16 Septembrie, 2025, 07:24:57 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Cum zice si subiectul topicului, continuati o relatie despre care stiti ca nu va duce la casatorie ?

De ce nu ?
Cu inima indoita..
Nu!

Autor Subiect: Continuati o relatie despre care stiti ca nu va duce la casatorie ?  (Citit de 13519 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Octombrie, 2005, 01:47:38 a.m.
Citit de 13519 ori

viulian

Administrator
Mm ? Va rog sa justificati alegerea :)

Este bine sa continuati o relatie care nu va duce la casatorie ?
E pierdere de timp oare ?
Scopul este casatoria, sau sa te simti bine ? Scopul este o relatie asiguratoare, oricum ar fi ea, sau o relatie faina pe moment si viitorul va conta atunci cand ii va veni randul ?

22 Octombrie, 2005, 12:09:33 p.m.
Răspuns #1

Iosif

O relatie se poate schimba oricand. Casatoria nu asigura nici un fel de siguranta ca nu ai sa fi parasit sau inselat! Casatoria este un act oficial. Atat. Nimeni si nimic nu poate asigura o relatie. Casatoria sa zicem ca ar tine putin mai legati pe unii, dar pe altii ar speria...
Deci... casatorie sau ne, cam tot aia e.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

22 Octombrie, 2005, 10:00:55 p.m.
Răspuns #2

Evangeline

Poate ca nu am ce cauta pe aici, pentru ca n-am decat 18 ani si e clar ca nu ma astept sa am o relatie care va duce la casatorie. Nici nu ma gandesc sa tin pe cineva langa mine pentru a ma casatori, ci mai degraba pentru a ma face fericita. Daca stie sa ma faca fericita o va face si fara sa fim casatoriti.

Citat
Scopul este casatoria, sau sa te simti bine ?

Scopul meu este sa am o relatie de durata in care amandoi sa fim fericiti ;)

Citat
sau o relatie faina pe moment si viitorul va conta atunci cand ii va veni randul ?

Exact :P

:-*
Never, never quit!

02 Noiembrie, 2005, 02:41:15 p.m.
Răspuns #3

ColdAsIce

Interesant. Treaba sta cam asa. Daca ai o relatie care nu va ajunge la casatorie, inseamna ca va exista o despartire. O relatie presupune iubire reciproca, deci o despartire de persoana iubita va duce la suferinta. In final, va intreb, daca nu tii neaparat sa ajungi la casatorie, va place sa suferiti ??  ??? ;)

Eu personal, daca as sti ca o relatie care as incepe-o ar exlude clar si din start casatoria, nu as fi de acord. Dar daca problema casatoriei va ramane undeva in aer, cu sanse mici sau mari de implinire, nu as insista sa o pun in prim plan, si am fi fericiti amandoi. Tot ce trebuie e sa fie si varianta casatoriei activa undeva in subconstientul meu.

Astept parerile voastre ..  ;)
Doar viaţa ce o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită. (A. Einstein)

02 Noiembrie, 2005, 03:35:16 p.m.
Răspuns #4

jucatorul

Valori: Perioada - 9 ani. Relatie - 3 ani. Casatorie - 5 ani. Divort. Pauza - 6 luni. Reluat-relatie - 6 luni pana in prezent.
Concluzie: Casatoria este o imagine sau o forma de a arata celor din jurul tau ca esti om serios si nu "bagabond" .. :) ..  asta din punctul meu de vedere, de om "patit".

Acum este muuult mai bine. Perioada neagra parca nici nu a existat. Dar lucrurile au luat o alta intorsatura. Pentru NOI a fost un sut in fund pentru pasul inainte. Am mai urcat un nivel.

Toata viata inveti cum sa traieshti pe acest pamant, doar la batranete iti vei dai seama daca ai trait degeaba au ba! Dixit!

Jucatorul.
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ -  Mohandas Gandhi

"A Great Go Player is one who always demonstrates humbleness, respect and gratefullness towards his or her opponent, even when his or her opponent shows none of these values in return".

02 Noiembrie, 2005, 03:38:33 p.m.
Răspuns #5

Iosif

Citat
Concluzie: Casatoria este o imagine sau o forma de a arata celor din jurul tau ca esti om serios si nu "bagabond"

Yup! Ca bine zici! Tine doar de social. Vorbind strict de iubire, nu ajuta foarte mult, cred ca e doar un gest frumos si ofera o OARECARE siguranta, dar atat. Nu garanteaza nimic.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

02 Noiembrie, 2005, 06:59:43 p.m.
Răspuns #6

DIANA

Vizitator
Poate ca aveti dreptate. Cred, insa, ca lucrurile au degenerat mult de s-a ajuns aici unde casatoria nu mai ofera nimic inafara de imagine sociala si, eventual, o" o OARECARE siguranta". Altfel, suntem nevoiti sa admitem ca generatii intregi inaintea noastra au dat valoare unei prostii, unei iluzii, unei formalitati inutile. Oare nu superficialitatea noastra si libertinajul pe care l-am adoptat in ultimul timp a facut sa se piarda adevarata insemnatate a casatoriei?
OK, casatoria nu garanteaza nimic, nici iubire, nici compatibilitate, nici fidelitate, dar atunci ce garanteaza aceste lucruri?! LIPSA casatoriei? Sau, poate, viziunile asa-zis emancipate ale lumii moderne care dau dreptul la libertate deplina chiar si in cadrul cuplului, nemaicondamnand adulterul, ci acordandu-i intelegere si toleranta? Eu cred ca mariajul e ultima etapa in formarea unui intreg compus din el si ea, sau cel putin asa ar trebui sa fie.Si daca e facut cu responsabilitate, ofera mai mult decat un pic de siguranta. Privita din afara, casatoria poate sa para DOAR "un gest frumos", insa sigur e mai mult daca ea reprezinta chiar visul majoritatii tinerilor si mai ales a cuplurilor care pretind ca se iubesc.
Si, mai mult, orice relatie de cuplu este un exercitiu de mariaj.  Va invit sa analizati cazurile pe care le cunoasteti sau propriile experiente.

PS: am votat ultima optiune: NU continui o relatie care nu are macar sanse sa duca la casatorie! (chiar daca intrebarea ta, viulian, a venit putin prea tarziu. :) )
« Ultima Modificare: 02 Noiembrie, 2005, 07:04:14 p.m. de DIANA »

02 Noiembrie, 2005, 08:07:04 p.m.
Răspuns #7

Iosif

Diana, nu am zis ca ar fi ceva rau in a te casatori. Am zis doar ca nu este o modalitate de a "lega" pe cineva de tine.
Casatoria intra in scena in momentul cand te gandesti la modul serios la a forma o familie.
De ce nu se mai casatoreste lumea?
Mare parte pentru ca nu au banii necesari, pentru ca nu au o locuinta, pentru ca nu se simt pregatiti sufleteste, etc. De aici este destul de simplu sa ajungem la concluzia ca pentru multi casatoria inseamna obligatii si greutati in plus. DAR aceste obligatii tot trebuiesc facute pana la urma.
Citat
Si, mai mult, orice relatie de cuplu este un exercitiu de mariaj.
..asa este, si multi o dau in bara pretextand motivele enumerate mai sus.

Hai sa va dezvalui un mic secret, exista posibilitatea sa fi "descoperit" persoana potrivita, mai ramane sa rezolv situatia materiala, apoi... pregatiti-va de nunta! Trimit limuzina dupa voi! :)

Hai sanatate, si daca tot va casatoriti, chemati-ma si pe mine sa gust din tort! :)

02 Noiembrie, 2005, 08:08:33 p.m.
Răspuns #8

Iosif

Hai ca am votat si eu pana la urma.
"De ce nu ?"<= Pentru ca lucrurile se pot schimba pe parcurs mult mai mult decat ne vine sa credem.

02 Noiembrie, 2005, 08:51:25 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Poate ca raspunsul la intrebarea "De ce nu se mai casatoreste lumea" e tocmai faptul ca intr-o lume plina de instabilitate cautam siguranta materiala mai presus de cea sufleteasca. Nu v-au spus parintii vostri sau neamurile ca pe vremea cand s-au casatorit nu aveau mai nimic, ca si-au inceput viata de familie de la zero? Ei, de atunci, insa, tinerii au descoperit ca se pot trai din plin bucuriile casatoriei si fara a-ti asuma totodata obligatiile impuse de ea. ;)

Da, JS, ai dreptate, un om neserios e neserios cu sau fara certificatul de casatorie in buzunar. Dar intr-un asemenea om nici nu merita sa investesti sentimente si sperante. Asa ca... sa il duci in fata altarului in ideea ca poate ii vine mintea la cap...mare greseala! :)

02 Noiembrie, 2005, 09:05:27 p.m.
Răspuns #10

Iosif

Mai, stai asa, eu vorbeam despre relatiile care curg bine si totusi nu se pune problema casatoriei. Este evident ca daca persoana nu imi convine nu am sa stau cu ea, cu atat mai putin sa o duc in fata altarului! Deci daca este vorba de relatii in care sa zicem ca partenera ma inseala si nu pot avea incredere in ea atunci NU, nu am sa continui acea relatie. Am sa caut ce am nevoie in alta parte.

Cat despre partea materiala..da, asa este, asa se intampla in aceea vreme, acum insa sunt foarte multe persoane care nu accepta pe cineva cu zero lei in buzunar, indiferent daca este vorba despre o fata sau un baiat. Mare parte din casniciile actuale se destrama din cauze financiare care aduc cu sine alte probleme. Parerea mea este ca e mare pacat ca nu exista intelegere si perechiile nu incearca IMPREUNA sa treaca peste astfel de impasuri.
Si dupa cum ziceam.. lumea fuge de responsabilitati.
"Daca se poate si fara, de ce sa-mi bat capu`" - ar zice ei..
« Ultima Modificare: 02 Noiembrie, 2005, 09:12:48 p.m. de Joseph S. »

03 Noiembrie, 2005, 12:16:24 a.m.
Răspuns #11

DIANA

Vizitator
Mie mi se pare ca motivele astea legate de partea materiala, de problemele aduse de lipsa banilor, de despartirile cauzate de lipsa banilor sunt aiureli!
Iar in ce priveste situatiile in care unul din parteneri e bogat si celalalt sarac...astea erau si pe vremea castelor romane. Sunt rare situatiile in care el, bogat, se indragosteste de ea, saraca, sau invers,  pentru ca oamenii se invart de obicei in anturaje formate din persoane care le seamana.

In a doua parte a mesajului meu trecut ma refeream la situatiile in care, de exemplu, ea e indragostita de un el care o inseala si il convinge sa o ia  de nevasta sperand ca astfel il va cuminti si lecui de aventuri. :)

03 Noiembrie, 2005, 10:19:53 a.m.
Răspuns #12

ColdAsIce

Im mare masura, casatoria e necesara, si asta din punct de vedere religios. Sunt de acord ca o hartie nu poate uni doi oameni, dar casatoriile crestinesti, inseamna un juramant in fata lui Dumnezeu. Totusi, in cazul in care nu puneti importanta pe casatorie ... ati alege sa traiti cu persoana iubita, DAR fara Dumnezeu ???  ???
Doar viaţa ce o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită. (A. Einstein)

03 Noiembrie, 2005, 10:32:34 a.m.
Răspuns #13

viulian

Administrator
Pai asta inseamna ca daca nu ai hartia semnata, nu e Dumnezeu acolo ?

Din cate stiu, exista si logodna, care nu e musai casatorie (adica nu iti trebuie hartie de la primarie).

03 Noiembrie, 2005, 10:41:25 a.m.
Răspuns #14

ColdAsIce

Dumnezeu este acolo sus si vegheaza pe fiecare, DAR in Taina Casatoriei, El ii binecuvanteaza pe cei doi, binecuvantare care nu o vei putea obtine cu nici o alta ocazie. Si eu cred ca relatia nu va dura in timp, fara acest lucru. Nu vreau sa par un preot care predica, dar credeti-ma, puterea lui Dumnezeu e enorm de mare ...