Oameni buni..
Se pretinde distractie, sunt dorite subiecte interesante, care sa electrizeze pe toata lumea, toti vor sa le fie stimulata inteligenta, capacitatea de creeare, toti asteapta si nici unul nu da..
Ei bine, in ritmul asta e clar ca nu se va ajunge nicaieri..
Forumul - forumul a patit ceva acum cateva luni (vreo 6 in urma). A fost sters de pe Google (nu se stie exact cum, am vorbit cu JS dar nu ne-am dat seama - insa voi avea grija sa nu se mai intample asta de acum incolo). Cum Google e pe departe cel mai des folosit motor de cautare, nimeni dornic sa discute despre iubire, credinta, etc, nu ne-a mai gasit. Am ramas cei care am fost, sau putini care au mai folosit yahoo, sau pagini romanesti pe care lovetime apare.
E ca un lac statut, un ecosistem in care toti se cunosc.
Plus, pentru cei noi, nu e usor sa treci peste inhibitii si sa vorbesti despre tine, sa-ti expui parerile, si unii care tin sa participe prefera sa vorbeasca despre cum si-ar dori ei sa fie, si nu despre cum sunt cu adevarat, si atunci iese ceva sec - ce nu e veridic si lumea citeste si nu ii misca nimica.
Pe scurt, nu forumul e in declin, ci satisfactia ce si-o obtin participantii. Asta e realitatea. Nimeni nu e constrans sa-si gaseasca satisfactia doar aici, caci o dependenta creeaza obsesii, nu ? Si frustrari. Daca fiecare ar intra doar cand vrea cu adevarat sa posteze, si nu asteptand sa gaseasca inspiratia care sa ii faca sa posteze, cred ca ar fi mult mai fain.. Eu de exemplu, postez rar, dar de fiecare data o fac cu pasiune - topicul cu Pustincul, de la Credinta, mi se pare foarte fain. Nici eu nici el nu ne zorim sa raspundem, e doar o placere (acum vorbesc si in numele lui, dar ma pot insela, evident). Insa ziceam asa..
Sincer nu mi se pare ca sunt dezinteresat, lucrez pentru forum, dar nu o sa devin clovn/jongleur/orator pentru ca sa amuz/incit pe toata lumea - si cred ca nimeni de fapt nu doreste asta. Deci iata asa zisul impas (asa vad eu lucrurile).
Apropos de Han. Ca fiecare are o nevoie de o realitate in care lucrurile sa mearga fain si sa fie totul perfect, amuzant, cald, continator, inteleg. Ca se creeaza zone, in care fiecare participa, se simte in comunitate intre prieteni, etc, e iar foarte usor de inteles. Dar e natural ca o realitate virtuala sa nu fie suficienta, sa nu se poate autointretine. E o iluzie la mijloc! Asta e, nu poti sa conservi aceiasi stare continuu. Pamantul nu e acum ce a fost acum 50 de ani, sau acum 5000 de ani, sau acum milioane de ani. Si nici ce a fost acum o secunda, nu mai e!
Lucrurile se schimba..
Ca se discuta despre lucruri triste, cand teoretic iubirea ar fi un lucru vesel, sensibil, tandru - e adevarat, Iubirea asa este. Dar pentru 99% din oameni, iubirea este confundata cu dependente, suferinte, etc. Foarte multi cand cred ca iubesc, se considera extatici, iar cand se despart, traiesc cele mai mari drame. Dar ce sa le facem ? Ii alungam ? Eu nu alung pe nimeni.. Incerc sa ii inteleg pe toti. Unii mai maturi, altii mai naivi, unii mai rationali, altii mai pasionali, unii mai rautaciosi altii prea sensibili. E un sistem.. nu putem sa cerem/impunem o norma, si sa obligam pe toti sa fie la fel intru binele forumului.
Lumea ameninta ca pleaca.. OK! Exista totdeauna prietenii, iubitii, televizorul, cartile, Dumnezeu. Toti gata sa va captiveze atentia. Nu stati cu forta, ca o sa fie mai multa frustrare. Priviti in jur, pe geam, sunt si alte lucruri in afara de monitor si tastatura.. Repet, daca lumea ar posta de drag, si nu impinsi de la spate, ar fi ceva.. O sa scot ratingul acela cu cine a postat mai mult. E mai bine calitate, decat cantitate..
Cam atat am avut de zis.. Sa nu mai dramatizam atata, este totusi doar un forum online! Adevaratele drame sunt acolo unde apele au inghitit case, unde foametea omoara oameni, problema banilor, etc.
(voi muta aceste topicuri la Declinul Lovetime-ului, in curand)