Hera,
daca ai fi fost atenta si la data cand a fost inceput acest topic si la posturile Rebeckai de dupa ai fi vazut ca decizia ei a fost de a pleca o vreme, intorcandu-se apoi ca Guardian Angel, care a adus un suflu proaspat. Discutii ca cea pe care o propui tu aici au tot fost, chiar una recenta (
http://www.lovetime.ro/community/index.php?topic=3780.0), dar si tu ai lipsit o lunga perioada de pe forum si nu prea stii ce s-a mai intamplat intre timp.
Nu stiu de ce de cate ori pleaca cineva imi vine sa reiau la nesfarsit aceleasi lucruri. Citeste te rog linkul de mai sus, ce am scris acolo e valabil si aici.
Referitor la cat scriu eu pe site in ultima vreme... cred ca ni se intampla tuturor sa avem perioade mai incarcate sau mai libere (si profesional, dar si ca traire), disponibilitate de a scrie sau nu, inspiratie de a scrie poezii sau nu etc etc. Si mai cred ca fiecare ar trebuie sa scrie numai atunci cand simte ca are ceva de spus.
Intamplator pentru mine acum e o perioada plina, din ambele puncte de vedere si chiar daca nu scriu citesc cam tot ce se scrie. De fapt cred ca am citit intotdeauna cam tot. In plus, cred ca nu m-ai ales drept cel mai bun exemplu, tinand cont de numarul de mesaje de pe forum si de media de mesaje pe zi. Dar ai dreptate intrucatva, in ultima vreme n-am scris foarte des. Dar nici chiar foarte rar.
Eu cred ca noi (adica eu si tu) am cam spus intotdeauna destul de deschis ce am avut de spus, asa cum ai facut-o din nou acum, asa cum o fac si eu. Ne-am mai si ciondanit, ne-am mai si tachinat, dar cred ca intotdeauna ne-am respectat si ne-am apreciat. Asa ca iti voi vorbi la fel de deschis ca intotdeauna.
Alegerea ta de a pleca dupa doua posturi in care ti se raspundea precum ai cerut, sincer, mi-e greu sa o inteleg, dar am invatat de mult sa nu judec.
Eu una nu am nevoie de nimeni de aici luat individual, dar intr-un anume fel am nevoie de toti. Pe scurt, mi-e bine pe forum. Cred ca intotdeauna mi-a fost. Dar sunt constienta ca fara mine sau cu mine forumul va merge inainte, dupa cum fara tine sau cu tine la fel se va intampla. Nimeni nu este indispensabil. Sigur, imi e dor de multi dintre cei care au ales sa lase lovetime-ul in urma, dupa cum probabil imi va fi dor si de tine, dar asta intr-un fel abstract, asa cum atunci cand termini o carte care ti-a placut parca ai mai fi vrut macar un capitol-doua.
Ce vreau sa spun cu asta, fiecare isi face propriile alegeri in viata, a ramane sau nu pe forum este una atat de marunte printre ele, incat trece neobservata. Hera, mofturoasa sau nemofturoasa, indragostita sau nu, fericita sau trista, sunt lucruri in viata mult mai importante decat a posta mult si frumos pe un forum, fie el asa frumos cum este (sau a fost, ai zice tu) lovetime.
Exista insa pentru fiecare probabil perioade in care forumul ne ajuta sa mergem mai departe, nu ca nu am putea sa o facem fara el, dar cu el e mult mai usor. Si-apoi ramanem, pentru ca ceva ne incanta. Pe mine cel mai tare ma incanta sa vad tot felul de oameni, atat de diferiti intre ei si atat de frumosi fiecare in felul lui (o frumusete nu a caracterului, ci a unui fel de a fi omenesc, unic, irepetabil) incat nu poti sa nu ramai uimit ca de o minune.
Mie imi e drag forumul, asa cum mi-a fost intotdeauna, imi e drag poate mai mult decat altora si mai putin decat altora; ce pot sa spun e ca sunt un om intre oameni, cu bunele si cu relele mele. As fi ipocrita sa spun ca va iubesc, as fi nesincera sa spun ca imi sunteti indiferenti. Adevarul e undeva la mijloc, si acest la mijloc este frumos prin omenescul lui.
Haideti sa nu ne batem cu pumnii in piept de cat de mult iubim si ne iubim, nici cat de deasupra tuturor suntem prin detasare. Inainte de toate suntem oameni cu totii si, vorba lui Nichita, "nimic din ce e omenesc nu ne e strain".
Sa-ti fie drumul frumos, Hera, si daca vreodata alegi sa te intorci si sa scrii din nou, vom fi tot aici, primindu-te cu acelasi drag. Sau eu, cel putin, asa voi face.