10 Octombrie, 2025, 05:45:33 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Aruncarea margaritarelor la porci; Deziluzia si egoismul in dragoste  (Citit de 4491 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Noiembrie, 2005, 06:23:44 p.m.
Citit de 4491 ori

Iosif

De departe cred ca cel mai dureros lucru in dragoste este "aruncarea margaritarelor la porci"; adica sa realizezi ca, la un moment dat, cele mai frumoase sentimente (vise , sperante etc) ale tale nu mai valoreaza 2 bani in ochii celui iubit. Cred ca cel mai tare ne este lovit ego-ul inconstient (tradarea este cel mai bun exemplu); deziluzia asupra propriei identitati ce capatase o oarecare autoritate morala prin girul dat de aprecierea, prietenia, iubirea partenerului (tradatorului). Ar mai fi de discutat pe tema asta-egoismul in dragoste.

Hai  sa "taiem" aceasta bucata din acel subiect, si sa dezbatem putin tema deziluziei si egoismului in dragoste.

Evident, multi dintre noi au trecut prin asa ceva. Din pacate iubirea nu dureaza la vesnicie, sau reformuland, pana sa gasesti asa o iubire va trebuii sa treci si prin suferinte.
Evident, atunci cand iubesti investesti tot ce ai mai bun: vise, sperante, sentimente, timp, bani, etc., dar daca iubesti cu adevarat atunci faci toate astea din placere, si nu este bine sa astepti ceva in schimb.
Atunci cand iubirea in care ai investit tot ce aveai mai bun se termina, evident ca ai sa suferi, ai sa simti aceea deziluzie si tradare de care vorbea surfer1026, poate ai sa simti si egoism, dar adu-ti aminte ca inca iubesti (daca simti toate astea probabil nu ai incheiat tu relatia), adu-ti aminte de momentele frumoase, sfarsitul, oricat de mult ti-ai dorii, nu are cum sa fie frumos. Chiar daca te simti tradat, chiar daca au fost calcate in picioare sentimentele tale, trebuie sa intelegi ca e mai bine asa. In lume exista inceput si sfarsit, si toate isi au timpul lor. Trebuie sa invatam sa luam partea buna si frumoasa din orice ni se intampla. Astfel de momente trebuiesc analizate cu atentie si invatamintele trebuiesc extrase si puse la loc de cinste. Apoi… trebuie sa apara acceptarea, trebuie sa ajungem in starea in care sa putem accepta realitatea. Doar acceptand realitatea putem merge mai departe.
Acesta este momentul in care trebuie sa hranesti increderea de sine, cand trebuie sa iti aduci aminte cum e sa fi singur si sa poti face tot ce iti doresti. Nimic nu este atat de grav cum pare, ai sa vezi ca in curand va aparea o alta persoana care iti va atrage atentia si te va face sa iti doresti sa investesti aceleasi sentimente si pasiune de adineauri plus invatamintele extrase din relatia (relatiile) de dinainte. Poate ca persoana care ai ales-o acum se va dovedii a fi mult mai “perfecta” pentru “postul” care a ramas “vacant”.
Nu uita, toate incep si se termina…
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

04 Noiembrie, 2005, 08:34:22 p.m.
Răspuns #1

littleangel

Eu pot sa spun ca am oferit absolut tot ce puteam intr-o relatie. M-a facut sa sufar, dar nu m-am gandit niciodata ca nu trebuia sa ii ofer atata, ca nu merita. Si acum, dupa mai mult de un an, pot sa spun cu mana pe inima ca a meritat absolut tot si ca merita tot ce este mai bun pe lumea asta, numai ca din pacate nu mai sunt eu cea care sa ii ofere tot ce e mai bun. Sper din tot sufletul ca cea care este langa el acum sa ii ofere tot ce isi doreste, sa fie in stare sa il iubeasca macar jumatate din cat l-am iubit eu. Sper sa fie fericit...
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata...dar, in cautarea ei merita sa alergi toata viata"

15 Noiembrie, 2005, 06:56:21 p.m.
Răspuns #2

valericanicolescu

,,Nu aruncati margaritarele voastre la porci ca nu cumva sa se intoarca  sa va rupa"am citat textu Biblic complet,bine inteles ca Dumnezeu se refera la margaritare de natura divina:curate nevinovate neprihanite,vesnice.Din familia pamanteasca incepe credinta care a ajuns cel mai de pret margaritar in zilele noastre.Va intrbati de ce?.Pentru ca sant prea multi porci in zilele noastre si daca te desparti de un porc,dorind sa-ti refaci viata dai de altul si mai mare cu mai multa experienta.Eu am inteles un lucru clar ca lumina zilei ca porci s'au unit intre ei nu pentru o cauza nobila ci pentru una mocirloasa.Femeile spre deosebire de ei sant insingurate ca sa fie o prada usoara,ele se unesc in grupari mici sau singure complet,ar trebui sa se uneasca mondial ca sa se mai restabileasca situatia familiara.Jos cu porci.....!
Sant din craiova,sincera,religioasa,hotarata,
calma,persistenta,responsabila,modesta,loiala,sociabila,comunicativa,sensibila,tandra ,vesela,eleganta,amabila,inteligenta etc.

22 Noiembrie, 2005, 12:06:00 a.m.
Răspuns #3

lavigne

nu trebuie sa privim egoismul in dragoste ca pe un aspect negativ, cel putin nu neaparat.
a fi egoist inseamna a nu ramane indiferent la interactiunile pe care partenera de ta de viata le poate avea cu alti indivizi.

cat despre deziluzii, ele intervin automat pentru ca mereu realitatea va fi diferita fata de asteptarile noastre cotidiene, asa ca cel mai bine ar fi sa nu ne iluzionam prea mult inca de la inceput pentru ca nu putem intotdeauna sti cum vor decurge lucrurile