Poate ca aveti dreptate. Cred, insa, ca lucrurile au degenerat mult de s-a ajuns aici unde casatoria nu mai ofera nimic inafara de imagine sociala si, eventual, o" o OARECARE siguranta". Altfel, suntem nevoiti sa admitem ca generatii intregi inaintea noastra au dat valoare unei prostii, unei iluzii, unei formalitati inutile. Oare nu superficialitatea noastra si libertinajul pe care l-am adoptat in ultimul timp a facut sa se piarda adevarata insemnatate a casatoriei?
OK, casatoria nu garanteaza nimic, nici iubire, nici compatibilitate, nici fidelitate, dar atunci ce garanteaza aceste lucruri?! LIPSA casatoriei? Sau, poate, viziunile asa-zis emancipate ale lumii moderne care dau dreptul la libertate deplina chiar si in cadrul cuplului, nemaicondamnand adulterul, ci acordandu-i intelegere si toleranta? Eu cred ca mariajul e ultima etapa in formarea unui intreg compus din el si ea, sau cel putin asa ar trebui sa fie.Si daca e facut cu responsabilitate, ofera mai mult decat un pic de siguranta. Privita din afara, casatoria poate sa para DOAR "un gest frumos", insa sigur e mai mult daca ea reprezinta chiar visul majoritatii tinerilor si mai ales a cuplurilor care pretind ca se iubesc.
Si, mai mult, orice relatie de cuplu este un exercitiu de mariaj. Va invit sa analizati cazurile pe care le cunoasteti sau propriile experiente.
PS: am votat ultima optiune: NU continui o relatie care nu are macar sanse sa duca la casatorie! (chiar daca intrebarea ta, viulian, a venit putin prea tarziu.

)