11 Octombrie, 2025, 11:44:42 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Lectie de Dragoste  (Citit de 3786 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Februarie, 2006, 12:59:03 p.m.
Citit de 3786 ori

gyulya_28

Dragostea este o muzică a cărei frumuseţe nu se pierde.
Este durerea plină de dulceaţă. Este un sentiment ce odată experimentată, nicicând nu poate fi uitat.
Dacă vrei să afli despre Dragoste, ar trebui să-l întrebi pe cel ce venerează Dragostea, să întrebi privighetoarea ce s-a îndrăgostit de trandafir ori să întrebi fluturele ce-şi sacrifică viaţa pentru flacără fără să ezite.
Să nu cercetezi asupra Dragostei la alte persoane decât la îndrăgostit, căci doar el singur îţi poate spune toate cele despre Ea.
Dacă vrei să zăreşti o scânteie de iubire ar trebui să priveşti în ochii unuia intoxicat de Iubire. Atunci tu vei vedea cum intelectul, raţiunea, cunoaşterea, mintea şi gândirea au fost măturate departe şi s-au topit în Oceanul Dragostei.
Nu este deloc uşor a înţelege Iubirea, căci acest natural şi măreţ Adevăr nu poate fi descris în cuvinte.
Este un sentiment ori o emoţie pură şi delicată, ce poate fi experimentat doar de cel ce iubeşte. Este dincolo de capacitatea limbajului ori a stiloului de a o descrie în vreun grai omenesc.
Este imposibil de a-i reduce măreţia şi căldura la dimensiuni temporare. Nu este posibil de a descrie pe măsură în oricare dintre cuvintele cunoscute de om, grandoarea şi sublimul caracter al Dragostei.
Curenţii Iubirii ce îi emană îndrăgostiţii sunt răspândiţi şi influenţează fiecare colţişor al lumii. Odată întâlnit vreunul din aceşti curenţi, orice inimă este înclinată spre a se contopi în Oceanul Dragostei.
"Dragostea este adevărata trăire, este o adevărată rugăciune, este adevărata uniune".
Iubirea este deşteptată atunci când curenţii Dragostei ne cuprind inima.
Ce este Dragostea?
Este o întrebare a cărui răspuns este în mâinile îndrăgostitului. Nimeni altcineva nu poate înţelege nici măcar o mică fracţie din ea.
Dacă am să încerc să descriu mireasma parfumului a unei persoane din deşert, indiferent ce descriere împodobită sau elocventă vei oferi nu voi fi în stare să transmit mirosul.
"Singurul mod de a invinge durerea este de a o accepta, de a o imbratisa ca pe un prieten drag."

19 Februarie, 2006, 04:14:29 p.m.
Răspuns #1

un_suflet

Hmmm...."lectie de dragoste"... avand ca "profesor in amor" pe giulia... :)
Nu am ce comenta...dar am ce completa.
Eu am invatat "lectia asta"...la 35 ani,  la 16 am vrut sa-nvat..."altceva"  ;D
Bafta si sa fii iubita...de cine vrei tu!  ;)

P.S.: Cum "te vezi" peste 20 ani?
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

21 Februarie, 2006, 11:31:08 p.m.
Răspuns #2

gyulya_28

in mod cert mai batrana cu 20 de ani ;D casatorita evident ::). Voi avea multi prieteni si voi avea un motan la mine, la camin. Unul portocaliu. Voi face o groaza de chestii si ma voi distra..la fel de vesela si plina de viata ca acum :)
"Singurul mod de a invinge durerea este de a o accepta, de a o imbratisa ca pe un prieten drag."