10 Octombrie, 2025, 05:18:28 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Scrisoare catre iubirea imposibila  (Citit de 26869 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Februarie, 2006, 10:09:21 p.m.
Citit de 26869 ori

sunshine

" Inainte sa te fi intalnit tanjeam de dragoste pentru tine, te chemam, te cautam , eram disperata ca nu-mi iesi in cale .Stiam ca niciodata nu voi mai putea iubi.De cate ori imi apareai in vis  erai tu, asa cum esti, cu privirea calda ,cu mainile tale diafane si cu surasul tau sfios.Numai ca te vedeam mai putin frumos decat esti caci cea mai inflacarata si cea mai dezlantuita imaginatie nu poate atinge sublima poezie a realitatii .Exista in tine un izvor nesecat, o fantana din care tasneste mereu un farmec irezistibil, esti o caseta deschisa , plina cu cele mai pretioase comori.
  Daca sufletul tau minunat s-ar putea fixa si pastra intr-o oglinda , atunci toate oglinzile prin fata carora ai trece ar face pe oricine sa dispretuiasca cele mai divine tablouri."

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

04 Februarie, 2006, 02:46:38 p.m.
Răspuns #1

sunshine

"Fiecare cuvant, fiecare aspect diferit al fiintei tale  se graveaza in oglinda sufletului meu , gratie unui varf de diamant si nimic nu ar putea sterge aceasta profunda amprenta.Ti-as putea desena , fara sa fii prezent, sufletul si chipul ce le am totdeauna in fata ochilor .
   Pe masura ce imi infigeam cu incapatanare  visele sub valul de fum , ingrosat de trecerea anilor, vederea mi se tulbura, contururile  iubirii isi pierdeau precizia si un fel de viata impietrita si moarta patrunde in aceste palide umbre ale unei iubiri imposibile.
 In cele din urma , am descoperit ca aceste vise aveau o vaga asemanare cu sufletul ce il adoram in adancul inimii mele.Oftam la gandul ca cel pe care urma sa-l iubesc se afla intre umbre, si ca murise cu  sute de ani in urma. Gandul ma chinuia uneori pana intr-atat incat plangeam cu lacrimi fierbinti si ma apuca o manie fara margini impotriva mea pentru ca nu m-am nascut in alte secole, cand mai traia iubirea mea."
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

05 Februarie, 2006, 07:36:03 p.m.
Răspuns #2

sunshine

"De cum te-am cunoscut, ceva s-a curmat in mine, a cazut un val, s-a deschis o usa si m-am simtit inundata launtric de un val de lumina. Am inteles ca in fata mea se afla viata si ca am ajuns, in sfarsit, la rascrucea hotaratoare.Sufletul neclar si estompat ce incercam sa-l deslusesc in umbra s-au luminat subit.Nuantele intunecate care innecau inima au devenit incet , incet mai deschise. Din dimineata in care soarele dragostei a rasarit in viata mea , totul s-a schimbat.
   Cand imi pierdusem speranta de a te mai gasi vreodata, imi invinuiam visul ca-i mincinos si-mi certam furioasa soarta.Imi spuneam ca sunt nebuna cautand un asemenea suflet  sau ca natura e stearpa si Creatorul prea putin destoinic spre a realiza visul simplu al inimii mele.Ma asteptam ca, drept pedeapsa ca te-am creat ,sa fiu pedepsita pentru speranta mea , o dorinta vesnic neimplinita."

06 Februarie, 2006, 03:24:31 p.m.
Răspuns #3

sunshine

Ai venit tu si a trebuit sa-i reprosez imaginatiei mele lipsa ei  de vlaga. Nu am fost pedepsita cu chinul de care ma temeam si anume de a fi vesnic prada unuia si aceluiasi gand pe o stanca sterila.Dar suferinta nu a fost mai prejos. Vazusem ca existi in realitate , ca presentimentele mele nu m-au mintit .Dar mi te-ai infatisat cu sufletul si iubirea ambigua  si teribila asemeni sfinxului.Intocmai ca el te-ai infasurat intr-un val pe care nu indrazneam sa-l ridic de frica de a nu cadea mort.Dar...daca te-ai ascunde din cap pana in picioare sub valul cel mai impenetrabil, ti-as recunoaste sufletul unic.Nimeni nu a fost vreodata atat de mangaiat in vis, in gand ,si cu atata infocare, asa cum ai fost tu.

07 Februarie, 2006, 07:01:10 p.m.
Răspuns #4

sunshine

"Ma pierdeam ore intregi in contemplarea ta,ma lasam patrunsa de minunata iubire a sufletului tau pe care o raspandeai ca o aureola luminoasa, pluteam pe nemarginitul ocean al dragostei .Ma maniam impotriva mea, imi faceam cele mai mari reprosuri ca ma lasam torturata astfel de o asemenea iubire. Apoi intelegeam ca dragostea mea nu este condamnabila, te pot iubi in voie, fara remuscari, ma pot lasa purtata de iubire , oricat de mare, oricat de neinfricata ar fi pasiunea pe care o incerc , e o pasiune ingaduita si pe care o pot marturisi.
  Te rog , dragul meu, nu ma uri ca te iubesc oricum, chiar si atunci cand te-ai ascuns sub val.Gandeste-te ca te ador din clipa in care prima raza de gandire a stralucit in mintea mea, ca imi apareai in vis cu o coroana din picaturi de roua.
  Lasa-ma sa te iubesc tot restul vietii, sa fiu umbra pasilor tai, sa respir sufletul tau. Nu-mi lua dreptul la iubire, daca ai sufla in flacara pe care ai aprins-o , nu va ramane in adancul fiintei mele decat un pic de praf mai marunt , impalpabil , presarat pe aripile sufletului meu.

Inaintand in varsta, dulcea fantoma a iubirii imposibile ma obsedeaza si mai des.O vad zambind ironic amintindu-mi ca nu voi mai iubi niciodata, ca nu voi fi iubita niciodata.
 Ce nefericita am fost din cauza ta inainte sa te cunosc, ce nefericita am fost din cauza ta dupa ce te-am cunoscut!
  Ma intreb, va mai putea vreo iubire sa-mi deschida raiul din vise ? Voi mai intalni in pragul vietii un inger pazitor infasurat in aripile sale , tinand in mana cheia de aur a iubirii?Imi va mai deschide el sufletul?"
 IARTA-MA CA TE IUBESC!

Nota: Gautier este sursa de inspiratie, nu as fi putut in momentele acestea sa -mi descriu sentimentele, dar m-am regasit total in opera lui, trairile sunt identice si nimic nu ar fi putut exprima mai bine starea mea sufleteasca.

08 Februarie, 2006, 03:04:23 p.m.
Răspuns #5

sunshine

NU MA UITA!

"Ca sa nu ma uiti ai noptile de-argint,
   Ca sa ninga-n parul tau iarna sufletului meu.

Ca sa nu ma uiti eu ti-am lasat un vis,
   Din amintirea zilelor cand ajungeam pana la nori.

Cand verile ma dor iti las un rau de flori,
   Sa-mi aminteasca ochii tai,
   Sa mi te-aduca, poate vrei!

Daca anii se vor risipi in viata mea ,
   Lasand in urma doar privirea ta,
   Oh, Doamne, cat as vrea ca sa te regasesc,
   Mereu voi fi a ta!

Nu ma uita, poate ca doare
   Speranta ce se pierde-n urma ta,
   Nu ma uita , poate ca doare,
   Te-astepta-n noapte , doar iubirea mea!"

09 Februarie, 2006, 04:09:23 p.m.
Răspuns #6

Guardian|Angel

Cu fiecare clipa care trece ma simt mai departe de tine, mai departe de insusi sensul existentei mele. Sunt nefericita pentru ca ne-am indepartat atat de mult si nu gasesc cale de a ajunge din nou langa tine. Si cred ca vor trece ani pana ne vom regasi, dar niciodata nu e prea tarziu atunci cand iubesti!

Te caut in fiecare lucru pe care il fac si parca astept sa apari din nou fara sa iti cer asta, s-o simti... Unde esti, viata mea? Unde te-ai ascuns de nu pot ajunge la tine sau poate cineva te tine departe de ceea ce eram candva pentru tine: fata ta! Daca as putea sa dau timpul inapoi ca sa iti spun tot ce nu ti-am spus inca... Macar sa stii ce insemni pentru mine. Uneori cred ca nu te intereseaza, dar imi revin si ma mint pentru a suporta mai usor despartirea... Ai disparut de prea multe ori si ai revenit, dar acum stiu ca nu am sa te mai vad niciodata asa cum te stiam numai eu. Sufletul meu a murit cand tu ai uitat ca exist, cand tu ai plecat si ai luat cu tine tot ce aveam eu mai bun- dragostea. Si poate nici nu ai avut nevoie de ea, te-ai jucat un pic si te-ai plictisit... Oare am fost doar o actrita care a jucat pentru un moment un rol secundar? Oare am fost un alt nume de pe lista ta de cuceriri sau poate mai putin de atat?
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

09 Februarie, 2006, 04:11:44 p.m.
Răspuns #7

Guardian|Angel

Te acuz nu pentru ca ai disparut in neant, ci pentru ca stiai ca asta vei face... Mi-ai spus ca tu dispari, dar niciodata pentru totdeauna... M-ai dezamagit stiind ca o vei face si mai ales ca te-am rugat cu lacrimi in ochi, sa nu ma faci sa sufar. Vorbele tale ma dor acum-"Nu meriti sa suferi, ai suferit destul in viata asta, meriti tot ce e mai bun pe lume"
Ma intreb ce ai simtit cu adevarat. Ma intreb daca atunci cand imi sarutai ochii minteai. Departe de iubirea ta, nu sunt eu, sunt doar un trup gol si inert care inca te mai asteapta, crezand inca in minciunile tale, in vorbele tale, in ceea ce am crezut doar eu ca tu esti!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"