V, n-am apostrofat machiajul si nici persoanele care o fac. M-am referit la machiajul excesiv, acela care da a semafor. Machiajul excesiv pe o fata inca tanara dauneaza grav sanatatii! n-am nimic cu machiajul natural, daca te uiti in jur chiar si-n firmele de specialitate vei vede ca peste tot se adopta tendintele naturale. de ce? Sunt frumoase, iar apoi cred ca si ei stilisti mergand pe strada au observat ca multe isi aplica ziua ce trebuie aplicat seara doar pentru ca au vazut prezentari pe podium.
Acum voi incerca sa dau un exemplu pentru a nu mai fi gresit inteleasa.Spui ca sufletul tia- ramas de copil.Ok! perfect.Dar cum poate cineva care nu te cunoaste sa vada asta la tine? Cum poate cineva din exteriorul anturajului tau sa-ti vada tineretea sufletului? Nu prin impactul vizual? nu observa oare la tine tinuta? ba da! prin aspectul exterior poate vedea in tine tineretea pe care o porti. Spre exemplu; vezi pe strada o femeie oarecare, nu-i cunosti varsta. Este imbracata intr-o tinuta usoara, poate fi si sport, are un machiaj discret, o codita prinsa la spate scolareste(sau are parul scurt usor geluit pentru a-i pune in valoare ochii sau trasaturile, sau are un baticut legat exact dupa ureche punand in valoare gatul fin si neridat), un mers zvelt, o incaltaminte la fel de usoara(tocurile foarte inalte in timpul zilei ar obosi-o si atunci s-ar vedea obligata sa mearga ca si cum ar pune porumb). Ai putea sa-i apreciezi varsta? cu siguranta i-ai da mai putin decat are caci tinuta ei degaja tinerete. pentru asta am spus ca tinuta exterioara ne arata varsta si de cele mai multe ori temperamentul. cu siguranta daca ai zari o alta persoana imbracata opus ei, adica excesiv de urat, cu fusta cat mai aproape de incheietura popoului, cu un machiaj excesiv de accentuat, cu multi zurgalai la urechi, cu un par geluit si incalcit doar pentru ca-i modern, cu paiete de parca ar canta la nunta Zamfirei, si cu niste tocuri foarte inalte,...ce varsta i-ai da?
A! indiferent cum alegem sa ne imbracam, ea tinuta vorbeste despre noi, asa ca cel mai important este sa mirosim a proaspat, a curat. Poate pentru multe fete faptul ca am amintit de chiloteii tanga le pica naspa.Imi mentin parerea cu scuzele de rigoare, chiar imi pare delicata. De ce delicata? Raspund prin replica unui banc ca tare-mi este jena fata de sexul pe care-l reprezint . unul cica se duce sa faca amor cu o tipa. Dupa ce termina ea, il roaga sa-i de-a chilotelul.Vezi ca-i ala tanga dragule! care draga zice ea, il recunoscu dupa cusatura sau dupa ca....ra.