10 Octombrie, 2025, 01:22:41 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intrebari si raspunsuri.  (Citit de 341666 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Iunie, 2008, 03:01:50 p.m.
Răspuns #675

liviu

De ce copiii sunt mai intelegatori si mai iertatori  decat adultii?

.. probabil, pentru ca ei inca mai au Scopul: faptele copiilor sunt dedicate cuiva (parintilor, evident!)

Oare nu cumva, e la fel de important (poate chiar mai greu!) sa ne iertam pe noi insine, ca si pe ceilalti..!?

05 Iunie, 2008, 03:13:16 p.m.
Răspuns #676

sunshine

Este foarte important sa ne iertam pe noi insine dar este atat de greu sa intelegem cum am putut accepta greselile incat ne dorim sa renuntam la amintiri.Cand ii iertam pe ceilalti ne simtim buni, sufletisti si suntem mandri ca am putut ierta. Din pacate nu putem uita intotdeauna ce am iertat.

De ce exista infinit si nu are totul o limita?(intrebare pusa de piticul meu  ;D)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

05 Iunie, 2008, 04:00:20 p.m.
Răspuns #677

liviu

De ce exista infinit si nu are totul o limita?(intrebare pusa de piticul meu  ;D)
R1: De fapt, (aproape) totul e relativ. De exp., in timp ce inteligenta are limitele ei, prostia nu are margini!  :laugh:

R2: Daca este adevarat ca lumea are culoarea ochelarilor nostri (lumea este de fapt o "constructie" a mintii noastre, in sensul celei mai recente teorii, care zice ca "harta preceda teritoriul"!), este posibil ca insasi propriul nostru gand al eternitatii sa fie proiectat asupra universului, pe care il percepem - tocmai din acest motiv -, ca fiind infinit.. Cine poate sti..!? (probabil ca doar Cel care l-a "inventat"!!!)

Putem sa cadem de acord impreuna, ca a cauta cum sa raspunzi este doar o dovada de inteligenta (perspicacitate), in timp ce a gasi intrebari este o dovada de intelepciune autentica..!?  :hug: :hug:
« Ultima Modificare: 05 Iunie, 2008, 04:32:19 p.m. de liviu »

05 Iunie, 2008, 06:57:38 p.m.
Răspuns #678

sic

Vizitator
Citat
[Putem sa cadem de acord impreuna, ca a cauta cum sa raspunzi este doar o dovada de inteligenta (perspicacitate), in timp ce a gasi intrebari este o dovada de intelepciune autentica..!?  :hug: :hug:

Personal nu sunt de acord cu fraza de mai sus. Nu e nevoie sa cautam/gasim intrebari caci vin de la sine, (urmate imediat de indoiala ;) ).  Iar a cauta cum sa raspunzi vine de cele mai multe ori dintr-o forma de egoism sau vanitate, caci avem pretentia ca ceea ce credem/spunem trebuie sa fie inteles de cei din jur si chiar acceptat sau cel putin "luat in seama". Inteligenta si perspicacitatea ne vor fi de folos tocmai ca sa fim convingatori, dar atat.

Avem dreptul sa gasim adevarul absolut?

« Ultima Modificare: 05 Iunie, 2008, 07:13:29 p.m. de sic »

05 Iunie, 2008, 07:23:47 p.m.
Răspuns #679

liviu

Avem dreptul sa gasim adevarul absolut?

Din cat ma cunosc eu pe mine.., in nici un caz n-as zice ca merit sa mi se acorde acest drept. Iar din proprie experienta, pot deduce cu usurinta ca - presupunand ca asa ceva exista -, cu cat l-as cauta mai mult, cu atat m-as indeparta mai tare de el.. Si totusi..,

..Presupunand ca ar exista un adevar absolut, nu credeti ca ar fi mai practic sa credem intr-o minune, si anume aceea de a ne gasi El pe noi (in acest caz Adevarul ar trebui sa fie o Persoana, ca altfel cum ar putea sa stie ca suntem noi, cand ne-ar gasi..!???  :)

05 Iunie, 2008, 07:32:00 p.m.
Răspuns #680

sic

Vizitator
..Presupunand ca ar exista un adevar absolut, nu credeti ca ar fi mai practic sa credem intr-o minune, si anume aceea de a ne gasi El pe noi (in acest caz Adevarul ar trebui sa fie o Persoana, ca altfel cum ar putea sa stie ca suntem noi, cand ne-ar gasi..!???  :)

:) Depinde: are adevarul nevoie de noi sau noi avem nevoie de adevar?

05 Iunie, 2008, 07:47:40 p.m.
Răspuns #681

liviu

:) Depinde: are adevarul nevoie de noi sau noi avem nevoie de adevar?

Acum, cu toata modestia.. dar mi se pare justa doar o relatie reciproca. Indraznesc chiar sa spun: Daca El n-are nevoie de mine, prefer sa cred.. ca nici eu de El!  :(

Pot sa sper, ca nu va veti grabi sa trageti concluzii pripite (in legatura cu afirmatia mea, de mai sus..!???

05 Iunie, 2008, 09:48:45 p.m.
Răspuns #682

Paul

Nu!!! :police:
Cand ai devenit constient ca iti porti propria cruce urcand propria Golgota?
Iubesc, deci exist.

05 Iunie, 2008, 09:57:34 p.m.
Răspuns #683

Escu

Global Moderator
Cand nu mai ai pe cine sa dai vina..
De ce unii oameni ofera..fara sa astepte ceva in schimb?
Let's put a smile on that face!

05 Iunie, 2008, 10:15:17 p.m.
Răspuns #684

Paul

Nu exista oameni care nu asteapta nimic in schimb, exista doar oameni care nu asteapta nimic in schimb de la oameni.
O fac pentru a se simti demni de a purta crucea primita pe umeri.
Iubesc, deci exist.

05 Iunie, 2008, 10:17:24 p.m.
Răspuns #685

Paul

Daca ai avea pentru o zi putere asupra constiintei tuturor celor 6 mld de oameni... Ce ai face?
Iubesc, deci exist.

05 Iunie, 2008, 11:07:52 p.m.
Răspuns #686

digitty

nimic. daca este nevoie de vreo schimbare, nu sunt eu in masura sa o stabilesc.

de ce atunci cand ne doare spunem ca ar fi fost mai bine sa nu iubim...si cand nu avem niciun sentiment, spunem ca am vrea sa iubim?
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

05 Iunie, 2008, 11:10:24 p.m.
Răspuns #687

Paul

Pentru ca mereu avem nevoie de o schimbare, chiar daca nu suntem in masura sa o stabilim.

Guma orbit are sau nu are zahar?
Iubesc, deci exist.

05 Iunie, 2008, 11:39:56 p.m.
Răspuns #688

Just

Din cate stiu eu exista pe piata un Orbit fara zahar si restul gumelor Orbit .Acum daca te indoiesti ca guma orbit fara zahar nu are zahar nu stiu ce sa-ti spun ,ai mari de la Orbit numai stiu ce pun in ea. Hehe!

Ce-ti doresti cel mai mult si mai mult sa se intample in urmatoarea jumatate de ora in viata ta?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

06 Iunie, 2008, 01:56:36 p.m.
Răspuns #689

digitty

sa castig la loto  8)  ;D

cu ce fructe crezi ca se aseamana iubirea?
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.