Dragii mei prienteni,
...ati fost atenti la iluzia mea,mult mai receptivi decat mine .Din indiferenta mea fata de tot ce ma inconjoara am omis detalii care au avut o importanta majora in a-mi dezlega neintelesul.
Aceea care credeam ca mi-ar lua "pretiosul" loc in viata celui mai cel barbat fatal care imi dominase gandurile in ultimul timp s-a dovedit a a fi "prietena" lui de ani de zile.Detalii: obosita de plans deoarece era un an de cand prietenul de suflet se alaturase ingerilor...deschid telefonul si vad apeluri pierdute si numere care nu erau cunoscute bogatei mele agende.Ajung acasa si sun.
" -Sunt x,m-ati sunat?..
.-Da,sunt z prietena lui Y....
Eu cu acelasi ton linistit.
-Da?
-Da...cu o voce tremuranda....stiai de mine?
-Nu...rece si clar.
-Nu mai pot,nu mai rezist,trebuie sa vorbim...deja auzeam disperarea care o cuprinseAcea disperare cand o femeie nu mai poate sa suporte durerea ce ii apasa sufletul si chinul e atat de mare incat cuvinte nu sunt pentru a exprima cata suferinta poate zace in sufletul ei.Ii raspund:
-Bine.
Ma opresc in fata oglinzii,imi aprind o tigara,ajung sa o sting si pe a doua.Nu simt nimic ,nu vreau nimic.Mai arunc o data privirea in imaginea reflectata si imi spun: "HAI CA POTI...".Ma aranjez putin,imbracata elegant ca si intotdeauna si...imi suna telefonul...raspund...
-Nu pot sa te vad...aproape plangand.
-De ce? O intrebare care astepta un raspuns ...
-Nu pot,pur si simplu nu pot...
A inceput o conversatie care a durat timp bun in care din rivala i-am devenit confesor.Am si dorit lucrul acesta dar mai mult simt ca l-am facut din instinc.Acel instinct care nu poate lasa sa moara un suflet in chinuri sub privirea mea cand stiam sau mai bine spus vorbele mele o alinau.Va intrebati ce i-am putut spune...nici eu nu mai stiu tot.Ce stiu e ca i-am adus pentru cateva clipe zambetul pe buze celei care iubea cu patima iluzia mea,pe cel care a reusit sa imi daruiasca clipe de fericire adevarata.O copie reusita a unui paradis in doi.Dar in fine...sa continui...
Eu ii raspundeam scurt la intrebarile despre mine si...el.In schimb tot ce aveam eu in mintiuta mea despre dragoste de la motto-uri pana cele mai obisnuite si folosite proverbe romanesti si internationale ,le-am adaptat la momentul de fata in vorbe pline de intelepciune.Si abia mai tarziu in camera prietenei mele am realizat ca nu pe ea o alinam si ii inspiram curaj sa treaca peste tot cu capul sus...ci acelei parti din mine care se zbatea dupa zidul de gheata in care s-a trezit inchisa.
Si azi...cand am ridicat capul din patul meu de acasa cu care ma obisnisem foarte greu in lipsa lui...am vazut raze de soare in camera mea si...afara era zapada si SOARE!!!Cat de mult adoram aceste zile...mi-am mentinut zambetul pe buze intreaga zi,radiam de o fericire care era totusi ciudata avand in vedere ziua cea trecut.Da...a trecut. Pe la amiaza imi suna telefonul,el.Un fior imi trece prin stomac,brusc toata siguranta pe mine cu care ma mandrisem din zorii zilei se risipeau in mine.O conversatie obisnuita ,el entuziasmat dar entuziasmul meu era prea puternic.Si dupa cum stiti la noi tacerea era tot la fel de obisnuita.Sa nu intrebam "cine,de ce,cand si cum" nici el nu a intrebat.Zic eu..." Ma bucur ca te-am auzit..." El..."Si eu".
Inca nu aflase.Dupa cateva ore suna si imi spune ca vrea sa ma intrebe ceva,eram ocupata si ii spun sa sune mai tarziu.Acel tarziu nu a durat decat vre-o 2 ore in care eu nu am dat nici un semn...si...ma uimesc de ceea ce vad:
Amandoi in fata mea.Inca zambeam de la o faza din jurul meu dar atat de natural incat emanam fericire din toata fiinta mea.El astepta sa imi vada reactia.A avut parte de o reactie la care nu se astepta...ma vedea zambind si ...nu simteam nimic in acele momente ...expresia mea era doar un zambet.Ea mi-a dar inelul care il uitasem la el.Eu i-am spus.Nu aveam nici cea mai mica intentie de a lasa ceva acolo,dintr-o aiureala de dimineata.I-am spus la telefon ce o asteapta cand se aseaza in patul lui si sa faca ce vrea cu el(cu inelul mai intai am gandit dar dupa o secunda ...dar si cu el).Mi l-a intins cu o mana tremuranda ,l-am luat,i-am spus un " multumesc" de parca mi-ar fi adus un act de care nu aveam nevoie atunci.Au plecat si s-au asezat la masa.Bineinteles ca mi-am facut "n" drumuri pe acolo...si inca radiam de fericire.El ma studia si isi intorcea privirea insistent si vizibil pentru toti de fiecare data cand apaream.Ea a venit mai tarziu la mine si mi-a multumit. PENTRU CE?imi ziceam in mine...M-a intrebat cat de implicata am fost?Ceea ce ma intrebase si la telefon.I-am spus ca acum nu mai contraza ce am simtit si nici ce simt acum,tot ce conteaza e sa infrunte viata si sa fie fericita.Au plecat impreuna...si nu stiu ce-am simtit atunci...
A venit noaptea in care visul meu sa se spulbere la adierile realitatii.Sun clipe in care totul se prabuseste...sfarsitul a venit cu un val plin de durere ce ma inconjoara atat de incet incat imi simt sufletul de plumb.Nu pot sa plang,lacrimile ce stau acum in ochii mei imi dau putere sa merg mai departe,sa nu ma opresc in aceasta suferinta...tacerea din mine inchide dragostea...am asteptat de ajuns,speranta dispare odata cu iluziile...nu a venit nimeni sa strige "TE IUBESC"
Privesc in jurul meu si nu vad decat un pustiu ce ma inconjoara cu ganduri ce nu sunt ale mele.Sunt mii de vorbe ce-mi repeta la nesfarsit ca nu are sa se intoarca nicicand.Sunt clipe in care nu mai cred in iubire,sunt clipele in care renunt cand simt iluzia atat de falsa.Dragostea dintre noi nu a fost decat in mintea mea.
Traim in lumi diferite,sub acelasi soare,visam in aceleasi nopti senine,dorim pe cineva aproape sub aceleasi triste ploi cand amintirile ne cheama in trecut....
Oare de cata dragoste am nevoie pentru a nu mai simti singuratatea?
Ar opri el gandurile cu un sarut inainte sa imi atinga buzele toate vorbele grele ce stau ca un intuneric greu pe suflet...Dar poate m-ar privi din nou cu aceeasi privire compatimitoare ce inchidea mereu furtuna dintre noi.Nici o mie de cuvinte nu ar putea contura emotiile ce vibreaza in trupul meu cand amintirile imi strabat mintea ,retraind fiecare moment cu o intensitate aproape admirabila pentru o iluzie...
Aceasta a fost durerea mea...Multumesc celor care au avut rabdarea sa treaca cu privirea printre aceste randuri.Va spun din nou dragi prieteni pentru ca asta insemnati voi pentru mine.Am descoperit aici oameni care inca mai cred,spera si lupta pentru dragoste.Eu ma retrag in munca mea pentru a-mi cladii viitorul stralucit pe care mi-l doresc profesional.Am invatat de mica sa nu depind nicicand de un barbat si am reusit pana acum.Era diferenta dintre mine si ea.Din cauza firii mele agitate si nebune mi se parea de neconceput ca el sa ma includa in afacerile lui si sa ii mai fiu si iubita.Nu o admir,imi pare rau pentru drama pe care o traieste.E si ea femeie si merita sa fie fericita in viata...