Eu...nu merg la biserica prea mult..., dar cand merg, merg pentru ca asa simt...pentru ca o fac din suflet si nu pentru ca este un obicei...un ritual...stiu ca atunci simt ca trebuie sa merg si...atat.
Dintotdeauna am avut teoriile mele despre religie, despre modul in care oamenii se lasa condusi de majoritatea si uita la un moment dat sa aleaga, sa simta si sa faca ceva pentru ca asa vor ei...asa simt ei...fac pasi, dar sunt impinsi din spate si de cele mai multe ori totul devine o rutina...o obisnuinta..., iar D-zeu devine ceva intre "a fi si a nu fi"...o Divinitate pe care multi o recunosc, dar putin vor sa o inteleaga...sa o asculte...sa ii simta inima...glasul...este ca un clopot imens care bate, dar pe care nu il aude aproape nimeni de zgomotul infernal al fatadelor de "buni credinciosi".
De mica L-am simtit aproape...vorbeam cu El...radeam cu El...ma suparam pe El...uneori ma si certam...da...

...si nu mi-e nici frica, nici rusine sa o recunosc...la urma urmei este un Tata..., iar ceea ce reprezinta El pentru mine...este special...nu trebuie sa citesc nici o Biblie (desi am citit), nu trebuie sa aud nici o predica, nu trebuie sa vad biserici....ca sa stiu ca El exista...este in mine...este cu mine...este in tot ce am eu mai bun si mai frumos...este cel mai pur gand..., iar ca sa stii ca ai un Tata...nu trebuie sa ai dovezi...este una fara de tagada...faptul ca Existi...!
Nu cred ca conteaza in ochii Lui unde te rogi...cum te rogi..., dar conteaza sa o faci sincer...deschis, fara minciuni...fara lacrimi false...atunci cand o faci sa fii doar tu si EL....si sa stiti asta! Nu conteaza sa ingenunchezi pentru El...conteaza sa ingenunchezi pentru tine..., dar sa fie pentru El...si nu o fatada de clovnerie ieftina.
Uneori nici nu vroiam sa stiu ca mai exista...eram suparata... mi se parea ca nu ma asculta...ca atunci cand un tata vine de la servici obosit...si uita sa te salute..., dar dupa ce bombaneam...si ma plangeam...adormeam fericita...stiam ca este oricum acolo...si probabil era ocupat sa imi aline sufletul, iar eu nu eram in stare sa vad asta...
Alteori...ma trezeam tipand cat ma lua gura:
- Uite Doamne....ningeeee! Ninge...ce ti-as trage un bulgar, dar tare mi-e teama ca o sa imi trimiti inapoi unul si nu stiu daca o sa ii fac fata...

!
Si uite ca nu mi-e frica sa zic asta...nu cred ca e blasfemie...nu cred ca El e suparat...dimpotriva...cred ca zambeste...pentru ca sunt sincera...sunt sincera si cand as vrea sa fiu un fulg usor ca sa pot sa ma ridic pana la El sa ii saruta mana...sunt sincera si cand m-as juca cu El ca si cu un parinte bun.
Mai sunt fraze de genul "nu ti-e frica de D-zeu?"..."poate te bate D-zeu daca faci asa"..."D-zeu nu bate cu bata.."...si multe altele, iar daca ne-am lua dupa fraze din Biblie...D-zeu nu ar fi intruchiparea cea mai pura a bunatatii, luminii si iubirii...ci o entitate care pedepseste si ia fii si fice ca sa se convinga de credinta oamenilor...
Imi pare tare rau..., dar eu una nu pot sa cred asa ceva!!!
Pentru mine El exista nu pentru ca s-au inventat preoti care sa ne convinga de El...nu pentru ca Moise a citit cele zece porunci...nu pentru ca eu sa devin mai buna din teama de el...sau pentru ca altfel nu as avea morala sau constiinta...pentru mine El exista pur si simplu...este in tot...peste tot..., iar dovada ca El exista suntem noi...partea aceea minunata din noi care spune..."NU" cand e vorba sa facem ceva rau...care ne ajuta sa fim frumosi....sa stim ierta...sa iubim copii...exista pentru ca...simt pur si simplu ca exista...!
Exista ca sa iubeasca....nu sa loveasca....sa ocroteasca nu sa pedepseasca...sa ne mangaie nu sa ne trasneasca...exista si se bucura de noi...este bun, este milostiv, este iertator...eu nu pot sa Il vad altfel...nu L-am vazut altfel niciodata...decat ca un bunic frumos...plin de zambet...de brate deschise...de lumina...care niciodata nu e capabil sa faca rau...doar ca unii il percep altfel...il simt altfel...numai El ne simte pe toti...fara exceptie...la fel!
Asta e legatura mea cu El...asa vad eu religia...! Religia noastra e una singura...CREDINTA...atat! Iar credinta trebuie sa fie deplina...sa o simti...sa fie sincera! D-zeu...poate fi numit oricum...important este sa stii sa IL simti..., iar cand Il simti sa stii sa Il recunosti!