10 Octombrie, 2025, 07:13:15 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Principii ???  (Citit de 6684 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Februarie, 2006, 08:58:13 p.m.
Citit de 6684 ori

anhelik_sandra

Nu stiu daca am ales sau nu bine subiectul... sau nu stiu cum sa ma exprim acum... pentru ca as avea cam multe de spus si nu stiu cum sa incep...

Ma referam la acele idei idioate ca oricat de mult ai place pe cineva , adica oricat de mult iti place felul de a fi al cuiva, nu vrei sa fi impreuna cu acea persoana pentru ca ori e prea inlt, ori e prea scund.. si vezi Doamne... nu poti sa fi cu acea persoana ca tu esti mult prea mandru de tine... si mai ales ca sunteti si colegi, si restul colegilor fiind ca niste tate, preferi sa se vorbeasca de tine vaaii... cu ce tipa buna e ala, decat sa se spuna ca esti prea bun pentru tipa aia.. (chestii de astea...)
      Nu stiu daca ati inteles ceva, dar o sa completez cand o sa reusesc... Deocamdata atat ma duce capul la ora asta... (am niste pitici pe creer la ora asta)  :-\

12 Februarie, 2006, 09:03:54 p.m.
Răspuns #1

furia ingerului

Vizitator
care va sa zica proverbiala "gura a lumii"  ::)
Elisabeth Noelle-Neumann o numeste "Spirala tacerii"  ;)

este o realitate la fel de concreta precum si aerul ce-l respiram. este parte a socialului din noi. Cu alte civinte sunt norme si sanctiuni sociale pe care ni le asumam ca participanti la actul public.
Voi reveni pe tema asta dar acum iti spun doar atat: am motive sa cred, iertata-mi fie vreo unda "inocenta" de misoginism, voi femeile sunteti mai inclinate sa va aplecati urechea la ea  8)

Iti voi argumenta in curand de ce...acum ma retrag la adapostul umbrelei in fata ploii de critici din partea reprezentantelor sexului si frumos si tare si care da uneori cu palma tare de tot... :D

12 Februarie, 2006, 09:16:18 p.m.
Răspuns #2

anhelik_sandra

Nu neaparat.. E cazul unui baiat aici... (nu prea vreau sa intru in amanunte despre pesonaje) Doar ca el gandeste ceva de genul ca : - Nu pot sa stau cu X ca e prea scunda, oricat de drag mi-ar fi de ea, sau Nu pot sa stau cu Y ca sunt mult prea mare pentru ea(ca varsta, sau invers.)
  Ma streseaza gandul ca poate si mie o sa imi placa vreodata de cinva care sa ma considere asha, si in cazul asta, nu stiu daca ar mai avea rost sa incerc sa ii demonstrez ca sunt mai buna decat ma crede, sau suficient de buna pentru el... Poate credeti ca nu ar merita sa imi mai bat capul in cazul ala, dar cand te atrage cineva... esti in stare de orice (in cazul meu... aproape de orice) .. Inca nu e cazul meu. Respectivul e doar un foarte bun prieten de clasa si stam foarte mult de vorba.. dar ma oftca de ce unele persoane ar renunta la ceva care ar putea fi foarte frumos, doar pentru niste principii stupide... :-\

13 Februarie, 2006, 09:47:48 p.m.
Răspuns #3

desdemona

Principiu inseamna punct de plecare,cauza primordiala,fundament teoretic,lege generala si norma calauzitoare.Dupa Lalande -ansamblul adevarurilor fundamentale,evidente prin ele insele si pe care se sprijina toate rationamentele.

deci ce spui?despre ce vorbeai poate fi incadrat aici,in principiu?
daca acele persoane chiar cred acest lucru inseamna ca nu sunt potrivite pentru tine..tu care esti impotriva acestor fapte.
Cuvantul nimerit cred ca ar fi mentalitatea..daca este sa dam vina pe cineva,cred ca ea ar fi.
Pentru ca fii sigura daca in mentalitatea lui,in modul lui de gandire se pune o problema de inaltime sau o diferenta de cativa anisori..inseamna ca ceva se clatina..si tu vrei sa stea drept.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

14 Februarie, 2006, 11:20:31 a.m.
Răspuns #4

crocantzel

Vizitator
Ce principii?! Care principii?! Nu mai vorbim de iubire atunci...Vorbim de o infatuare si un manifest al ego-ului. Nu vrea sa stea cu mine pentru ca unt prea XYZ? Inseamna ca a vrut sa stea cu mine, dar cauta sprijin de la cineva, un indemn, un impuls...Daca cineva i-ar zice "Stai cu el,incearca!" sunt sigur ca arface primii 10 pasi,nu doar 1..Cauta mereu doar pe cineva cu care toate lumeasa fie de acord...De care sa stie ca nu este barfit, ca nu va vor fi barfiti dupa ce vor consuma primul sarut,ca vor fi invidiati...Fratilor, asteptati acele persoane ca asteptati mult si bine...

15 Februarie, 2006, 12:05:48 a.m.
Răspuns #5

nycgirl

Citat
dar ma oftca de ce unele persoane ar renunta la ceva care ar putea fi foarte frumos, doar pentru niste principii stupide...

Nici eu nu cred ca e vorba de principii.  ci de  idei preconcepute legate de felul cum arata, de varsta, mai rar chiar de religie...
Aceste persoane nu cauta pe cineva pe care sa-l iubeasca, ci o persoana care sa le completeze imaginea, sau de ce nu, sa le creeze una noua.
Keep your heart open to dreams, 'cause where there is a dream, there is hope; and where there's hope, there's joy in living

16 Februarie, 2006, 10:18:09 a.m.
Răspuns #6

digitty

...de ce sa nu recunosc...si eu am o astfel de mentalitate...dar in momentul in care a aparut un baiat in viata mea la care tin destul de mult,am trecut peste aceste mofturi Era mai scund decat mine (de fapt cred ca era mai scund,nu sunt sigura ;D ),si cand m-am cuplat cu el toti (dar ABSOLUT toti) prietenii mei si toate persoanele pe care le cunosc au zis ca ce stau eu cu el?ce sa-mi placa mie la el?ca imi stric frumusetea (vaaaaaai,de mine!frumusete!haha..si marmota invelea ciocolata in staniol).Dar cu toate acestea am ramas impreuna.

Deci atunci cand iti place de cineva cu adevarat nu mai ti cont de aceste "principii".Si daca sunt oameni care nu le incalca oricat ar tine la o persoana...nu cred ca o sa reziste prea mult cu acest comportament si o sa ajunga sa-si dea seama ca intr-o relatie nu exista "principii"
parerea mea... ;D
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

16 Februarie, 2006, 10:57:37 a.m.
Răspuns #7

un_suflet

PRINCIPIU:
1. izvor primordial, cauza primara, punct de plecare, baza, temei
2. lege fundamentala a unei stiinte, a unei arte, a unei discipline
3. idee de baza pe care se intemeiaza o teorie stiintifica, un sistem politic
4. convingere, punct de vdere

Referitor la "principii in IUBIRE", consider ca sunt necesare minimum 3, care trebuie sa stea la baza inceperii oricarei relatii: SINCERITATEA, COMUNICAREA si DORINTA.

Restul ...gen "gura lumii, inaltimea...etc" nu sunt principii, ci fitze, in spatele carora se ascund, lipsa dorintei si a sinceritatii fata de sine.
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

17 Februarie, 2006, 10:54:02 a.m.
Răspuns #8

digitty

eu am recunoscut ca sunt mofturi sau fitze... ;D dar nu stiu ce sa spun de "lipsa dorintei si a sinceritatii fata de sine". E cam mult spus.Eu personal,pur simplu nu ma simt bine daca baiatul e mai scund decat mine (am luat unexemplu).Cred ca ar trebui sa fie mai inalt,mai puternic..ca doar e baiat... (sau barbat..)

18 Februarie, 2006, 11:55:30 a.m.
Răspuns #9

anhelik_sandra

si eu am aceleasi idei... dar deocamdata eu nu prea am timp sa iubes, sau sa imi pierd timpul cu cineva anume... Oricum, de obicei am avut prieteni frumosi si destul de "bine facuti"(adica aratau bine), chiar am avut prieten care avea vreo 2 metri cred.. oricum, era inaaalt...si recunoasc ca m-am despatrit de el, doar pentru ca era preainlt pentru mine, asa mi se parea mie... desi el nu mai putea de dragul meu. si acum, am un coleg care m-a uimit cand am stat de vorba cu el si mi-a spus ca lui oricat i-ar place de o fata , nu ar sta cu ea, adica nu ar avea ceva serios, nu  ai acorda prea mare atentie.. ceva de genul asta, daca nu e inalta(si el e inalt si chiar arata foate bine) si normal ca trebuie sa si arate putin bine...  :-X  am incercat sa ii spun ca nu ar trebui sa fie asa, dar fara nici un rost...

01 Martie, 2006, 12:00:29 p.m.
Răspuns #10

a_lina2

Cand iubesti persoana respectiva nu mai ai principii,vezi doar tot ce e frumos in el/ea.Sandra eu cred ca colegul tau nu iubeste ci este doar in cautare.Cand o sa-si gaseasca persoana pe care sa o iubeasca,sa o simta ai sa vezi ca o sa fie(culmea)tocmai ceea ce lui nu ii place acum.
  Trinitty,ce ai face daca te-ai indragosti de un baiat care e mai mic de inaltime decat tine?Chiar crezi ca ai putea sa ii ordoni inimii?.
Doar eu.....

16 Martie, 2006, 08:45:12 a.m.
Răspuns #11

mihaiporubin

sinceritatea,curajul si hotararea de a rezolva intrun fel sau altul problema...de a accepta rezultatul oricare ar fi el,de a-ti asuma responsabilitatea fata de toate consecintele care vor deriva din interventia ta...dar lucrurile astea se invata tare greu

21 Martie, 2006, 12:24:03 p.m.
Răspuns #12

digitty

A-lina2,mi s-a intamplat chiar acum o luna... :(  si se pare ca Dragostea a pierdut..(daca as putea spune asa)... in momentul de fata,cand il privesc nu vad in el decat un suflet oarecare..dezamagitor... Poate nu a fost iubire,nu stiu...