11 Octombrie, 2025, 11:37:56 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Invidia  (Citit de 2933 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Noiembrie, 2005, 09:43:29 p.m.
Citit de 2933 ori

|ngerMorT

Nu stiu daca s-a mai deschis subiectul asta...daca da, va rog sa ma scuzati si sa-mi spuneti...
Din pacate, recunosc, am un mare defect...de care tot incerc sa scap, pe care nu-l suport si il consider dezgustator pe langa alte defecte "mai mici"...sunt invidioasa...:( De multe ori pur si simplu nu reusesc sa ma bucur de binele altuia, pentru ca ma gandesc ca eu nu am parte de acel "bine"...si e groaznic, incerc sa ma autosugestionez, sa-mi impun sa nu mai fiu invidioasa, dar de multe ori nu reusesc...Oricum, persoanei respective nu-i arat acest lucru, ma bucur alaturi de ea...dar fara sa vreau simt in mine un sentiment urat si meschin...invidia. As vrea sa scap de el, sa reusesc sa-mi impun ideea de a ma multumi cu ce am, de a lupta pentru mai mult, si de a ma bucura pentru ce primesc altii, chiar daca eu nu am acel ceva...
In ultimul timp am reusit sa ma mai vindec...ma ajuta faptul ca realizez cat de murdar e sentimentul asta, si ca am vointa sa scap de el...
Mi-e rusine cu asta...dar...vreau sa ma vindec! :(
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

07 Noiembrie, 2005, 10:12:13 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
invidia isi gaseste locul alaturi de alte sase pacate capitale...intr-adevar este o traire urata. de cele mai multe ori te ia in stapanire fara a o putea controla. asta ne da tarcoale in momentul in care ne consideram neindreptatiti..."cum de ala a primit sau a trait chestia aia si eu nu...doar meritam mai mult decat el...".
acum eu iti spun ca ce-i al tau e pus de-o parte. fiecare primeste ceva pentru ca merita sau pentru a i se deschide ochii (si bune si rele). pe mine una m-a ferit Dumnezeu de trairea asta (spun traire pentru ca nu consider invidia un sentiment), insa m-am simtit deseori frustrata din diverse motive. nu trebuie sa pui la suflet si cand simti ca iti da rotocol invidia, gandeste-te la un lucru frumos si neasteptat care ti s-a intamplat tie...
bafta!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!