11 Octombrie, 2025, 12:26:36 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Mi-e mila de fluturi...  (Citit de 11831 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Octombrie, 2005, 11:10:19 a.m.
Citit de 11831 ori

Lorelei

"Mi-e mila de fluturi cand sting lumina si de lilieci cand o aprind. Nu pot sa fac un pas fara sa ranesc pe cineva?" (Marin Sorescu)

Vi s-a intamplat? Oricum ati da-o sa nu fie bine? Sa fiti prinsi intre doua alegeri amandoua paguboase? Sa raniti indiferent de cum v-ati comporta? Exista oare solutii in astfel de cazuri?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

27 Octombrie, 2005, 12:33:30 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Citat
Vi s-a intamplat? Oricum ati da-o sa nu fie bine? Sa fiti prinsi intre doua alegeri amandoua paguboase? Sa raniti indiferent de cum v-ati comporta?

Da!

Sunt o victima  :'(

(glumesc  ;D)

27 Octombrie, 2005, 01:24:43 p.m.
Răspuns #2

cv

Vizitator
Da, dar vorba francezilor: Des maux choisir les moindres

Aleg deci...  raul cel mai mic

27 Octombrie, 2005, 07:16:03 p.m.
Răspuns #3

|ngerMorT

Pai...si care crezi tu ca ar fi raul cel mai mic? (privind strict citatul...cu fluturii si liliecii...). Ai alege fluturii pentru ca sunt mai gingasi..?
Nu stiu..e o intrebare grea...stiu ca i-am pus-o si eu o data prietenului meu. L-am intrebat daca ar putea sa aleaga sa salvete viata unei singure persoane, dintre doua pe care le uibeste (de ex. intre mine si mama lui), implicit cealalta murind, ce ar face. Si raspunsul lui m-a socat. Mi-a spus ca s-ar sinucide...a fost ceva spontan, poate nu realiza ce spune...sau poate da, nu stiu...N-am vrut sa mai comentez situatia la momentul respectiv.
Eu nu stiu ce as face...fluturele este mic, probabil i-as aprinde o luminita intr-un colt al camerei, astfel incat sa nu deranjez totusi liliacul :P ;)
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

28 Octombrie, 2005, 03:37:03 p.m.
Răspuns #4

bongolicina

M-as gandi la mine si i-as lasa incolo si de fluturi si de lilieci :)

28 Octombrie, 2005, 05:13:11 p.m.
Răspuns #5

cv

Vizitator
Inger, n-au răspuns altii mai intelepti ca mine strict la citat deci... ;)
... aş fi tentată  să  iau apărarea celui care o face mai greu, e mai gingaş dar pentru o clipa. o să  mă  intreb apoi ce face fluturele cu restul de suflare şi ce liliacul

ne rugăm să  nu fim nevoiti să  ajungem la alegere, e cumplit.
prietenul tău... nu-i intelept. moartea lui nu spune nimic, nu rezolvă nimic. e o alegere poate din iubire dar... laşă. nici nu ştiu dacă e o iubire. sigur aş salva dacă  pot o viată. poate  bine sau prost, poate mi-aş reproşa mereu alegerea dar salvarea unei vieti e esentială.

pledez pentru unul din 2 rele
« Ultima Modificare: 28 Octombrie, 2005, 05:22:45 p.m. de cv »

04 Ianuarie, 2006, 09:13:11 p.m.
Răspuns #6

Lady Allia

Frumos citat...!

Nimeni nu merita sa fie cantarit atunci cand facem o alegere....la urma urmei cine suntem noi sa spunem ca "liliecii" sunt mai urati decat "fluturi"i...ca "fluturii" sunt mai gingasi decat "liliecii"?! Cine ne da oare dreptul de a pune ceva in balanta? Nimeni...,poate doar sufletul are acest drept,... dar viata este croita din alegeri si este cusuta din alegeri...mereu le facem in favoarea cuiva si in defavoarea altcuiva...de multe ori victimele suntem noi..., iar atunci este destul de echilibrat am zice..., dar nici atunci balanta nu este pe mijloc...
Prin ceea ce suntem noi...prin definitia noastra suntem sortiti la a rani prin alegeri...niciodata o alegere nu va multumi..., dar daca tot o facem macar sa ranim cat mai putin posibil.

08 Februarie, 2006, 11:11:12 p.m.
Răspuns #7

crocantzel

Vizitator
Mai,gandeste-l asa:
Daca n-ai mai sting lumina, fluturii cand ar mai dormi si liliecii cand s-ar hrani?Si viceversa...Sunt multe astfel de momente in viata cand trebuie sa faci o alegere mai grea sau, cel putin, mai sumbra...Experienta vietii si a mortii nu trebuie sa sperie pe nimeni, fac parte din cursul normal al universului...Stiu foarte bine si viata si moartea si stiu ca trebuie sa fii pregatit intotdeauna de orice. Niciodata nu e timp de intoarcere,ai apucat pe un drum, trebuie sa continui, indiferent ce se intampla...Crezi ca daca ar muri toti fluturii si liliecii de pe lume s-ar rezolva problema?Sincer,eu nu cred...

17 Noiembrie, 2006, 08:24:45 p.m.
Răspuns #8

pokemon

Am citit topicul acesta de multe ori..ma codeasc...nu stiu de ce sa dau un raspuns...
Referindu ma la citat...as alege sa sting lumina...pt ca fluturii nu mor...viata lor se continua...chiar daca se schimba...probabil asta as alege...as alege raul mai putin rau...dar as alege ceva  pt ca altfel e mai grav...mai bine o certitudine chiar daca nu e asa cum ne dorim noi,decat sa stai cu indoiala in suflet
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

16 Iunie, 2007, 11:52:45 p.m.
Răspuns #9

Lady Allia

mi-e mila de fluturi
sa ii inchid intre pleoape
daca lacrimile au sa-mi prinda aripi?
mi-e mila de lilieci
sa deschid ochii largi
daca am sa uit sa plang fara aripi?

17 Noiembrie, 2007, 08:21:21 p.m.
Răspuns #10

Giani

Da, mi s-a intamplat......am fost pus in situatia de a alege intre a rani familia ( pentru a rezolva o problema dificila) si a ma rani pe mine. Orice as fi ales, cineva ar fi suferit. Acum nu mai conteaza ce am ales atunci insa nu va exista zi din viata  mea sa nu ma intreb daca am procedat corect. Daca regret......nu , pentru ca nu stiu daca as fi ales altfel care ar fi fost urmarile. Poate astfel am invatat sa nu mai ajung in situatia de a alege. :'(

13 Iunie, 2008, 10:45:31 p.m.
Răspuns #11

liviu

"Mi-e mila de fluturi cand sting lumina si de lilieci cand o aprind. Nu pot sa fac un pas fara sa ranesc pe cineva?" (Marin Sorescu)

Vi s-a intamplat? Oricum ati da-o sa nu fie bine? Sa fiti prinsi intre doua alegeri amandoua paguboase? Sa raniti indiferent de cum v-ati comporta? Exista oare solutii in astfel de cazuri?

Mie mi-e mila doar de fluturii ramasi omizi, pentru ca vor continua sa.. rontzaie gradina!  :(

Cu lacrimi uscate de-a gata/Plangeam./Inca mai plang../Sa tac..!?

« Ultima Modificare: 13 Iunie, 2008, 11:08:19 p.m. de liviu »