10 Octombrie, 2025, 12:09:23 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Problema Romaniei  (Citit de 8049 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Iunie, 2007, 07:05:03 a.m.
Răspuns #15

Cruella

problema numarul 1: toti vorbim despre asta, nimeni nu are initiativa de a face ceva (cit de mic si aparent nesemnificativ). si eu am trait 3 ani in germania (m-am intors in tara cu rezidenta valabila pe inca doi ani, cu posibilitate de prelungire) si nu e cu nimic mai buna tara lor decit a noastra. si nici neamtu nu e mai civilizat decit romanu'. da pe neamt il arde cu amenzi daca face ceva gresit, la noi toata lumea inchide ochii. inclusiv noi. toti. i-am vazut pe nemti cum se comporta in concediu in alte tari (mallorca, romania, croatia, ungaria). sorry, ai nostri-s mai putin badarani! in germania nu mi s-a intimplat sa mi se tina usa deschisa de catre un barbat ca sa pot intra in bloc, chiar daca veneam de la cumparaturi si eram incarcata ca o camila. la noi e ceva normal. dar neamtul nu arunca hirtia pe jos, ci in cos (ca deh.... poa sa ia pina la 400 de euro - si nimeni nu inchide ochii si zice "las ca trece"), neamtu conduce civilizat, ca rapid il lasa aia fara permis (la noi te mai milogesti si nici macar amenda nu iti da). si pina nu are fiecare din noi constiinta asta sa platim pentru greselile noastre, pina atunci romania va fi asa cum e. plus ca sintem latini. galagiosi, ne inghesuim, ne agitam... asta este! nu vom fi altfel niciodata. dar sincer... nu v-ar lipsi chestia asta obositoare? mie mi-a lipsit. mult de tot :)
My imaginary friend says you are crazy!

20 Iunie, 2007, 09:38:22 a.m.
Răspuns #16

George Ene

Brovo, bravissimo, dragă Cruella!
E cantu dinoscitur avis

20 Iunie, 2007, 03:13:46 p.m.
Răspuns #17

Eve

Cat de fericiti suntem cand moare capra vecinului!
Da, tara noastra e discreditata. Pentru ca o vor strainii? Eu cred ca vor doar o piata de desfacere a produselor si… castigarea unei maini de lucru ieftine. Ca printre produsele care sunt blamate din tara unele sunt bune… nu-i problema strainilor ci a noastra, ca nu stim sa ni le prezentam. Ca romanii au lipsuri mari si afara acestea sunt scoase in fata, adevarat. Dar vrem sa ne apere strainii valorile?
Cu mana de lucru este si mai usor. Mergem afara, vedem, comparam… unii decidem sa ramanem.
Dintre acestia putini razbat, isi gasesc rostul si nu se mai intorc; altii duc o viata chinuita, de neadaptati dar spera ca macar copiii lor….; unii se intorc cu aerul de am vazut, am cunoscut sunt ca noi… poate mai rau; in final altii se intorc decent: au invatat, au comparat… dar nu este pentru ei.
Ii admir si pe primii si pe ultimii, nu stiu daca cei care raman ca si neadaptati isi pot educa odraslele sa se poarte la Roma ca niste romani… dar daca vor sa incerce este alegerea lor. Ii blamez pe cei care spun ca nu diferim cu nimic. Este un fel de strugurii sunt acri.
Are Germania sosele mai bune in padure decat centrele marilor orase de acasa pentru ca se dau amenzi? Orice tanar isi poate lua casa, masina si poate sa traiasca decent pentru ca… se dau amenzi? Nemtii se abtin sa faca gesture obscene, sau sa injure in trafic ptr ca… Apropo n-am vazut aici politisti pe strada in doi ani cati sunt in Bucuresti intr-o zi
Nu-s perfecti, sigur ca nu sunt, dar hai sa nu afisam o automultumire ca si la ei sunt uscaciuni cand la noi a cam murit padurea.
De fapt… si acest fel de a fi constituie tot Problema Romaniei

Nu-mi lipsesc nici cultura de manele, nici cea de Dark Wave, Hip Hop, Hard Rock pe care mi le asigurau vecinii la orice ora din zi sau noapte. Imi lipsesc apusurile, muntii, imi lipseste limba mea, imi lipsesc rudele si prietenii, apar cat pot din ceea ce se poate apara in Romania. Poate o sa razbesc sau poate am sa ma intorc decent... N-am sa ma sacrific si n-am sa spun ca nu avem 100 de ani in urma
« Ultima Modificare: 20 Iunie, 2007, 03:20:55 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

21 Iunie, 2007, 01:03:10 p.m.
Răspuns #18

Lady Allia

:)...îmi place! Chiar îmi place felul în care sunt susţinute unele concepţii şi principii! Uite un topic care mie personal îmi place...dicuţiile decurg frumos şi oarecum benefic. Cred că fiecare părere a avut un oarecare impact asupra noastră şi...asta e bine! dau un + la topic  ;D!
  ia să mai cotrobăi eu prin topicuri mai vechi...se pare că e bine să mai scot câte unul la suprafaţă...(asta ca să mă ţin ocupată şi să nu vă mai servesc dulcegării  :P ).