10 Octombrie, 2025, 09:21:29 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: DOAR cuvinte ...  (Citit de 6892 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Septembrie, 2005, 08:22:24 p.m.
Citit de 6892 ori

ColdAsIce

De catva timp trebiue sa recunosc ca viata mi se pare o imensa "astenie de primavara", adica FOARTE monotona, si lipsita de sens. Din ce cauza? eu cred ca e de vina, ca intotdeauna, dragostea. Si sa incep: pe ea, am cunoscut-o in perioada sarbatorilor de iarna, anul trecut, pe cand avea un prieten, cu care, am aflat apoi ca nu aveau nimic in comun, si pana la revelion s-au despartit. Inca de cand am facut cunostinta, am vazut ceva in ochii ei, dar totul urma sa se petreaca cu cateva luni mai tarziu, la un majorat, ne-am intalnit din nou si am putut sa ne cunoastem putin mai bine. Dupa acel chef am insistat sa ne mai intalnim, dar nici o sansa, scuzandu-se mereu cu diferite motive. Au mai fost cateva luni de pauza, si cand sa zic ca "mi-a trecut" am inceput sa ne vedem iarasi, cu diferite ocazii. Acum o cunosc mult mai bine si am vazut ca avem foarte multe in comun, DAR n-am reusit sa-i spun ceea ce simt. Eu cred ca ea poate vedea si alte calitati, nu numai frumusetea exterioara, ca majoritatea fetelor (ce-i drept, nu stau prea bine la acest capitol), si de aceea mi s-a parut deosebita, plus ca e o fata cu o conditie materiala nu foate foarte buna. (dar nici prea rea). Mi-a confirmat si mi-a infirmat de atatea ori lucrurile care le-am spus mai sus. Daca exista o rezolvare la aceasta situatie, as ramane recunoscator ... (apropo, am mai primit sfatul "du-te la ea si spune-i verde-n fata", dar ma tem ca nu va reactiona prea bine si nu as vrea sa o pierd, asa simplu.) Sunteti ultima scapare !!! Merci anticipat ..  :-[
Doar viaţa ce o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită. (A. Einstein)

15 Septembrie, 2005, 11:28:12 p.m.
Răspuns #1

Evangeline

Pentru orice problema exista o solutie ;)
In cazul tau exista 2 posibilitati:
1. ea tine la tine dar e prea timida sa-ti spuna sau ii este frica sa-si arate sentimentele;
2. nu vrea sa fiti decat prieteni, nimic mai mult.
 Faza cu "spune-i vede-n fata" nu va merge. Mai bine incerci sa-i arati ca inca iti este draga. Incearca sa-i faci pe plac, si sa-i fii alaturi cand are nevoie de tine si ai sa vezi ca prinde drag de tine :D. Ar fi indicat sa vb. si cu o prietena de a ei si sa afli exact ceea ce-si doreste si nu numai. Daca intr-adevar apreciaza frumusetea interioara si tu stii cum sa te porti cu ea nu te va refuza.
Citat
Dupa acel chef am insistat sa ne mai intalnim, dar nici o sansa, scuzandu-se mereu cu diferite motive.
E clar ca in acea perioada nu era interesata si nu vroia sa se intalneasca cu tine. Mai exista o posibilitate, sa-i fi fost frica sa se mai implice intr-o relatie ???.
Acum dupa ce va cunoasteti mai bine eu zic sa-i arati ca nu renunti la ea asa usor, nu pentru ca esti orgolios ci pentru ca intr-adevar o placi.

Bafta! :)
Never, never quit!

18 Septembrie, 2005, 03:24:50 p.m.
Răspuns #2

ColdAsIce

In mare parte ai dreptate kytty17, dar ma intreb de ce i-ar fi frica sa-si arate sentimentele, ca doar eu sunt foarte deschis cu ea. Cat despre faza cu "Mai bine incerci sa-i arati ca inca iti este draga." mai exista o dilema : Cum?. Cum poti sa-i arati cuiva ca iti este drag, cand nu prea poti sa intri in contact prea mult cu acea persoana. Am incercat sa ajungem in diferite situatii, in care sa putem sa vorbim mai mult, sa o cunosc mai bine, dar de fiecare data, iese cu totul altceva decat imi propun. Cu alte cuvinte, ma invart in jurul cozii  :-\ Problema e ca ea a inceput clasa a 12-a, si eu in doua saptamani plec la facultate. Asa ca mai sunt stresat si de timp,si ea nu mai beneficiaza de atata timp liber ca in vacanta. In mare parte, week-endurile sunt solutia + ca a inceput sa ma refuze din nou. As fost oare prea insistent si s-a plictisit de mine? In acest moment chiar nu mai stiu ce sa mai cred. Normal ar fi una dintre cele doua variante care mi le-ai spus mai sus, dar inclin sa cred ca nu este nici una. Adica, nu o vad sa tina asa de mult la mine, si nu simt ca ar ascunde ceva, dar nici de o prietenie nu pare a fi vorba, si totusi tinem legatura destul de strans. Sincer, as avea nevoie de un sfat practic.  ???
Doar viaţa ce o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită. (A. Einstein)

18 Septembrie, 2005, 11:35:56 p.m.
Răspuns #3

Robert.

Vizitator
Dragul meu, situatia ta tine de capacitatea de a curta si a cuceri. Cand curtezi pe cineva evident ca o faci cu scopul sa cuceresti, altfel degeaba o faci. Cum curtezi, deci? Depinde.

Ce-ai zice sa-i dedici o poezie, pe care sa i-o citesti (sau s-o reciti), intr-una din intalnirile voastre ocazionale. Spune-i: "Hai sa-ti spun o poezie pe care am scris-o eu!", sau "Stii, uneori mai scriu cate o poezie!". Probabil asta ii va starni curiozitatea si te va asculta cu atentie. Poezia sa fie frumoasa, nu neaparat indrazneata, insa obligatoriu sa fie sincera. La sfarsit impaturesti hartia si o bagi in buzunar, ca si cum tot ce ai vrut e sa-ti vada incercarea de poet in devenire. :) Si spui: "Tu mi-ai inspirat aceste versuri."

Asteapta reactia ei, nimeni nu e atat de prost incat sa nu inteleaga sensul. Daca te va evita pe viitor inseamna ca nu te place. Asteapta cateva zile si vezi, tu zambeste-i cand va intalniti, arata-te incantat oridecate ori apare in preajma ta. Apoi, intr-o zi, ofera-i o floare. Invit-o la o plimbare. Daca mai poti, mai scrie o poezie si fa-i o declaratie. Daca e fata sensibila pe care o crezi si care cauta altceva decat frumusete, atunci s-ar putea sa ai noroc! :) Daca nu, atunci nu-ti mai irosi talentul cu ea! ;)

Sau... macar scapi de astenie! 8)
« Ultima Modificare: 18 Septembrie, 2005, 11:57:09 p.m. de Robert. »

19 Septembrie, 2005, 06:04:43 a.m.
Răspuns #4

Evangeline

Citat
dar ma intreb de ce i-ar fi frica sa-si arate sentimentele, ca doar eu sunt foarte deschis cu ea. Cat despre faza cu "Mai bine incerci sa-i arati ca inca iti este draga." mai exista o dilema : Cum?.

Fetele din fire sunt mai fricoase, nu isi arata sentimentele prea repede, mai ales daca a suferit mai multe deceptii. Sa-ti spun o faza care mi s-a intamplat mie- dupa repetate intalniri cu prietenul meu imi era frica sa fiu deschisa cu el. Cu toate ca el era f. deschis cu mine si avea incredere deplina in mine, mie imi era frica sa-i arat ceea ce simt pentru ca nu vroiam sa fiu dezamagita. Ma gandeam daca e ca si ceilalti baieti care vor sa profite si sentimentele lui nu sunt sincere. Insa tot ce facea era facut din inima. Asta e ceea ce te sfatuiesc si pe tine, indiferent de ce metoda folosesti ca sa o cuceresti fii tu insuti, nu te preface. Daca nu merge faza cu
Citat
Ce-ai zice sa-i dedici o poezie, pe care sa i-o citesti (sau s-o reciti), intr-una din intalnirile voastre ocazionale.
incearca sa o surprinzi cu altceva. Eu zic sa incerci sa o inviti la o intalnire si daca accepta inseamna ca vrea mai mult decat o simpla prietenie. Indicat ar fi sa nu-i propui sa fiti impreuna de la prima intalnire. Fa-o sa se simta speciala cand e in prezenta ta si sa isi doreasca sa fie cu tine. Eventual daca are mobil ii poti trimite sms-uri si sa te arati cu adevarat interesat de ea. Adica sa o intrebi cum a fost la scoala, ce planuri are pentru weekend si multe altele din care sa-si dea seama ca vrei mai mult decat o simpla prietenie. Fii creativ! :) Am sa revin cu noi sugestii ;)

Bafta multa!  ;)
Never, never quit!

20 Septembrie, 2005, 05:17:05 p.m.
Răspuns #5

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
  Eu cred ca ea poate vedea si alte calitati, nu numai frumusetea exterioara, ca majoritatea fetelor (ce-i drept, nu stau prea bine la acest capitol), si de aceea mi s-a parut deosebita, plus ca e o fata cu o conditie materiala nu foate foarte buna. (dar nici prea rea).

Prietene, daca zici ca "nu e interesata de frumusetea fizica", te sfatuiesc sa te tii de ea intocmai cum se tine un naufragiat de resturile corabiei ca sa se tina la suprafata... Agata-te cu disperare, ca e putin probabil sa mai gasesti o astfel de fata-comoara !

Asemenea fete sunt RARITATI, una la suta de mii, sau una la un milion, si inca si mai rar le gasesti sa fie SINGURE...

Nu trebuie sa o pierzi...

Citat
Asa ca mai sunt stresat si de timp,si ea nu mai beneficiaza de atata timp liber ca in vacanta. In mare parte, week-endurile sunt solutia + ca a inceput sa ma refuze din nou. As fost oare prea insistent si s-a plictisit de mine?

Eu zic sa incerci sa vorbesti cu ea.... serios... cat se poate de serios...

Nu de alta, dar daca ea e intr-adevar asa de deosebita, e putin probabil sa mai gasesti alta la fel...

20 Septembrie, 2005, 09:13:35 p.m.
Răspuns #6

ColdAsIce

Rectific, Lord_Saladin : "nu numai de frumusetea fizica". Cel putin asa cred eu. E Posibil sa ma insel, doar prin simplul fapt ca a fost foarte draguta cu  mine. Dar daca ar aprecia ceva la mine, nu ar fi firesc sa ma caute mai des? Sa fie putin mai interesata de mine? Uneori am impresia ca eu trebiue sa fac absolut toata treaba.
Apropo de vorbitul serios, acum catva timp, cam acum o luna, cand ne vedeam (cam tot timpul erau si alti prieteni in jur), chiar daca eu eram cel care a invitat-o in oras, ma purtam ca un oarecare amic, pentru a ne cunoaste mai bine. Daca as fi facut vreun pas, imi era frica ca o sa se teama de mine, si as fi pierdut-o. Asa am incercat sa-i castig increderea. Totusi e destul de greu. Am facut bine ce am facut? Crezi ca ar fi momentul sa-i vorbesc?
Sau poate pe o cale mai indirecta?
Astept raspuns in continuare ..  ???

20 Septembrie, 2005, 10:21:20 p.m.
Răspuns #7

charlie

spune-i ce ai pe suflet, nu astepta pana e prea tarziu. nu de alta, dar sa nu regreti pe urma.
« Ultima Modificare: 20 Septembrie, 2005, 10:32:46 p.m. de charlie »
You believe but what you see
You receive but what you give

20 Septembrie, 2005, 10:28:20 p.m.
Răspuns #8

Robert.

Vizitator
Eu ti-am sugerat o treaba. Nu ai reactionat. Trimite sms-uri daca vrei, tine-te scai de capul ei, fa ceva nebunesc daca asta crezi ca o da gata, insa nu mai astepta sa hotarasca altcineva in locul tau. Orice e mai bun decat nimic.

Apoi, eu daca as fi fata m-as simti prost sa aud ca lumea crede ca ma intereseaza atat de mult aspectul fizic la un baiat. Sincer, nu prea cred in teoria asta. In mod popular se spune ca "barbatul trebuie sa fie putin mai frumos ca dracu", ceea ce denota ca oricine isi poate gasi o nevasta. Altfel, cati din noi n-am fi ramas pe dinafara? ::)

In curand te vei duce la facultate si acolo vei cunoaste o multime de fete. Mai povesteste-ne atunci despre problema de azi. (Stiu eu ce spun! :))

Legat de felul in care spui ca se comporta "prietena ta", eu banuiesc ca nu are nici o treaba cu tine. Tu te perpelesti dupa ea, ea nici habar nu are. Zic doar din descrierea ta. Cred ca e cazul sa-ti lamuresti lucrurile, fiindca nu are nici un rost sa stai asa, cu gandul priponit asupra ei ca la o icoana. Vezi ce zice (direct sau indirect) si daca nu te vrea, nu dispera, a ta e in alta parte.

21 Septembrie, 2005, 12:23:02 p.m.
Răspuns #9

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Rectific, Lord_Saladin : "nu numai de frumusetea fizica".

Oricum, e de bine...

Citat
  Apoi, eu daca as fi fata m-as simti prost sa aud ca lumea crede ca ma intereseaza atat de mult aspectul fizic la un baiat. Sincer, nu prea cred in teoria asta. In mod popular se spune ca "barbatul trebuie sa fie putin mai frumos ca dracu", ceea ce denota ca oricine isi poate gasi o nevasta

Lasa basmele,prietene Robert ;)
Traim in sec XXI, parca... :)

Citat
Altfel, cati din noi n-am fi ramas pe dinafara? 

Mai nou, o gramada raman " pe dinafara "...  :)
Sau sfarsesc prin a-si gasi dupa cativa ani de casnicie consoarta langa un tinerel aratos...
N-are rost sa mai spun de cate cazuri concrete de acest gen stiu...

Citat
  In curand te vei duce la facultate si acolo vei cunoaste o multime de fete.

Intr-adevar, vei gasi fete...
Dar cu aceeasi mentalitate de la liceu, la care se mai adauga si un soi de emancipare sexuala...

Iar putinele fete serioase ce le vei intalni, vor cauta barbati mai in varsta si mai cu "scaun la cap"... Ca si barbatii astia din ziua de astazi , cei mai multi sunt "jale" , si inca mult mai "jale" decat femeile...

Citat
Dar daca ar aprecia ceva la mine, nu ar fi firesc sa ma caute mai des? Sa fie putin mai interesata de mine? Uneori am impresia ca eu trebiue sa fac absolut toata treaba.

Sa fii cu cumpat !

Orice e posibil, dar fara sa vreau, imi aminteste povestea ta de o poveste tare neagra din adolescenta mea timpurie, dar pe care nu am de gand  sa o dezbat aici...

Eu zic totusi sa insisti, n-ai nimic de pierdut... ;)

02 Noiembrie, 2005, 02:30:21 p.m.
Răspuns #10

ColdAsIce

Sal'tare tuturor. M-am intors dupa o lunga pauza .. Acum, dupa ce am ajuns la facultate, ii dau mare dreptate lui Lord_Saladin : "Intr-adevar, vei gasi fete .. Dar cu aceeasi mentalitate de la liceu, la care se mai adauga si un soi de emancipare sexuala .. ". Eu cred ca e si mai rau de-atat.  :-\. Cat despre povestea mea, trebuie sa va spun ca am ramas in stand by, pana in vacanta de iarna, cand am sa mizez tot pe o mare surpriza. Momentan, nu am ce face, deoarece ne vedem doar o ora pe saptamana. Oricum, ma bucur ca am revenit, si acum, deoarece am net in camin, promit sa tin aproape. Cam atat. Bye