10 Octombrie, 2025, 11:47:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Tristete...  (Citit de 8015 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Martie, 2006, 11:55:32 p.m.
Răspuns #15

valentina

Imi place ceea ce scieti,imi place cum ganditi,e minunat.
Eu sunt la fel ca si domnia voastra o romantica incurabila si tot ceea ce-mi place colectionez.COLECTIONEZ tot ce-i frumos ,citate despre iubire,poezii,si multe altele.Va trimit ceva ,il am dintr-o carte ,nu mai stiu cum se numea dar imi place.incepe astfel:"singurul lucru care-l poate salva pe om este iubirea...
Oricat m-as lupta pe culmile disperarii,nu vreau si nu pot sa renunt si sa parasesc iubirea chiar daca disperarile si tristetile ar intuneca izvorul luminos al fiintei mele,deplasat in cine stie ce colturi indepartate ale existentei mele.
  Prin orice pot cadea in lumea asta numai printtr-o mare iubire nu.Iar atunci cand iubirii tale i s-ar raspunde cu dispret sau indiferenta,cand toti oamenii te-ar abandona si cand singuratatea ta ar fisuprema parasire,toate razele iubirii tale ce n-au putut patrunde in altii ca sa-i lumineze sau sa le faca intunericul mai misterios,se vor rasfrange si se vor reantoarce in tine,pentru ca in clipa ultimei parasiri stralucirile lor sa te faca numai lumina si vapaile lor numai caldura."
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Martie, 2006, 12:08:05 a.m.
Răspuns #16

Lady Allia

Emil Cioran -"Pe culmile disperarii"...de aici este citatul pe care la-i scris si...da, cred ca este singurul citat cu care sunt intru totul de acord in ceea ce il priveste pe Cioran care inainte de toate din punctul meu de vedere a fost un filosof al durerii, al mortii, al disperarii...
Se pare insa ca pana si printul durerii este ingenuncheat de iubire...Nu e asa ca e frumos?...

10 Aprilie, 2006, 12:08:02 a.m.
Răspuns #17

excalibur

Ceea ce urmeaza sa spun este deja ceva cunoscut de toata lumea. Nu sunt eu expertul intr-ale iubirii si nici nu pretind asta dar am invatat prima lectie.
Prima lectie a iubirii consta in  a nu  solicita iubire,ci in a o darui.Fi cel care daruieste.
De regula oamenii fac exact invers.Chiar si atunci cind daruiesc ,o fac numai in speranta iubirea lor le va fi returnata.Ei nu daruiesc de buna voie ci doar conditionat.Ei daruiesc ,dar se iuta cu coada ochiului sa vada daca primesc ceva inapoi.Ei nu cunosc legea naturala de functionare a iubirii.
Este suficient sa turnati ,sa va revarsati,iar iubirea va venii.
Si chiar daca nu vine ,nu este nevoie sa va ingrijorati,caci adevaratul indragostit stie ca a iubi inseamna sa fi fericit.Daca iubirea se intoarce inapoi:atunci fericirea va fi cu atat mai mare.Dar chiar daca ea nu vine,actul iubirii va facut extrem de fericiti ,de-a dreptul extatici: atunci de ce sa mai fiti ingrijorati in legatura cu intoarcerea ei.

10 Aprilie, 2006, 01:14:33 a.m.
Răspuns #18

ONLY DESIRE

cat as vrea sa ai drepatate excalibur...insa realitatea este alta!"nimeni nu iubeste fara a spera macar incostient sa fie iubit"!iubim fara a cere nimic in schimb,fiind fericiti doar sa-l stim pe cel iubit fericit...dar cat timp?pana cand ne dam seama ca absenta celuilalt doare,pana ne dam seama cat ne dorim sa ne ofere un sarut,o privire plina de dragoste,o imbratisare...pana cand indiferenta lui doare,pana cand lipsa reciprocitatii in iubire doare!si e normal sa fie asa...e normal sa dorim sa avem alaturi persoana iubita clipa de clipa!dragostea neimpartasita e cea mai dureroasa si spun asta din proprie experienta! e atat de dureros sa stii ca persoana pe care o iubesti e in bratele altcuiva...mult prea dureros! un timp ne multumim doar sa vedem persoana iubita,sa ne adreseze o vorba in treacat..insa cu timpul,pe masura ce sentimentele se consolideaza dorim cu ardoare sa ne fie impartasite ....iar cine sustine contrariul minte sau nu a iubit niciodata fara sa fie iubit!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

10 Aprilie, 2006, 08:59:59 a.m.
Răspuns #19

sunshine

Ai dreptate, draga mea.Ai si tu dreptate, excalibur. Si eu am oferit fffff multi ani iubire dar vine un moment cand iti doresti sa simti  caldura unui suflet, sa fie al tau asa cum iti doresti ca sufletul tau sa fie dorit si iubit. Daruind singur si trecand prin viata fara sa primesti ce ai visat atatia ani, e foarte dureros, simti nevoia unei imbratisari, iar cand cel de langa tine nu o face pentru ca e sigur de iubirea ce o primeste neconditionat, atunci vei trai singur pentru tot restul vietii. Nereprocitatea inseamna singuratate.In iubire este nevoie de doua suflete , altfel ne simtim obiecte , ajungem sa renuntam la ce e mai frumos si sincer, tocmai pentru ca  nu putem cere putin inapoi. In iubire trebuie sa stii sa oferi dar sa nu renunti niciodata sa ceri si sa primesti ce ti se ofera.Un simplu gest, un singur cuvant, dar sa fie spuse din inima si sa le simti ca sunt doar pentru tine.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

16 Aprilie, 2006, 03:26:29 p.m.
Răspuns #20

excalibur

pentru Lady Allia...
am recitit primul mesaj al tau de pe aceasta pagina si as vrea sa spun :
daca poti sa plangi,atunci ar trebui sa plangi din toata inima ,sa versi lacrimile toate intr-o ploaie calda ca mai tarziu sa razi cu toata fiinta si sa infloresti ca o floare de lotus cu 1000 de petale deasupra lumii.Doar asa vei stii ca traiesti.
Viata e miscare,curgere.Este un rau in continua miscare.in momentul in care inceteaza a se misca(in momentul in care incetezi sa mai plangi, sa razi ,sa canti sa dansezi)se tulbura,incepe sa moara.Curgand,ramane proaspat si tanar,activ,fericit pentru ca nu stie ce se va intampla in momentul urmator.
Existenta stie numai sa curga,e continua miscare,nu se opreste niciodata.Oprirea este un alt nume pentru moarte.In orice directie ai merge,in orice dimensiune,in momentul in care te opresti,esti mort.
De aceea eu sunt inpotriva ideii ca D-zeu e perfect.Daca El ar fi perfect,cu siguranta ar fi mort,perfectiunea inseamna moarte.Odata ce un lucru devine perfect,nu se mai poate face nimic,nu mai are unde sa se duca,nu mai are unde sa creasca.
I-ti spun depinde doar de tine daca D-zeul tau va trai sau va muri.Continua sa te misti si D-zeul tau  traieste.
Opreste-te si D-zeul tau va muri.
Suntem pasari in zbor iar aripile ne sunt trairi: daca aripile se misca,(sus:fericire,iubire, bucurie,cantec,dans,jos:tristete,lacrimi,moduri amare),pasarea traieste.Daca aripile inceteaza sa se mai miste,pasarea va cadea pe pamint si va muri.
Miscarea este sinonima cu viata