10 Octombrie, 2025, 09:20:31 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: ce ai vrea sa faci acum?  (Citit de 216184 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

29 Ianuarie, 2007, 03:08:14 p.m.
Răspuns #465

Paul

Misto Cruella :D, desi nu ti-as recomanda 9g... Majoritatea pilotilor profesionisti nu suporta mai mult de 7. Dar freefall-ul merita.
Iubesc, deci exist.

29 Ianuarie, 2007, 04:34:11 p.m.
Răspuns #466

Cruella

Hehe, stiu cu g-urile, tata a fost pilot pe MIG la viata lui. Si totusi, un rollercoaster cu care m-am dat o data (de fapt de 6 ori consecutiv) in Nürnberg atingea 5G si a fost excelent!
My imaginary friend says you are crazy!

29 Ianuarie, 2007, 05:08:24 p.m.
Răspuns #467

Semiramis

Global Moderator
Eu as vrea sa zbor cu un F-16 si sa ma catapultez la 15.000 metri. Macar o data sa simt cum e sa atingi 9G si sa inchei cu un "free-fall" adevarat si as fi fericita  :happydance:

pt. Cruella
dacă intri cu maşina într-un zid de beton, cam pe la 72 km/oră,  şi te opreşti în 2 metri jumate, vei experimenta 80 G...nu 9.  :-\
de ce crezi că este very funny catapultarea dintr-un supersonic? tatăl tău a fost pilot pe MiG...asta înseamnă că a avut aterizări tot câte decolări. asta este foarte bine. dar mai mult ca sigur că a avut colegi care au murit, colegi care au catapultat. crezi că este bine pentru corpul tău să aibă o rachetă sub fund care te aruncă în sus cu 20 G? ţi se telescopează coloana vertebrală şi ajungi cu câţiva centimetri mai scund pe pământ... :(
zborul nu e simplu, altfel...toţi am avea licenţă.
ai văzut Red Bull Air Race? concurenţii ajung în looping-uri la 10-11 G cu avioane de acrobaţie...e mai simplu decât să zbori cu un F-16 sau cu oricare alt supersonic.  :D
http://www.redbullairrace.com/

ps privind rollercoaster-ul de 5 G într-un parc de distracţii...am reale dubii. cum îi selectează pe cei care au voie să se suie? eu de exemplu dacă m-aş da mai sus de 3 G, mi se produce hipoperfuzie cerebrală, urmată de sincopă...deci, în acel parc, în acea maşinărie poţi face foarte uşor infarct sau un accident vascular. mă îndoiesc de permisiunea de a urca oricine în acel montagne russe. părerea mea.  8)

« Ultima Modificare: 29 Ianuarie, 2007, 05:27:18 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

29 Ianuarie, 2007, 05:14:44 p.m.
Răspuns #468

Escu

Global Moderator
sa fac pe superman...
Let's put a smile on that face!

30 Ianuarie, 2007, 07:25:20 a.m.
Răspuns #469

Cruella

semiramis... daca am face in viata doar ce e bine si sanatos, nu as sta de 2 saptamani pana la 9 seara la birou sa termin niste acte care trebuiesc predate pana in data de 31.01... daca m-as gandi ce am voie si ce nu, poate ca m-as lasa de fumat si as manca mai des de o data la 2-3 zile, si nu doar supa la plic. dar pentru ca unii dintre noi traiesc momentul, doar clipa de fata conteaza, nu imi pasa ca as ajunge cu cativa cm mai scurta dupa o catapultare dintr-un supersonic, ci ar conta senzatia de moment. si da, tatal meu a avut colegi care au murit. dar toti murim la un moment dat. poate ma rastorn cu scaunul la birou si dau cu tampla de coltul caloriferului... AIA ar fi o moarte stupida, nu sa pic in free-fall pana fac poc... plus ca senzatia nu cred ca se compara  ;D
si rollercoasteru ala e real, l-am vazut pe discovery la vreo 2 ani dupa ce m-am dat cu el. probabil ca oricine rezista la 5G (avand in vedere ca 1G il simtim constant, cand mergem pe strada, 2G probabil intr-un lift... etc), de aceea nu selecteaza. doar ca unii se simt bine si dupa se dau jos din el, si le place, iar altii vomita si ametesc...
ca zborul nu e simplu... poate da poate nu. sofatul ESTE simplu, si totusi nu avem toti permis de conducere. poate ca unora nu ne place sa conducem, chiar daca e simplu.
si da, stiu ca in avioane de acrobatie atingi 10-11G, dar intrebarea din topic era ce as face eu acum, si mie imi plac avioanele de lupta, si daca as putea alege sa zbor decent cu un F16 - la maxim 7G, sau sa ating 11G cu unul de acrobatie, as alege F16-le, fara sa clipesc. si fara sa ma gandesc la consecinte.
My imaginary friend says you are crazy!

30 Ianuarie, 2007, 07:46:41 a.m.
Răspuns #470

Paul

Un subiect atat de masculin, dezbatut cu atata eleganta... de domnisoare!!! Wow... nu pot decat sa aplaud ;D
Iubesc, deci exist.

30 Ianuarie, 2007, 02:47:52 p.m.
Răspuns #471

natare

sa scap de viroza ::)
Tine minte ca tacerea este uneori cel mai bun
raspuns.
Urmeaza cele 3 R :
respect pentru tine,
respect pentru altii,
responsabilitatea pentru toate actiunile
tale.

Dalai Lama

30 Ianuarie, 2007, 05:33:32 p.m.
Răspuns #472

Semiramis

Global Moderator
:offtopic:
da Cruella aşa este, nu ne putem opri din visat. dacă asta doreşti, evident că nu te poate opri nimeni. oricum îţi doresc să poţi urca în F16-le mult visat  ;) cine ştie...dar de ce nu într-un F22 Raptor sau în prea frumosul Su-37 Flanker?  ::)

momentan avem 2 studente la academia forţelor aeriene care se pregătesc să devină primele femei din românia piloţi pe supersonic... :)

revenind la G-uri: dacă un lift ar putea să imprime o acceleraţie de 2 G (considerăm aici şi acceleraţia gravitaţională de 1 G care ajută), acel lift ar pleca de la parter, iar la o secundă de mers cu el am parcurge 10 metri (et. 3), iar la sfârşitul celei de-a doua secunde, ai ajunge la 40 de metri (aproximativ et. 13 sau 14), având în acel moment vreo 40 de metri pe secundă, adică 144 km/oră... :happydance:

mai vorbim...nu vreau să supăr pe careva  că scriu off topic...:stars:
baftă!  :)

« Ultima Modificare: 30 Ianuarie, 2007, 05:39:10 p.m. de Semiramis »

03 Februarie, 2007, 05:22:03 p.m.
Răspuns #473

burn_2_hell

as vrea sa fie aici.......
as vrea sa nu-i fi dat drumul(mai bine zis sa il alung din viata mea..)
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

04 Februarie, 2007, 06:55:52 p.m.
Răspuns #474

pokemon

as vrea sa fi ramas unde am fost ieri....
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

04 Februarie, 2007, 10:07:57 p.m.
Răspuns #475

Escu

Global Moderator
sa fiu in concediu
Let's put a smile on that face!

04 Februarie, 2007, 10:28:16 p.m.
Răspuns #476

burn_2_hell

sa ma stranga cineva tare in brate...sa imi stearga lacrimile care nu se mai opresc....si sa imi spuna ca este un cosmar...!!
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

04 Februarie, 2007, 10:43:14 p.m.
Răspuns #477

charlie

sa fiu in concediu

maine sa fie sambata, sa inceapa un nou we.
You believe but what you see
You receive but what you give

04 Februarie, 2007, 10:47:42 p.m.
Răspuns #478

Semiramis

Global Moderator
sa mă uit la o comedie bună, gen "Rat Race", să râd până nu mai pot  :happydance:

04 Februarie, 2007, 10:48:46 p.m.
Răspuns #479

charlie

sa mă uit la o comedie bună, gen "Rat Race", să râd până nu mai pot  :happydance:

hai la mare sa vezi cum razi de nu mai poti.
You believe but what you see
You receive but what you give