11 Octombrie, 2025, 01:24:02 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: dragostea nu se cere se ofera  (Citit de 6637 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Martie, 2006, 10:33:54 p.m.
Citit de 6637 ori

black rose

o buna prietena mi-a spus k dak stai sa judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti!oare este asa?
dragostea......of.....dragostea este k o stafie multi vorbesc despre ea dar putini o vad intradevar.ea.... este o forta salbatik.knd incerkm sa o tinem in frau,ne distruge...knd incerkm sa o inkidem ne inrobeste.....knd incerkm sa o intelegem ne tulbura si ne amageste.aceasta forta exista pe pamant pt a ne apropia de aproapele nostru.dar asa cum iubim acum,avem parte d un ceas d neliniste pt fiecare min de pace!
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

28 Martie, 2006, 10:41:58 p.m.
Răspuns #1

charlie

nu e adevarat...

si renunta la scrisul mirc-uit.... "k" in loc de "ca".
You believe but what you see
You receive but what you give

28 Martie, 2006, 10:53:06 p.m.
Răspuns #2

black rose

posibil sa ai dreptate dar eu sunt doar o particula dintr-o mare de nisip iar semtimentele sunt de miliarde de culori inca nu am cunoscut culorile tale.....si nu stiu daca le voi cunoaste vreodata(desi sper)
p.s.:voi tine cont de sfat
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

28 Martie, 2006, 11:02:30 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
o buna prietena mi-a spus k dak stai sa judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti!oare este asa?

Cam da, mie asa imi pare... Daca stai sa observi hibele fiecaruia si sa vezi cat de greu se schimba, cat de greu se transforma, cat de previzibil e, parca incepe sa se indeparteze de idealul pe care il reprezenta odata.

28 Martie, 2006, 11:05:52 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
Black Rose, esti cumva din Timisoara ? :)

29 Martie, 2006, 05:34:40 p.m.
Răspuns #5

desdemona

black rose...de ce privesti doar puterea negativa a dragostei?intr-adevar ea te poate face sa cazi...dar inainte de asta ea te ridica.Este ca o barca cu doua vasle...oare s-ar putea fara una?nu...
Dragostea nu se cere..se da..si de ce sa comnetam asupra acestui fapt?iubesti..iubesti si gata.
Cred ca ai suferit mult din dragoste..dar asa iti dai seama cat de mult trebuie apreciata...cat de nenorocosi am fi daca nu ne-am da seama de valoarea iubirii...
gandeste-te..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

29 Martie, 2006, 09:34:33 p.m.
Răspuns #6

black rose

;D nu nu sunt din Timisoara,sunt din Iasi mai exact din Pascani.

desdemona ai dreptate iubirea e minunata cand iubesti si esti iubit,dar este si distrugatoare,te poate cobora in cel mai adanc abis.

"sunt inima de om si inimile oamenilor sunt asa;le este teama sa-si implineasca cele mai indraznete visuri pentru ca li de pare ca nu merita sau ca nu vor reusi.
          noi inimile murim de frica numai la gandul unor iubiri care dispar pentru totdeauna,la clipe care ar fi putut sa fie bune si nu au fost,la comori care ar fi putut fi descoperite dar au ramas pentru totdeauna ingropate in nisip"(paulo coelho)

cat adevar este?caci eu ii dau dreptate 100%

29 Martie, 2006, 10:22:31 p.m.
Răspuns #7

Lady Allia

Asa este...ai dreptate si Coelho are dreptate si el...!
Oamenii fug de iubire si fericire..., fug de clipe de rasarit si se ascund dupa regrete si apusuri..., fug de zambete si strangeri sincere de mana..., dar fug pentru ca dintre toate sentimentele de pe lume, sentimentul pierderii cuiva este cel mai dureros, cel mai greu de suportat...cel care de cele mai multe ori ne face sa ne sufocam de tristete si disperare...

Dar...si aici imi spun o parere proprie...prefer apusul dupa un rasarit de neuitat, prefer sa inchid usa in urma cuiva drag decat sa o tin mereu deschisa in ateptarea cuiva..., prefer sa adun clipe si amintiri depsre oameni care au trecut prin viata mea lasandu-mi in suflet urme unice...care numai si numai lor le apartin decat sa astept o viata ca si prin sufletul meu sa isi lase cineva amprenta sufletului lui!
Prefer sa sufar si sa fiu ridicularizata decat sa nu spun cuiva "te iubesc" atunci cand simt ca vreau sa o spun...De ce? Pentru ca niciodata nu sunt sigura ca poate este ultima data cand pot sa ii spun acest lucru!

Deci...va iubesc pe toti si am sa o spun de fiecare data...pentru ca asa simt!  :) :-* :)

30 Martie, 2006, 06:57:54 a.m.
Răspuns #8

furia ingerului

Vizitator
dragostea nu se cere se ofera...hmmm...

In expresia asta sunt adunate toate tempest-urile tineretii. Cu cat inaintezi in varsta iti dai seama ca nu e asa insa.
Este foarte gresit sa oferim dragoste fara s-o cerem inapoi. Toti cei care au ramas in folclorul popular ca eroi de basme sau in literatura universala ca personaje emblematice au fost cei care au suferit si s-au sacrificat din dragoste. Cu o mica precizare...mereu le-a fost impartasita! Tocmai de aici rezulta drama: viata omului pusa in slujba unui scop atat de nobil iar altii vin cumva sa strice acest cerc al frumosului...iar eroul isi pierde conservarea de sine si, prin ratiuni ce scapa micimii oamenilor normali, savarseste fapte eroice, de cele mai multe ori fatale pentru propria-i persoana ca sa demonstreze iubirea...care in schimb este impartasita.
Acolo unde exista indiferenta NU exista iubire! Unii veti motiva ca este posibil daca ofer iubire in timp sa ti se ofere...fals!
Iubirea nu se formeaza...ESTE!
Iubirea este atunci cand nu-ti poti explica de ce-ti tremura degetele si ramai pironit locului cand ai ajuns in fata persoanei iubite...de ce gandul de asculta si gatul nu...de ce genele nu-ti mai clipesc si chinuiesc sa lase intr-una ochii sa vada iubita/-ul din fata ta de teama ca daca se vor inchide ar putea dispera...
Iubirea este la prima privire...! Ori este, ori nu este!
Ce-mi spuneti voi apoi ca ajungi dupa ani si ani sa nu mai poti trai fara celalalt, e corect dar acolo nu mai intervine iubirea ci legatura timpului care nu lucreaza prin iubire crescanda ci prin obisnuinta si necesitatea de a-l sti pe celalalt acolo, mereu langa tine...
Se vorbeste atat de mult de iubire...si atat e gratuit. Judecati de doua ori inainte de a spune acele cuvinte , nu mintiti pe cel/cea de langa voi mai mult decat pe voi insiva. Va veni o vreme in care veti avea langa voi pe cine va e menit si n-o sa mai puteti sa-i spuneti ca...pt. ca ati spus-o de atatea ori inainte incat ati dat toata dragostea din voi pe asternuturile altora...Iar daca buzele va vor ramane stranse si degetele va vor tremura incet iar genele vor ramane nemiscate...atunci iubiti cu adevarat.

30 Martie, 2006, 10:45:15 a.m.
Răspuns #9

ONLY DESIRE

In urma cu un an te-as fi contrazis vehement:nu exista dragoste la prima vedere!insa acum un an eram prea copil sa accepta ca unele lucruri exista si fara sa mi se intample mie!acum cred...in aceasta dragoste la prima vedere,si acum cu atat mai mult cu cat ai confirmat si tu simptomele!
Si mai sunt de acord cu tine intr-o privinat,desi mi-a luat ceva timp sa ma conving de asta:nu poti face pe cineva sa te iubeasca,daca pers.respectiva nu simte deja acest lucru pentru tine...poti doar sa oferi iubire,in speranta ca maine poate te va baga in seama,prelungindu-ti si mai mult agonia!trebuie sa stea in puterea noastra sa ne decidem cand si cum incetam sa mai visam cai verzi pe pereti...eu am incetat!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

30 Martie, 2006, 03:12:28 p.m.
Răspuns #10

sunshine

''Te iubesc" am rostit in viata mea doar pt 2 barbati, primul a fost sotul meu .Deci , Mihai, ai perfecta dreptate, cand atractia fizica primeaza, nu este vorba de iubire.De aceea ar trebui sa se mai abtina tinerii ( de ce nu si maturii?) de la declaratii ieftine.Dupa cum bine ai spus , asa am simtit si eu, ramaneam complet paralizata in fata lui( sotului) , amorteam , nu mai puteam sa-mi misc trupul. La al doilea barbat , cu toate ca nu ne-am intalnit, am simtit la fel, de cate ori vorbeam cu el, ma cuprindea o moleseala de emotie si  vocea imi tremura . Asa ca, dragii mei, nu tavaleala te face sa iubesti ,  nu mai credeti vorbele aruncate in dorul lelii, doar ca sa obtina mai repede pasaportul spre dormitor.Iubirea se simte de la inceput , se marturiseste atunci cand simti iar cand devine obisnuinta sa spui ''te iubesc" doar ca o poezie, atunci e minciuna. Decat sa minti mai bine taci.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

30 Martie, 2006, 05:57:24 p.m.
Răspuns #11

black rose

frumoase ganduri...asa-i.desi se spune ca pofta vine mancand nu cred asta.am experimentat ambele variante:cred cu adoare in dragoste la prima vedere,in acea iubire care pur si simplu te face sa te pierzi,sa simti in stomac mii de fluturi sa te rosesti si sa incepi sa te balbai atunci cand persoana iubita se apropie de tine....e si mai frumos atunci cand iubirea iti este impartasita,cand visezi impreuna cu iubirea ta,cand simtiti ca universul este al vostru,ca ati ajuns printre ingeri totul este frumos cateodata mai frumos decat isi poate inchipui cineva....
......dar am fost pusa in situatia cand am fost cu cineva pt care nu simteam nici o atractie.....si mereu imi spunea ca iubirea lui este de ajuns pt amandoi dar pt mine nu a fost sa fie asa,in timp am ajuns sa tin la el dar ca la un prieten ceea ce a dus la ruperea relatiei...........
.............acum voi ce crediti:iubirea unuia dintre parteneri este de ajuns pt amandoi? vine dragostea treptat si se asterne in sufletul vostru sau trebuie sa fie acea sclipire pt a simti ca plutiti?

31 Martie, 2006, 05:42:26 p.m.
Răspuns #12

alexia

Nu cred ca intr-o relatie unul din parteneri poate iubi pentru amandoi, desi este vorba aceea: "In dragoste unul iubeste, iar celalalt se lasa iubit." Cat despre dragostea dintre un barbat si o femeie, cred ca trebuie sa fie acea sclipire, trebuie sa fie emotii si batai nebune de inima, trebuie sa fie fiori si multa dorinta! Dragostea care vine treptat, dragostea cuminte, cum imi place sa-i spun, cred ca e lipsita de pasiune, de flacara aceea care te poate incalzi sau arde!
              Apoi, e mare diferenta intre "a cere" si "a dori". E normal sa iti doresti ca ceea ce oferi sa si primesti, insa, a ajunge sa ceri dragostea...nu se merita! Inainte de a astepta ceva, cred ca e normal sa te intrebi ce poti oferi tu. Si ca sa nu fim pesimisti, cel mai minunat sentiment este sa iubesti, iar forta ce ti-o da dragostea poate misca orice inima impietrita!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

25 Aprilie, 2006, 08:03:29 p.m.
Răspuns #13

black rose

De fapt in zilele noastre e ceva de genul:iti dau daca imi dai...de ce sa-ti fac cadou...daca tu nu mi-ai dat5 decat un mesaj...sau de ce sa-ti dau eu bip daca nu ai data tu...de ce sa fac eu primul pas daca nu faci tu?asa e in zilele noastre...si e foarte trist.Ori,dupa parerea mea,in iubire daruiesti fara sa astepti ceva in schimb...pur si simpu oferi si iti este oferit...as vrea sa cred ca exista dragoste adevarata...dar  nu pot deoarece3 acum e ceva de genul....o sa ma joc cu ea/el...nu pun eu suflet.ca nu vreau sa cad de prost/a...
acum voi credeti ca exista dragoste adevarata sau in izua de azi e ceva de genul...sunt prea in varsta trebuie sa ma casatoresc ca na ce spune lumea?
adevarul e ca muti fac multe din cauza gurii lumii
voi ce credeti?

25 Aprilie, 2006, 08:16:24 p.m.
Răspuns #14

Maria

Vizitator
   In zilele noastre moderne dragostea si viata au devenit un troc pentru foarte multi. :'( :'( :'( :'(
     Ceva de genul; dau dragoste pe salam de Sibiu, sau imi dau viata pentru contul lui y ;D ;D