10 Octombrie, 2025, 11:45:44 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: nu va place engleza?  (Citit de 7216 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Iulie, 2003, 03:34:46 p.m.
Citit de 7216 ori

Paul

De ce nu veniti si pe la poetry? Incercati sa scrieti ceva si in engleza...
Iubesc, deci exist.

25 Iulie, 2003, 04:10:29 a.m.
Răspuns #1

androgin

Vizitator
te-ai gandit vreodata ca poate preferam albastru in loc de blue, sau tristete in loc de sadness? :idea:    

25 Iulie, 2003, 03:53:00 p.m.
Răspuns #2

Un_Om

Vizitator

11 August, 2003, 01:23:57 a.m.
Răspuns #3

Demrezel

Vizitator
In primul rand SALUT, nu hi, nu hy, nu hello, nu haya, nu asl pls shi nici sal sau cum mama dracu se mai poarta acum. Asta-i primu' meu post pe forumu asta (la categoria asta sper sa nu deranjez pe nimeni...) shi asta a fost firul de sicutzie care mi-a sarit in ochi. Dar sa trec la subiect.
N-am nimic cu engleza (chiar semnatura sau ce mama dracu ie chestia aia de la sfarshit, ie un citat in engleza, deci...) dar prefer sa ma exprim in romana pentru ca (shi nu ie vorba numai de mine) in romana gandesc. Oricum ai intoarce-o ie destul de greu sa exprimi chestii complexe in engleza shi sa mai sune shi bine. Parerea mea. Ar mai fi un motiv pe care nu l-ash generaliza. Nu-mi plac deloc americanii, asha ca Fuck'em, de ce ash intra in jocul lor murdar shi-n subcultura gen fast food. Prefer micii shi berea, nu coca cola shi hamburger. Pacat ca am o slabiciune pentru rock, ca altfel habar n-aveam de engleza (invatzam rusa...)  :evil:

11 August, 2003, 01:47:56 a.m.
Răspuns #4

androgin

Vizitator
:)  :)  :)
Eu n-am nimic cu americanii in sine...societatea americana pe de-a-ntregul e cea care-mi displace; ei, saracii, nu sunt decat pioni (ca si noi de altfel) in marele joc "cine pe cine conduce".
In America exista control...atat de mult ca, fara sa vreau, gandul ma duce la comunism :roll: , iar americanii de rand sunt  genul de oameni care se plimba in niste autobuze albastre imense, pe care, colac peste pupaza, sta scris mare: BIG BLUE BUS!!! si ei, bietii, nici nu-si dau seama  :)  :)

God bless them! :shock:

11 August, 2003, 01:48:18 a.m.
Răspuns #5

Demrezel

Vizitator
am greshit semnatura, scuze :oops:

11 August, 2003, 01:50:50 a.m.
Răspuns #6

Demrezel

Vizitator
lol
Io n-am vrut sa generalizez partea asta, da' se pare ca mai sunt indivizi care-mi imaprtashesc ideile... Era normal  :twisted:

01 Septembrie, 2003, 08:25:50 p.m.
Răspuns #7

Paul

Imi pare rau ca am zgandarit patriotismul vostru, dar totusi daca spuneti ca suneti asa de patrioti cum puteti explica exodul masiv al romanilor tineri in strainatate?
Iubesc, deci exist.

26 August, 2004, 11:11:39 a.m.
Răspuns #8

kiddoe

i understand that people have different opinions about writing in english, but i wish others would look past themselves. i for one am romanian and was born there, but im not capable of writing in romanian very well, and i dont really understand some of the harder more advanced words. so i think that people shouldnt take offense and get mad about english or any other language for that matter. i understant that the previous person that posted said they " think in romanian", but just like that there are others that think in englsih, and i dont find anything wrong with that.  :-\
wipe away my tears

28 August, 2004, 09:49:54 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Engleza e asa cum e. Nu cred ca se poate spune nici ca e frumoasa si nici ca e urata. Dar are un mare dezavantaj in fata limbii romane, un dezavantaj suficient sa ma convinga sa nu scriu in engleza: ii lipseste cuvantul "dor". Si, de fapt, nu cred sa existe in vreo limba o traducere fidela si exacta a acestui cuvant. Si eu am nevoie de el. Sunt convinsa ca si voi!

28 August, 2004, 11:43:17 p.m.
Răspuns #10

minerva

Vizitator
Ma inscriu si eu la cuvant desi...  domnisorul moderator o sa vina cel mai probabil prin septembrie sa salute.
Imi place engleza dar nu vad de ce sa-mi scriu impresiile in alta limba, sa ma straduiesc sa nu fac o greseala gramaticale sau... cand pot scrie firesc si usor in limba mea.
Acest..."daca spuneti ca suneti asa de patrioti cum puteti explica exodul masiv al romanilor tineri in strainatate?" ei bine n-are legatura cu engleza sau romana. Nu pleaca nimeni de aici ca nu are limba romana muzicalitate sau nu exista posibilitatea de a te exprima. Altceva-i trimite departe...
Despre acel "altceva" prefer sa nu vorbesc aici.

29 August, 2004, 06:51:55 a.m.
Răspuns #11

DIANA

Vizitator
Ii provoc pe cei care pretind a sti bine limba engleza sa traduca: "Benedictina osardie a versului "Aur-faur", a frazei efigie, este inelul in care s-a incastrat nestemata spiritualitatii limbii romanesti pe care Henry Focilon o dorea intangibila in nealterare dumnezeiasca ei frumusete sub o vasta cupola de cristal. De la treapta I a marii campii (Campia Romana) si pana la coroana violeta a muntilor (eu prefer Varful Omu) toti cei care au trait si au visat in acest spatiu mioriticau revelatia supremei armonii planetare. Aici, in America, in belsugul de aici, mi-e dor de Dosoftei, patriarhul Ierusalimului, mi-e dor de Petru Movila, Mitropolitul Kiev-ului, mi-e dor de Antioh Cantemir, primul poet slav, mi-e dor de invataturile lui Neagoe Basarab, mi-e dor de manuscrisele Scolii ardelene, mi-e dor de Psalmii chirilici, mi-e dor de Podul cu fan de la Putna, mi-e dor de clopul lui George Cosbuc si de oasele lui Nicolae Balcescu. Si mai presus de toate mi-e dor de clopotele care, de la marea cea mare (Pontul Euxin), pana in piatra Muntilor Carpati, anunta in fiecare dimineata un nou rasarit de soare... Si tot aici, ma opresc din cand in cand in calea voastra si imi aduc aminte de vorba unui german posomorat: "Noroc am avut intotdeauna, insa fericit nu am fost niciodata". Noi suntem inzestrati insa cu un cuget mai senin si obisnuim sa spunem despre tot trecutul nostru: "Noroc n-am avut niciodata insa fericiti ne-am simtit uneori!".
 Ca divul Traian ne-a adus tocmai in Dacia, intr-o provincie atat de expusa pe care Aurelian cu lumea lui oficiala a si parasit-o dupa un oarecare timp (271 A.D.) nu a fost mare noroc. Dar, ca din namolul migratiunilor atator popoare care ne-au bantuit de atunci incoace s-a inchegat si s-a diferentiat neamul romanesc in greaua lupta pentru existenta, acesta a fost primul mare moment de fericire in istoria noastra.
 Ca situatia geografica ne-a harazit sa stam in calea Islamului (Sublima Poarta) care a incercat de atatea ori sa treaca Dunarea spre cucerirea Apusului, n-a fost noroc. Dar ca voievozii nostri in luptele lor cu turcii au reusit sa ne pastreze religia crestina si astfel sa ne tina in legatura cu marile popoare de progres ale Europei, a fost cel de al doilea moment de mare fericire in istoria noastra.
 Ca in sec. al XIII-lea politica Dinastiei Habsburg ("vezi: asta-i cantecul ce-mi place" -auzind sunetul tunurilor la Calafat - Carol I de Hohenzoler), a vrut sa ne duca sub conducerea Papei de la Roma si astfel ne-a impartit in doua, n-a fost noroc si ca la aceasta s-au opus templele sapate in piatra carpatina, a fost cel de al treilea moment mare de fericire in istoria noastra. Din toate vicisitudinile timpurilor, sa ne multumim cu adevarul - nu situatia din afara hotaraste, ci repercutarea ei in sufletul oamenilor si sufletul romanului s-a dovedit a fi dintre cele tari. Inchei parafrazandu-l pe Eminescu, care dupa parerea unui om foarte apropiat mie este "suma lirica de voievozi" si care spune "Cu mane zilele-ti adaugi/ Cu ieri viata ta o scazi/ Si ai cu toate astea-n fata/ De-a pururi, ziua cea de azi!".
« Ultima Modificare: 30 August, 2004, 08:42:04 p.m. de DIANA »