10 Octombrie, 2025, 01:20:58 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Sentiment rar si nemuritor.....  (Citit de 4617 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Februarie, 2006, 05:27:30 p.m.
Citit de 4617 ori

a_lina2

"Cine te-a iubit nu se mai poate uita fara oarecare dispret la alt barbat – nu pentru ca esti mai bun decat altii, nu, nicidecum, dar in sufletul tau e ceva deosebit, care e numai al tau, ceva mandru, misterios. In vocea ta, orice ai vorbi, e o putere de neinvins. Nimeni nu intelege sa ceara dragoste cu atata perseverenta.
Privirea nici unui alt om nu promite atata fericire....." (citat  din  romanul "Un erou al timpului nostru" - Mihail Lermontov)

Doar cei care au trait sau traiesc pe pielea lor aceste sentimente,despre care este vorba in citat,doar aceia inseamna ca stiu cu adevarat ce inseamna dragostea.Sper doar ca sunt destule persoane care inteleg lucrul asta.
« Ultima Modificare: 24 Februarie, 2006, 05:33:36 p.m. de a_lina2 »
Doar eu.....

24 Februarie, 2006, 06:54:24 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Am zambit. Dragostea care invinge ratiunea. Obiectiv vorbind, totusi, cred ca e putin idealist ceea ce se spune aici. Da, iubesti un barbat nu pentru ceea ce este, ci pentru ceea ce ai creat tu in el. Il iubesti cu pasiune, cu perseverenta, pentru ideea de el in rpimul rand, pentru ceea ce este atunci cand e cu tine. Totusi de aici pana la a privi cu un oarecare dispret orice alt barbat... Sau mai stii...  ;)

PS. Zicea cineva de pe-aici ca n-ar putea niciodata sa-l compare pe Eminescu cu Edgar Poe. Poate totusi il compara cu Lermontov. Romanticii astia...  ;D ;D Ar trebui sa mai gasim un citat din Hugo, poate.  ;)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

24 Februarie, 2006, 07:13:30 p.m.
Răspuns #2

furia ingerului

Vizitator
Sa traiasca Lorelei care-si citeaza prietenii favoriti ca trimiteri biografice ;D
Cat despre citat, numai de bine, doar romantismul nu trebuie sa se termina unde incepe realitatea formala, nu?
Sau da? :P

24 Februarie, 2006, 07:15:28 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Biografice... nu chiar... bibliografice mai merge... stii tu, daca te nasteai acum o suta de ani...

(PS. La cat sunt de offtopic, daca as fi moderator mi-as sterge postul!  ;D ;D ;D)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

24 Februarie, 2006, 07:30:09 p.m.
Răspuns #4

furia ingerului

Vizitator
Offf...o sa fac tartru' la cat imi scrasnesc dintii :P
Speculeaza fiecare eroare umana! >:( :-\ :'( :P
Si da, daca ai fi tu moderator te-as pune sa stergi raspunsul tau si pe al meu ;D

09 Martie, 2006, 11:27:32 a.m.
Răspuns #5

a_lina2

doar romantismul nu trebuie sa se termina unde incepe realitatea formala, nu?....spune furia ingerului. Romantismul chiar nu se termina niciodata,nu are cum.Atata timp cat el exista se poate folosi si in realitatea formala,nu?
Doar eu.....