Da...intelept, chiar foarte intelept, dar in conceptia mea bastinasii Americii actuale, adica indienii vor fi mereu un popor intelept si plin de sentimente nobile si respect fata de tot ceea ce ii inconjoara. Nu stiu de unde isi aduna ei puterea lor magica prin care sa spuna atatea vorbe de duh, dar cert este ca le gasesc si sunt deosebite.
Asa cum a spus desdemona intr-adevar oamenii prefera sa alimenteze sentimentele rele, dar asta pentru ca este cel mai usor...este usor sa fii rau, sa fii egoist, sa fii nepastor, sa pleci de langa cineva pentru ca nu ai timp sa lupti...in general oamenii prefera calea cea mai usoara spre propriile scopuri, adica raul.
Dar..., pentru ca mereu exista un "dar" ... si only_u are dreptate in afirmatiile sale. Nimeni nu este perfect si oamenii, pentru ca sunt oameni prin insasi definitia lor...gresesc! Gresesc si uneori hranesc cu buna stiinta ambii lupi..., iar asta pentru ca lumea este asemeni unei paduri unde selectia este facuta intotdeauna pentru cei mai puternici.
Si...ca sa imi sustin si eu parerea mea...eu as spune ca "lupul cel bun" este mereu hranit....de propriul lui spirit...de bunatatea lui, de sentimente, de afectivitate, de adevar, de blandete...si singura lui hrana din partea noastra ar fi doar sustinerea si iubirea...el stie mereu ceea ce este..., iar el de cele mai multe ori va fi un invingator!
"Lupul cel rau" insa va trebui hranit si el...si chiar daca el este rau, arogant, viclean...va trebui hranit de catre noi cu bunatatea lupului bun..., cu blandete, cu rabdare, cu liniste....va trebui sa uitam sa fim si noi ca si el si...sa ii intindem palma increderii si sa ii oferim sprijin...cu riscul sa ne muste, iar el va deveni in timp..."lupul bun"....pentru ca daca nu suntem ingaduitori cu cei de langa noi...nu vom stii niciodata sa fim oameni buni...oameni care hranesc societatea cu frumusete, educatie si caracter.