Draga mea Sunshine...
"Intr-o seara mi-am odihnit sufletul si trupul obosit de tristete langa un barbat pe care stiam ca il iubesc, iar dimineata m-am trezit langa un strain...si m-am chinuit sa inteleg de ce..., dar nu am reusit. Am urlat de durere..., am strigat si am implorat, dar iubirea nu se mai arata...statea ascunsa...nu vroia sa mai apara...pur si simplu nu mai putea...sau pur si simplu nu a fost niciodata acolo. Am privit inapoi in timp si am vazut zambete, am vazut buchete de trandafiri, am auzit rasete, am vazut brazii de Craciun si ouale de Paste, dar...nu l-am vazut pe el niciodata acolo...parca ar fi fost ascuns intr-o ceata...parca nu ar fi existat...erau numa amintirile...cu muzica si culoare, dar fara el. Si....am plans...am plans pentru ca daca nu era el nu eram nici eu...nu era iubirea...nu era amintirea...era doar un vis, iar eu....ma trezisem!"
Vreau sa spun draga mea ca in viata sunt momente in care facem alegeri...alegeri proaste in momente bune si alegeri bune in momente proaste, dar oricum ar fi facem alegeri. Din pacate si in iubire facem alegeri...niciodata iubirea nu vine fara un sacrificiu...suna banal, dar asa este. Renuntam la un fost iubit pentru un altul, la o fosta iubita pentru o alta....renuntam la o logodna cu cineva ca sa ne casatorim cu altcineva, renuntam la sotul sau sotia noastra pentru altcineva...mereu trebuie sa facem alegeri. Nu e usor..., dar trebuie sa ne ascultam sufletul...mereu...el niciodata nu poate sa greseasca...nu are cum, iar atunci cand alegem ceea ce ne "simte" sufletul alegem bine.
Sunt momente in viata in care alegem sa fim cu cineva, dar poate nu suntem pregatiti cu adevarat nici pentru viata, nici pentru alegeri...poate alegem pentru ca tanjim dupa o siguranta sufleteasca, sau pentru ca atunci simtim ca asta ne dorim, asta ne reprezinta, dar de multe ori ne dam seama ca am gresit..., iar apoi constiinta, amintirile, obisnuinta, anii adunati...ne retin acolo, iar sufletul ni se inneaca in lacrimi, tristete, melancolie, durere...., iar cu timpul ne moare incet, incet, din nevoia infinita si minunata de....iubire. Toti vrem sa fim iubiti si toti vrem sa iubim...asta ne implineste...sa daruim un zambet si sa primim altul in schimb, sa strangem o mana si sa ne recompenseze printr-un fior, sa sarutam si sa fim sarutati, sa ne daruim si sa ni se daruiasca, sa simtim ca il respiram pe cel(cea) de langa noi si suntem inspirati de catre el(ea), sa simtim ca pasim cu el(ea) in suflet si suntem purtati de catre el(ea) in suflet...sa simtim ca traim doi in acelasi vis si suflet...asta ne dorim. De multe ori ne trezim la jumatatea visului si ne dam seama ca demult timp suntem singuri...visam doi, dar vise diferite..., iar asta nu e bine...desparte sufletele si iubirea se pierde...si atunci trebuie sa ne intrebam defapt...ce vrem? Putem sa visam mereu cu altcineva visul iubirii si sa ne trezim langa persoana de langa noi ca si cand ar fi pentru prima data...sa zambim si sa facem asta zi de zi, clipa de clipa pana ce"moartea ne va desparti"?....sau la un moment dat "polenizarea artificiala" a sufletului nostru se va sfarsi, iar noi vom muri in fiecare clipa incet, incet, pana ce vom deveni niste legume goale de noi insine, pentru ca....sa iubesti doi oameni o data...nu se poate...!!!! Se poate insa sa ai un sentiment puternic si profund pentru unul si iubire pentru celalalt, dar sa ii iubesti pe amandoi...nu se poate! Iar iubirea platonica...hmmm....e cea mai pura forma a iubirii draga mea..., dar eu iti doresc un singur lucru...sa iti dea D-zeu puterea si intelepciunea sa inchizi ochii langa tine si sa te trezesti tot acolo...pentru ca e cel mai important ... sa te descoperi ca si cand te-ai reaintalni cu un vechi prieten...iti doresc sa zambesti mereu, pentru ca niciodata nu vei stii de unde sare iepurele care sa se indragosteasca cu adevarat de zambetul tau, sa iubesti mereu profund si neconditionat, dar....sa nu accepti nici o clipa sa nu fii iubita si pretuita pentru ceea ce esti tu!!!
Eu spun...ca sufletul tau va decide singur ce sa faca, dar alegerea numai tu o sa o poti face, insa la iubire....nu renunta nici sa o cauti, nici sa o daruiesti, nici sa o primesti...niciodata! Iubirea este totul...restul este inconsistenta!!!
Ai un suflet frumos...trist, obosit, dar frumos....da-i ceea ce simti ca il face fericit si ... crede in dragoste si in puterea ei mereu, caci eu cred ca tu stii demult ce trebuie sa faci, dar sufletul tau e prea frumos si prea obisnuit cu durerea ca sa mai decida pentru el...
"Nu doresc sa reprezint totul pentru oricine, ci as dori sa insemn ceva pentru cineva anume." - (Javan)