Da, cu siguranta ai drepatte Robert. Fisa la biblioteca cred ca si-au facut si urmasii lui Einstein, cei trei fizicieni mari si tari care au vrut sa puna in practica teoria lui Enstein, aceea cu dezagregarea atomului. Au reusit! au promis energie ieftina, caldura, adapost,hrana indestulatoare, bye, bye saraciei. Ce-au facut? au dat nestere la teroare, Hirosima a fost prima iar apoi Nagasaki. Halal sa ne fie, ca de atunci avem parte doar de intelectualitate care-si ascunde mediocritatea.
Tot raul a inceput sa se tina lant de omenirea asta. Sodoma, Gomora si Turnul Babel au capatat valente si denumiri moderne, umaniste, iar cei ce mai cred asa intr-ale vechi trebuie sa umble cu capetele plecate ca altfel sunt umiliti si batjocoriti.Sub o masca a binelui care se ascunde in toata lumea asta, sub preturi mici oferite de craciun si-n limita stocului, economia se prabuseste, se afla in delir. Uite asa marile puteri isi ascunde fata de rusinea facuta noua, cu noi si noi slogane, razboaie, terorism, dictatori.
De ce sunt eu mai mediocra decat bancherul unei mari banci internationale, acolo unde vin tarile sarace si slab dezvoltate sa se imprumute? El, el este mediocru, caci gatuie tarile respective cu dobanzii care te tin legat sa-ti taie cingatoarea, sa te tina dator o viata intreaga pentru a-si spala el saracia, ca altfel tarile mari puternice in aurul negru, care-si tin acolo adapostite economiile si certificatele, de-ar afla i-ar lasa cu boticul pe labute prin retragere,...si astfel, puf! bancuta, faliment te cheama.
Asta-i mediocritate oameni buni! mai sunt si altele, dar mi-e greata(permis sa-mi fie cuvantul)! Pot sa citesc mormane-ntregi de carti, daca folosesc doar cuvintele citite fara a ma chinuii nitel sa descifrez si sa gandes,...mai bine ioc cultura. Iar daca viata mea merge dupa alte legi si alte moraluri inseamna ca-s mediocra?