10 Octombrie, 2025, 11:48:22 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Libertatea  (Citit de 25598 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Iulie, 2009, 06:23:16 p.m.
Răspuns #15

Escu

Global Moderator
...e un paradox ce-ai spus,asa cred eu,daca ma gandesc la ce se spune,ca Dumnezeu e in toate.Tocmai avand incredere in tine esti liber.A fi tu insuti/ insati e ca si cum ti-ai castigat si-ti exerciti incontinuu libertatea.

De acord cu tine la prima parte. Nu cred ca libertatea ta trebuie sa fie conditionata de Dumnezeu. Dar asa e mai simplu pentru unii sa-si afirme libertatea. Sincer, nu conteaza, fiecare e unic in felul sau.
Let's put a smile on that face!

24 Iulie, 2009, 08:17:36 p.m.
Răspuns #16

Ezo

"Libertatea fiecaruia se termina acolo unde incepe libertatea celorlalti". Nu mai stiu cine a spus asta, insa ii dau dreptate. Libertate nu inseamna sa faci, sau sa spui chiar tot ce iti trece prin cap, desi multi afirma ca pentru ei libertate inseamna, spre exemplu, dreptul la libera exprimare. De acord, iti poti spune oricand parerea, cu conditia sa nu ii lezezi in vreun fel pe ceilalti. Adica sa fii obiectiv si impersonal.

De fapt, cred ca libertatea se refera mai degraba la micul univers al fiecaruia. Poti sa faci ce vrei cu propria persoana, cu propriul trup, atata timp cat prin actiunile tale nu ii deranjezi si nu ii ranesti cu nimic pe ceilalti. Ai libertatea sa bei, dar nu ai si libertatea de a te lua la bataie cu cineva atunci cand esti beat si nu mai judeci, spre exemplu. Esti cat de liber vrei tu sa fii, pana la urma, pentru ca odata ce ai incalcat micul univers al celui de langa tine fara permisiune, s-ar putea sa iti primesti "rasplata". Si-atunci... adio libertate.  :)
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

24 Iulie, 2009, 09:26:13 p.m.
Răspuns #17

charlie

Libertatea deriva din speranta omului de a fi propriul lui stapan, si se poate intelege doar in functie de imprejurari si de individ si e in stricta legatura cu constrangerile de tot felul. Acea definitie pe care am vrea sa o aiba libertatea e decat o utopie deoarece intotdeauna se va gasi o limitare a vreunui drept al omului.
Asa ca libertatea este acea stare catre care aspira orice individ dar care poate fi realizata pe deplin doar  in sufletul sau..in spiritul sau...si nu in societate.

Am aberat destul.  :D
« Ultima Modificare: 24 Iulie, 2009, 09:38:54 p.m. de charlie »
You believe but what you see
You receive but what you give

26 Iulie, 2009, 09:17:24 a.m.
Răspuns #18

Paul

Nota 10 Charlie. Tu ai inteles ce este aceea libertate. Este libertatea spirituala... pe care o poti avea, pana si in puscarie.

Iubesc, deci exist.

26 Iulie, 2009, 09:20:10 a.m.
Răspuns #19

Paul

Aridana.

A fi tu insuti,insati... Nu inseamna a fi liber. Daca tu insuti-insati... inseamna un scandalagiu, un betivan, un drogat, un hot, un badaran... A fi tu insuti in aceste situatii... inseamna a fi liber?
Iubesc, deci exist.

26 Iulie, 2009, 11:19:51 a.m.
Răspuns #20

Escu

Global Moderator
"Nu merita sa ai libertate, daca aceasta nu include si libertatea de a face greseli" Mahatma Gandhi
"Libertatea nu-i dreptul de a face ce vrem, ci ceea ce se cuvine" Abraham Lincon
"Libertatea inseamna raspundere, de asta majoritatea oamenilor se feresc de ea" George Bernard Shaw
Let's put a smile on that face!

26 Iulie, 2009, 01:14:17 p.m.
Răspuns #21

ARIDANA

Vizitator
Aridana.

A fi tu insuti,insati... Nu inseamna a fi liber. Daca tu insuti-insati... inseamna un scandalagiu, un betivan, un drogat, un hot, un badaran... A fi tu insuti in aceste situatii... inseamna a fi liber?

Ma gandeam individ,unic in felul sau de a-si exprima libertatea,asa cum spune si Escu...nu la individul cu devieri de comportament .Exceptiile s-au inmultit ingrijorator in ultima vreme,nu doar confirma regula chiar tind sa o inlocuiasca.Chiar nu e de-ajuns ca ies tot timpul,precum paduchele in frunte,si suntem luati la gramada cu cei care-si impun libertatea bolnava in detrimentul celorlalti?
  Frumos spus ,Ezo si Charlie.
« Ultima Modificare: 26 Iulie, 2009, 01:18:10 p.m. de ARIDANA »

26 Iulie, 2009, 11:10:05 p.m.
Răspuns #22

Paul

Da... libertatea inseamna intr-adevar, si aceea de a face greseli, dar nu inseamna a deveni dependent de ele.

I-as adresa lui Escu o intrebare.... Cum iti dai seama daca faci... ceea ce se cuvine?

O intrebare pentru Aridana: Cum poate ajunge cineva sa aiba devieri de comportament?

O intrebare pentru Ezo: Cum iti dai seama unde incepe libertatea celuilalt?

O intrebare pentru Charlie: Cum ti-ai atins libertatea spirituala?

O intrebare pentru Angy: ca sa afli cheia, nu crezi ca mai intai trebuie sa cunosti yala?
Iubesc, deci exist.

26 Iulie, 2009, 11:13:36 p.m.
Răspuns #23

charlie

O intrebare pentru Charlie: Cum ti-ai atins libertatea spirituala?

Cine a zis ca am atins-o?
You believe but what you see
You receive but what you give

26 Iulie, 2009, 11:15:48 p.m.
Răspuns #24

Paul

Poza de la avatar... ;D ;D
Iubesc, deci exist.

27 Iulie, 2009, 12:08:22 a.m.
Răspuns #25

Ezo

O intrebare pentru Ezo: Cum iti dai seama unde incepe libertatea celuilalt?

Simplu. :) Pe principiul "ce tie nu-ti place altuia nu-i face." Desi s-ar putea sa fie un pic cam subiectiv... Daca nu merge asa, rasfoim o carte a legii (de fapt exista atatea - legi in trafic, legi parlamentare, legi cetatenesti... pe care sa o alegi  ??? ). Gasesti acolo... cate precizari vrei cu privire la "teritoriul de neincalcat al celorlalti"  :laugh:

27 Iulie, 2009, 12:15:38 a.m.
Răspuns #26

Paul

Ezo. Ok. Si daca unele lucruri care tie nu-ti plac... altuia ii fac placere? :D
Iubesc, deci exist.

27 Iulie, 2009, 12:19:03 a.m.
Răspuns #27

Ezo

Ezo. Ok. Si daca unele lucruri care tie nu-ti plac... altuia ii fac placere? :D

Pai de-aia am adaugat ca principiul ar putea sa fie subiectiv. Adica... tie sa-ti placa anumite lucruri care pe altii ii deranjeaza. Cat despre lucrurile care mie nu-mi plac, dar altora le face placere... cred ca tine de alt topic, nu de libertate.

Dimpotriva, cartile legii nu lasa loc de echivoc. Ajungem in final sa nu fim liberi decat... in mintea noastra, dupa cum spunea charlie  :laugh:

29 Iulie, 2009, 02:03:48 a.m.
Răspuns #28

Angy

Pentru Paul:Si daca ma concentrez atat de mult sa cunosc Yala si atunci cand gasesc cheia nu e cea potrivita?Ce urmeaza?Alta cautare?Urmata de alta deziluzie?Etc.......?E nevoie de o calauza?Scuze,am vrut sa pun doar o singura intrebare dar.....sunt multe necunoscute(chei)
There is no finish line. Never in life !!!

29 Iulie, 2009, 07:13:01 a.m.
Răspuns #29

Paul

Pt Angy. Fiecare cheie nepotrivita se va rupe, pana cand o vei gasi pe aceea potrivita. Si... da... cu cat incerci de mai multe ori, cu atat esecul devine mai dureros. Dar... aici intervine prudenta, cine s-a fript cu ciorba, sufla si in iaurt... dar nu il lasa pe masa.
Iubesc, deci exist.