sa nu-l ignori ;)
Crede-ma ca am suferit si eu destul, inca sufar-nu e asa cum mi-am dorit, dar cred, cred in Dumnezeu. Numai El ma poate ajuta, El e singura salvare.
Vreau sa stiti ca nu sunteti singuri (ma adresez in special lui desiree, lui Lord_Saladin si nu numai), niciodata nu veti fi daca stiti sa-l primiti in suflet pe Dumnezeu si sa-l lasati sa va ajute.  :)
« Ultima Modificare: 22 August, 2005, 11:31:15 p.m. de kytty17 »
Never, never quit!

22 August, 2005, 10:53:19 a.m.
Răspuns #11

Lord_Saladin

Vizitator
 Si daca la aceasta cursa de alergare pentru fericire si iubire, pe pista vietii, Dumnezeu ti-a legat inca de la start niste obezi grele de plumb la picioare ?

22 August, 2005, 10:16:20 p.m.
Răspuns #12

desdemona

cand sunt in impas ma rog la Dumnezeu..si sper ca va fi bine...dar atunci nu este bine sufar..nu il critic..spun doar ca El stie ce face...dar desi ma rog la Dumnezeu nu ma linistesc complet...
spuneai ca tie tia pus pedici..daca tu zici asta eu te cred...poate vrea sa te incerce...sa vada de ce esti in stare ca pt apoi sa fii fericit..stiu ca tu nu crezi in viata de dupa moarte..eu insa cred...si stiu ca daca sufar aici...acolo va fi bine...tu nu crezi..dar sper ca vei fi fericit aici..in viata asta..de care esti sigur..

26 Octombrie, 2005, 10:21:12 p.m.
Răspuns #13

LACONICA

Ca niste copilasi care invata sa mearga, noi toti ne mai impiedicam si uneori cadem. Dar Dumnezeu, ca un tata mandru, asteapta sa ne ridice, sa ne scuture de praf si sa ne incurajeze, pentru ca noi sa incercam din nou.
Cu El totul este posibil!!!!!!! Ma voi ruga pentru Tine!!!!!!! :)

30 Ianuarie, 2006, 11:42:47 p.m.
Răspuns #14

Bke

Vizitator
Eu pun alta intrebare... am avut de ales daca sa ne nastem sau nu?Daca sa existam sau nu?