Muzafer:
1. De acord ca femeile aleg barbatul dupa... hai sa-i zicem fizic deocamdata - dar voi reformula. Consider ca femeia imediat ce vede un barbat il categoriseste in "dragut" sau "neinteresant", si daca esti categorisit ca "neinteresant" poti sa stai si in cap ca tot nu o faci sa se mai uite la tine a doua oara. Femeia stie imediat daca un tip are vreo sansa cu ea.
Aici cumva e dificultatea.. adica.. trebuie sa stai de vorba cu foarte multe tipe pana cand gasesti una care te considera suficient de dragut, iar in toate aceste cautari trebuie sa iti pastrezi rabdarea, calmul. Nerabdarea goneste toate femeile - mai putin cele care sunt super indragostite, acolo e singurul loc unde nerabdarea e receptata OK. Dar nu e cazul la inceput. La inceput ti se da doar o sansa... din nou cu o exceptie ca daca esti Brad Pitt, ti se da totul, din prima.
2. Eu nu am o problema cu debandada sexuala atata timp cat oamenii se protejeaza si nu contribuie la raspandirea bolilor cu transmisie sexuala. Feminismul e o manifestare de "revolta" contra miilor de ani ale asupririi masculine. Consider ca barbatii au gresit inainte, dar privesc cu scepticism revolta feminista. De fapt ambii au gresit/continua sa greseaza. Nu e bine sa reduci la 0 importanta sexului celuilalt, nu e natural de fapt.. E doar o miscare egosita/infatuata/de dominare. Cat timp intelegerea si acceptarea nu vor caile, ci doar lupta si nepasarea.. nu se va ajunge nicaieri, nu ?
Plus.. feminismul arata de fapt cat de instabil si usor de busculat a fost tot sistemul dinainte. Eu vad problema feminismului ca existand de foarte multa vreme (adica femeile gata sa se revolte) dar neavand bani tot ce puteau face e sa stea acasa. Abia in ultima suta de ani de cand s-a inventat productia de masa si a fost nevoie de mai multa forta de munca, si femeile au putut sa isi castige singure existenta - ceea ce este normal s-a intamplat. Si-au dorit si ele independenta. Si foarte multe au rabufnit impotriva tratamentului la care au fost supuse ele, mamele lor, sau la care barbatii lor incercau sa le supuna. Ele sa fie de vina, sau sistemul dinainte ?
Oamenii prin natura lor isi cauta independenta (orice animal de fapt pleaca de acasa si isi gaseste teritoriul lui).
A, ca pentru unele este mult mai usor sa isi cedeze feminitatea contra unei stabilitati mari financiare decat sa munceasca.. e normal si asta. Daca banii sunt mai importanti decat linistea sufleteasca alaturi de persoana iubita - atunci e clar care sunt prioritatile.
3. Nu in ultimul rand.... barbatii ok (deci nu neaparat aspectuosi fizic) nu sunt aruncati la gunoi.. orice femeie vrea langa ea un tip sigur pe el, care sa ii zica nu din cand in cand (si sa nu-i ciuguleasca mereu din palma), care sa aibe opiniile lui la care nu renunta (mandrie, personalitate) si care sa o placa fara ca ea sa aiba sentimentul ca tipul e nerabdator sa ajunga mai repede "acolo".
Ei bine.. un barbat cu suflet bun este cam.. slab si usor de manipulat si.. plictisitor. Deci.. nu va ajunge nicaieri. Clar nu va ajunge nicaieri, adica sunt mult mai multe tipe care stau cu barbati abuzivi decat cu barbati suflet bun. E natural cumva. Mai multa masculinitate... Nu poti sterge zeci daca nu sute de mii de ani de instinct animal cu un burete de 2000 de ani de educatie spirituala. Pur si simplu nu se aduna, realitatea iese la iveala! barbatii mai asprii sunt alesi mai des (indiferent cum arata). Iar unui eventual Brad Pitt i se vor da papucii imediat daca e slab si imediat isi pune inima pe tava. Un barbat _poate_ spune ceea ce simte oricand, dar riscul foarte mare este sa para disperat si nesigur pe el.
Ma rog, cam asta e viziunea mea asupra lucrurilor

mi se pare ca sunt ceva mai realist si pragmatic insaaa.. se cauta solutiile, nu

?
Pe scurt: mie imi pare ca e normal ca lucrurile sa fie aici unde sunt acum. Primul pas catre solutie este sa se accepte ca prezentul este doar o cauza a trecutului, si nu blamat ca rau si cum sa facem sa aducem trecutul inapoi, nu ? Adica.. daca aducem trecutul inapoi, candva in viitor foarte posibil ca ajunge din nou unde suntem acuma