10 Octombrie, 2025, 09:52:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cum ne atingem sufletele?  (Citit de 7424 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 August, 2003, 04:12:55 a.m.
Citit de 7424 ori

androgin

Vizitator
Poate dragostea fi fortata?

08 August, 2003, 09:40:56 a.m.
Răspuns #1

Iosif

Categoric nu. Se poate forta fizicul... (in cazul violului), dar iubirea nu se poate impune. Iubirea este ceva ce dai, nu ceva ce iti este luat cu forta, daca te simti fortat sa iubesti pe cineva.. in cazul acela iubirea nu mai este iubire.. indiferent care din parteneri forteaza iubirea, nici macar daca noi insine ne fortam sa iubim.
Se spune ca "invatam sa iubim".. de fapt tot ce invatam este ce in seamna iubirea din punctul nostru de vedere. Am tinut sa precizez asta pentru ca "invatam sa iubim" suna de parca iubirea ar fi fortata putin..
Este adevarat ca in iubire facem de multe ori sacrificii, dar de la niste sacrificii pana la o iubire fortata...
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

08 August, 2003, 01:48:16 p.m.
Răspuns #2

Nadia

Vizitator
nu  cred  ca  poate sa  fie  fortata..cand  iubesti , iubesti  pentru  ca  asa  simti  nu  pentru ca  trebuie.Iubirea  e  ca  o  boala,cand  te  imbolnavesti nu  mai  scapi..dar  poate  sa  fie  o  boala  trecatoare  sau  una  incurabila,daca  cineva  se  casatoreste  din  obligatie  niciodata  nu  va  ajunge  sa  o  iubeasca  pe  cealalta  persoana  si  se va  chinui  toata  viatza.Cred  ca  dragostea  nu  se  poate  forta   pentru  ca ea  poate  sa  existe  sau  nu,daca  nu  exista  nu  te  poate  sili  nimeni  sa  iubesti  si chiar  daca  simti  ceva  pentru  persoana  respectiva  in  curand  acel  ceva  se  va  transforma  in  nimic.Asa  ca , eu  sunt  de  parere  ca  iubirea  nu  se  poate  cumpara,nu  se  poate  vinde  si  nici  nu  se  poate forta...

08 August, 2003, 02:11:44 p.m.
Răspuns #3

KiDuTzA

Vizitator
hmmm...dintr`un punct de vedere aveti dreptate...90% iubirea nu poate fi fortata....insa.. exista acel 10%...sa ne amintim de cuplurile.. care dupa 10ani de zile.. raman impreuna cu toate ca nu se mai iubesc...intrebarea este de ce...?! pai.. foarte simplu...ptr copii...sau din cauza vre`unei boli...inca mai exista persoane... care isi tin partenerul langa ei/ele doar de dragul copiilor.. care... vrem nu vrem.. sunt folositi in aceste cazuri..
normal..iubirea nu poate fi fortata....nu poti sa stau cu cineva daca nu vrei...insa...se pot intampla si cazuri de genul asta...

08 Martie, 2006, 09:14:39 p.m.
Răspuns #4

Lady Allia

Sufletele ni le atingem iubind si lasandu-ne iubiti...!
Dragostea nu poate fi si...poate fi fortata!
In mod normal cineva care pretinde ca iubeste in momentul in care simte ca fiinta iubita nu se simte fericita, nu este implinita, nu mai iubeste si vrea sa plece dintr-o relatie...ar trebui sa accepte decizia celuilalt, dar de cele mai multe ori intervin santajele sentimentale...cele mai perfide si josnice arme de care poate dispune cineva...si totusi...sunt folosite!
In mod normal cand iubesti trebuie sa inveti si sa fii parasit...sa pastrezi ceea ce ai trait alaturi de cel drag si sa te bucuri pentru ceea ce va urma...Nu este usor, dar trebuie sa respectam sufletul celui de langa noi chiar si cand acesta nu ne mai "apartine"!
Iubirea nu ar trebui sa fie nici egoista, nici posesiva...ea ar trebui doar sa existe si sa se simta in doi...cand ramane unul...nu mai este iubire!
Si totusi...iubirea este fortata de cei care nu inteleg ca atunci cand iubesti trebuie sa ai puterea sufleteasca de a si reda libertatea...nu de a constrange!

26 Mai, 2006, 11:47:55 p.m.
Răspuns #5

valentina

Doar iubindu-ne.Cand simti si traiesti iubirea,cand mainile se unesc ,atunci cand trupurile devin un tot si chiar mai mult,cand nasti un copil,dar mai ales atunci cand tii rodul dragostei,iubirii ,in brate,atunci simti atingerea sufletelor ca pe un dans .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

27 Mai, 2006, 08:27:25 p.m.
Răspuns #6

black rose

nu trebuie sa ni le atingem noi..este cupidon care le loveste...este celalalt..jumatatea ta..care va intra in sufletul tau..si va ramane acolo pt tot restul vietii fie ca te face fericit sau nu...va intra si nu va mai pleca..acela este cel/cea care va va fi alaturi intreaga viata...
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

27 Mai, 2006, 08:36:36 p.m.
Răspuns #7

furia ingerului

Vizitator
Sufletele nu sunt de atins de catre noi.
Sufletele se ating atunci cand gasim pe cineva suficient pt. sufletele noastre! Acea persoana este cea care poate sa atinga sufletele noastre iar noi nu putem face decat s-o rugam sa ne povesteasca..."spune-mi iubita mea, cum e sufletul meu, ce isi doreste el, cum de te iubeste pe tine atat de mult, cum poate suferi el...?"
Cautati acea persoana si ea va va gasi sufletul..

27 Mai, 2006, 11:04:05 p.m.
Răspuns #8

Strumfita

Cu un cuvant.. o vorba buna .. un suras, un sarut, o imbratisare, o strangere de mana , o privire .. Toate acestea isi lasa amprenta in sufletul nostru .. in al nostru gand ... atunci cand iubesti.
   Iubirea nu poate fi fortata .. vine de la sine. E ca si vantul .. vine cand nu te astepti .. vine dintr-o parte si uneori pleaca in cealalta. E o vorba " sa nu crezi fara sa vezi " . Eu nu cred in aceasta vorba. Cum ramane cu iubirea?

Cum ziceam .. iubirea e ca si vantul: nu o vezi .. dar o simti .

:-[
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

28 Mai, 2006, 12:35:05 p.m.
Răspuns #9

alexia

Categoric nu! Dragoste cu forta nu se poate! De fapt, contrangerea nu inseamna dragoste. Nu iti poti impune nici sa iubesti si nici sa fii iubit. In acelasi timp in dragoste facem compromisuri si adesea acestea se confunda sau impun intoarcerea aceluiasi gest. Este vorba despre: "uite ce am facut eu pentru tine, iar tu??". Atunci esti fortat sa raspunzi la fel, insa e o panta periculoasa care duce spre reprosuri - un motiv care duce categoric spre destramarea relatiei.
           In concluzie, in dragoste nu ceri, ci oferi, sperand ca cel/cea de langa tine este jumatatea in care tot ce dai se reflecta si se intoarce la tine.
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

28 Mai, 2006, 01:25:37 p.m.
Răspuns #10

andrada

... inima nu asculta niciodata de noi ...nu ii putem comanda pe cine sa iubeasca ....cred ca sigur nu exista ..dragoste fortata...

In concluzie, in dragoste nu ceri, ci oferi, sperand ca cel/cea de langa tine este jumatatea in care tot ce dai se reflecta si se intoarce la tine.

ai dreptate alexia...trebuie sa daruim iubire ...si mai apoi ....sa asteptam sa fim iubite...
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

29 Mai, 2006, 07:10:49 p.m.
Răspuns #11

Alia

KiDuTzA - dupa parerea mea in acel caz nu este neaparat dragoste fortata..... odata cu trecerea anilor sentimentele raman, chiar daca nu mai sunt fulminate...oricum raman foarte multe lucruri in comun... si aici nu ma refer numai la obligatii..... Cat priveste caracterul fortat al iubirii.....cu siguranta nu duce la nimic bun, este o vorba din popor "dragoste cu sila nu se poate". Oricat de mult s-ar stradui cel ce nu iubeste...nu va reusi niciodata sa fie fericit si nici pe partener nu va reusi sa-l faca fericit.... Lady Allia spunea foarte bine dragostea adevarata nu este egoista, atunci cand vezi ca celalalt nu este fericit cu tine, ii redai libertatea si ramaneti prieteni.... doar astfel ceea ce a fost frumos intre doi oameni ramane o amintire placuta, altfel in urma raman doar frustari, ranchiuna, polite de platit....un razboi din care nici unul nu iese invingator ...sunt doar invinsi....

31 Mai, 2006, 12:42:14 a.m.
Răspuns #12

Miss M.

Cineva a spus : "Vreau sa fii cel mai fericit om de pe pamant chiar daca ceea ce te face pe tine fericit , pe mine ma face sa plang ..." apropo de ceea ce spunea Lady Allia . Sufletele , nu numai ca se ating , se pot imbratisa in dansul iubirii printr-o simpla privire , printr-un sarut , printr-o atingere a mainii ...
« Ultima Modificare: 31 Mai, 2006, 09:50:44 p.m. de lovergirl »
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "