Buna intrebare! Primul impuls a fost sa spun ca e bine sa ai un/o iubit/a. Poate si este asa, insa sunt cateva aspecte importante.
Cred ca indiferent de durata relatiilor, prezenta altcuiva in viata noastra poate insemna o ingradire a libertatii. Poti avea pe cineva care te face sa te simti liber, prin felul de a reactiona la ceea ce faci, ce esti. Orice incercare de a te schimba cred ca duce, mai devreme sau mai tarziu, la dorinta de a evada, de a retrai sentimentul libertatii de a fi cum esti. Atunci, indiferent de durata relatiei, apare indoiala. Acelasi sentiment de indoaiala apare si in "cazurile de mijloc". Pare ok relatia insa, undeva, exista sentimentul ca poate fi altfel sau altcineva, care sa fie foarte aproape de ideal. Dorinta de a te "descotorosi" de cineva vine mai mult din faptul ca nu e ceea ce iti doresti si nu ca ti-a ingradit libertatea.
Apoi, e foarte usor ca din "putine tandreturi pe saptamana" sa te trezesti intr-o relatie in toata puterea cuvantului. Daca e cineva alaturi de care faci compromisuri de placere, atunci e ok, daca realizezi ca nu e ceea ce iti doresti, ajungi "caz de mijloc".
Orice tipar ajunge rutina, obisnuinta. Cred ca e vorba de curiozitatea din spatele intrebarii, adica, nu ai pe cineva pentru ca nu vrei, pentru ca suferi, pentru ca nu ai gasit jumatatea potrivita si nu esti omul care se implica intr-o relatie doar de dragul de a nu fi singur.
In concluzie: nu e rau sa ai un/o iubit/a atat timp cat asta presupune dragoste si implicare reciproca si, da, e rau, atunci cand minti, sau mai corect, te minti!