10 Octombrie, 2025, 05:48:43 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Speranta  (Citit de 5611 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Noiembrie, 2005, 09:19:09 a.m.
Citit de 5611 ori

Lord_Saladin

Vizitator
"...cat de scurta si de mizerabila ar fii viata noastra daca nu am purta in noi o speranta asa de mare..." Mohamed Alhamar.

Ca sa dumiresc oleaca, Mohamed Alhamar asta, fu sultanul Granadei prin sec XIII si asista la prabusirea micilor regate andaluze la mana Reconquistei.Tototdata, el fu acela ce a pus piatra de temelia la superbul palat Alhambra.

Eu zic ca in aceasta fraza, ajunsa celebra, este surprinsa insasi o problema fundamentala a existentei umane...

Ne nastem, traim o viata , si stim ca odata si odata vom muri, dar ceea ce ne ghideaza, ceea ce ne da tarie, ne da putere, este speranta pe care o pastram in noi, speranta spre mai bine... Speranta ca putem face un bine in timpul vietii noastre, speranta unei iubiri viitoare, unei vieti viitoare mai bune...

Ce-ar fii omul fara de speranta ?

10 Noiembrie, 2005, 11:14:45 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Parerea mea ca fara speranta (adica fara dorinte pentru aparatul X, fara asteptari de la fiinta Y, etc) incepi sa devii mai liber... speranta te agata, te face inflexibil, nu vezi si alte lucruri in viata decat ceea ce astepti sa ti se intample. Doar acelea par singurele frumoase, singurele catre care tanjesti, singurele care merita, iar restul nici macar nu ajung in campul atentiei.

Cu toate ca Dumnezeu le-a creeat pe toate.

10 Noiembrie, 2005, 11:19:26 a.m.
Răspuns #2

littleangel

Parerea mea este ca fara sperante nu am fi oameni...fara sa speram la ceva mai bun. Iulian are oarecum dreptate, datorita sperantelor pe care le avem e posibil sa nu vedem lucrurile frumoase care ni se intampla, dar si momentul cand o speranta ajunge sa fie mai mult decat o simpla speranta, sa devina realitate, este un moment de fericire maxima. Si poate ca atunci cand acea speranta a incetat sa fie o speranta, oamenii spera la ceva mai mult. Asta e firea omului...sa spere...
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata...dar, in cautarea ei merita sa alergi toata viata"

10 Noiembrie, 2005, 07:13:28 p.m.
Răspuns #3

digitty

Daca nu speram,atunci de ce traim? Daca tii la cineva,e normal sa speri ca va vrea sa fie cu tine,doar nu stai asa indiferent 'o vrea,n-o vrea,asta e!' si treci mai departe.Ce rost ar avea viata?
Cand nu speri nimic,te simti pustiu.Cand nu astepti nimic de la o persoana atunci de ce mai tii legatura cu ea? Viata nu ar fi nimic fara speranta...sau daca e sa fie totusi ar fi atat de nesimnificativa incat as putea zice chiar inexistenta... parerea mea...
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

10 Noiembrie, 2005, 07:16:04 p.m.
Răspuns #4

un_suflet

Poate raspunde cineva... Care este diferenta intre SPERANTA si ILUZIE? :)
Iulian, de acord cu tine 100%. :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

29 Noiembrie, 2005, 10:11:09 p.m.
Răspuns #5

sunshine

iulian, eu tot timpul am sperat si am avut asteptari de la fiinta y(adica sotul meu) si nu am vazut numai ce asteptam de la el, de fapt nu am vazut nimic, el nu ma vede pe mine ,degeaba ma agit si sper. ce sa sper? cand sa sper? pana cand sa sper?  ??? am luptat pentru mine si am trait pentru el dar viata e prea scurta sa nu traiesti clipa.pe cand eu nu mai am clipe.de aceea iubesc si vreau sa ma simt iubita. de cine, nush ,dar astept, nu mai sper si nici nu mai traiesc.astept si atat.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\