15 Septembrie, 2025, 04:00:53 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Email-ul de activare (în atenţia celor care vor să se înscrie pe forum).  (Citit de 14366 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Ianuarie, 2006, 02:04:13 a.m.
Citit de 14366 ori

viulian

Administrator
In atentia celor care doresc sa devina membri ai Lovetime.Ro

Procesul de inregistrare pe forum se intampla in 2 pasi:
1. inregistrarea contului
2. activarea contului

In timpul inregistrarii contului este necesara oferirea unei adrese de email valida, catre care, dupa apasarea butonului de Register, se va trimte un email de activare a noului cont.
Emailul contine un link ce trebuie accessat, in acel moment contul devenind activ (abia atunci noul membru poate posta, trimite mesaje private, etc).

Din diverse motive, de exemplu:
  • adresa de email oferita a fost tastata incorect.
  • unele servere de mail trateaza email-ul de activare ca spam si in loc ca mesajul sa ajunga in Inbox, el ajunge in Spam/Junk folder si userul nu observa acest lucru
linkul de activare nu mai ajunge la user, iar contul ramane creeat dar inactiv.

Pentru a depasi acest inconveninent se poate folosi linkul de "Did you miss your activation email?" din prima pagina, sau puteti trimite un email la zburlindibus@gmail.com si voi activa contul cat de curand cu putinta.

Pentru a mentine ordinea in lista de membri, conturile neactivate in 3 zile de la data inregistrarii pe forum vor fi sterse automat.

02 Decembrie, 2006, 03:37:33 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
In ultima vreme s-au creeat o gramada de conturi noi de catre boti care creeaza conturi automat in speranta ca le sunt activate imediat [fara confirmare pe email] si sa apuce sa umple forumul cu zeci de mesaje de reclame. Am avut noroc si activarea contului pe lovetime se facea doar prin confirmarea adresei de email.. in felul acesta botii nereusind decat creearea contului, dar fara sa-l mai si activeze.

Pentru a evita pe viitor chiar si creearea de cont fals de catre boti, am introdus o modalitate suplimentara de verificare numita CAPTCHA. Utilizatorii noi care vor dori sa-si creeze cont vor fi nevoiti sa tasteze in plus un cod care apare intr-o poza pe fereastra de Register (pentru cei deja logati pe forum curiosi sa vada cum arata - este necesar sa dati logout pentru ca linkul de mai sus sa functioneze.).

Un bot nu poate face recunoastere de imagine - dar surprinzator, omul e in stare sa faca asta instantaneu :) si se speculeaza aceasta abilitate pentru a fi sigur ca, in spatele monitorului, cel care creeaza contul e un individ si nu un robot..

Aceasta verificare este la stadiul beta, asa ca din pacate, daca se greseste codul, trebuie reincarcata toata pagina (dat un reload/refresh) si rescris numele, parola, adresa de email, si.. noul cod regenerat odata cu incarcarea paginii.
Imi pare rau pentru eventualele inconveniente - dar din pacate nu e placut sa stergi zeci de conturi false pe zi.
« Ultima Modificare: 02 Decembrie, 2006, 03:40:58 a.m. de viulian »

29 Octombrie, 2007, 05:58:40 p.m.
Răspuns #2

Just

Hi!

Eu una am intampinat o problema atunci cand am incercat sa schimb e-mailul din profil si scriu acest mesaj ca treaba sa nu ramana nerezolvata.

Ce se intampla?Cred ca nu se accepta adresa de mail facuta pe hotmail.Poate ca si de aici problema cu userii care se inregistreaza ,dar nu se logheaza vreodata.

Mi-am modificat adresa si am pus una de hotmail ,nu am primit nici un link pentru a-mi activa contul .Incercand "Did you miss your activation email?",am intampinat aceeasi problema ,apoi nu stiu cum am facut ,dar undeva la "Modifica parola" am pus un alt e-mail ,tot hotmail,acelasi rezultat -nu am primit mesaj cu vreun link .In final ,cand am pus o adresa de yahoo s-a rezolvat .Am primit e-mailul de activare imediat.

Poate ca nu sunt singura care a patit asa .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

29 Octombrie, 2007, 09:30:05 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Da, problema asta e o limitare a SMF-ului, odata ceruta noua adresa de email, cand soliciti retrimiterea, va trimite la aceiasi adresa [adica e problema cu cei care solicita schimbarea de email, dar tasteaza gresit noua adresa.]

Intrebare triviala dar trebuie pusa: ai verificat daca nu cumva a intrat mail-ul in Bulk sau cum se cheama pe hotmail ?

29 Octombrie, 2007, 09:35:28 p.m.
Răspuns #4

Just

Da,am verificat.Nu am primit nici un e-mail din pacate.
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

29 Octombrie, 2007, 10:20:57 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Intr-adevar, ai dreptate.
Am incercat sa folosesc hotmail.com si este inutilizabil. In tendinta de a isi proteja utilizatorii, Microsoft a decis sa ignore foarte multe emailuri care par a fi SPAM chiar si fara sa le mai puna in Junk folder. Am tot citit pe net, si chiar daca am pus domeniul lovetime.ro pe "Safe List", in continuare vad ca nu apare nici un email.

Oh well, nu am ce sa fac din acest punct incolo, decat sa recomand GMail ca alternativa (4Gb, interfata se incarca instant, etc). Sau Yahoo.

just_a_tear, imi pare rau ca ai descoperit politica Microsoft pe pielea ta, insa multumesc pentru ca ai postat :) semnalul de alarma.
Sper sa fie de folos tuturor. O sa adaug niste mesaje informative pe ecranul de schimbat email-ul, incat utilizatorii sa fie informati sa nu foloseasca cont hotmail.com.

29 Octombrie, 2007, 10:26:55 p.m.
Răspuns #6

Just

Ok,multumesc si eu de raspuns.
Nu-i nici o problema ca am testat politica lor,o mai incercasem eu ,deci sunt obisnuita si nu ma surprinde.
Sper si eu sa fie de folos mesajele de aici si noii utilizatori sa-si poata activa conturile.
:)