10 Octombrie, 2025, 05:39:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubirea si trecerea timpului  (Citit de 11327 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Aprilie, 2006, 10:52:46 p.m.
Citit de 11327 ori

Lorelei

Poate s-a mai discutat pe undeva aspectul asta, dar eu nu-mi amintesc. Daca isi aminteste cineva, semnalati topicul si le alipim.

Deci - intr-o relatie de dragoste cat este de importanta varsta celor doi? Cat este eticheta sociala, prejudecata si cat este adevar in blamarea relatiilor in care diferenta de varsta e mai mare de 5-6 ani (ma refer in mod speciala la o relatie in care femeia este mai mare, pentru ca o asemenea relatie este inca si mai expusa decat cealalta)? Voi ce credeti? O asemenea relatie e de condamnat? Sau iubirea nu are varsta?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

07 Aprilie, 2006, 08:02:03 a.m.
Răspuns #1

sunshine

Mentalitatile astea cu diferentele de varsta le mai au , poate , bunicii nostri. Este adevarat , cand am vazut un caz concret despre un tanar de vreo 30 de ani si o d-na de 50 , intai am ramas uimita apoi m-a apucat plansul si mi-am zis ca se poate, orice om are o sansa sa fie iubit ( d-na respectiva nu avea conturi nici vreo mostenire).Care e problema? Ce zice lumea? Ce conteaza? Lumea nu traieste cu tine. Ce zice D-zeu? Nu cred ca zice decat BRAVO celui mai tinerel ca a stiut sa iubeasca sufletul frumos al celui batranel ;D. Bineinteles exceptam cazurile in care cel mai matur se scalda in bani si schimba tineretea cu adolescenta si tot asa.
 In cazul barbatilor, daca d-na este mai in varsta, daca ei sunt multumiti nu vad impedimentul. Daca va rezista sau nu aceasta iubire , nu conteaza dragii mei din moment ce a fost a noastra si am trait-o.
   IUBIREA NU ARE VARSTA!!
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

07 Aprilie, 2006, 11:24:44 a.m.
Răspuns #2

furia ingerului

Vizitator
Foarte straniu in ce moment citesc acest topic :P
Diferenta de varsta...Este un termen prea generic. Aceasta diferenta nu se regaseste la nivelul numarului de ani intre cei doi atat cat la cel al distantei intre stadiile din viata fiecaruia. Lorelei n-o sa ma leg predilect de femeia mai mare si barbatul mai mic pt. ca etichetarea sociala de care vorbesti tu, desi foarte adevarata, este doar un aspect pe langa similitudinile intre cele doua abordari.
Pe oameni nu-i diferentiaza atat numarul de lumanari de suflat in ele de pe torturi cat stadiile de viata in care au ajuns, spuneam mai devreme. O diferenta mare de varsta (as zice 8+) se poate face simtita in asteptarile fiecaruia de la celalalt. Este foarte probabil, luand cazul nostru al celor intre 15-30 ani majoritari pe aici cred( nu te supara Lili ;D, tu ai pt. mine18 8)), ca dorintei de a gusta din frumusetile vietii adolescente ale unuia sa i se opuna cea de stabilitate si siguranta durabila a celuilalt. Asta ar fi un prim aspect. Apoi, intelegand ca fiecare varsta a ei are propriile idealuri si trairi personale pe care fiecare si le considera foarte importante, poate sa apara un fel de coliziune intre ce considera unul "corect" si ce intelege celalaltul prin "corect". Nici unul dintre cei doi nu pot fi culpabili cum ca n-au inteles pe celalalt, cel mic n-a avut inca varsta celuilalt iar cel mare, desi a avut varsta acestuia, vede de la varsta lui diferente intre ce era la acei ani el si ce este celalaltul la aceiasi ani datorita schimbarii societatii atat de rapida.
Pe de alta parte...Ooo, ce usor ar fi de discutat acest subiect cand doar te uiti la altii...
Cel mai probabil, cand esti implicat in asemenea scenariu, nu mai faci asemenea analize sau chiar facandu-le...in clipa cand il vezi/intalnesti/auzi pe celalalt...chimia responsabila de functiile hormonale isi spune cuvantul! A nu se intelege prin functii hormonale, functii sexuale doar! Doar ciudatenia asta de realitate biologica a trairilor intense...! Ele sunt acelea dragii mei carora nu le pasa de topicurile noastre metafizice si te intorc pe toate partile pana nu numai ca nu mai intelegi nimic din gandurile altota pe tema asta...uiti sa le mai si citesti !
La final, o sa-mi zic parerea: da, diferenta de varsta, in felul in care am explicat mai sus, poate fi o problema serioasa. Dar...! Rusine acelor dintre voi care veti asculta la simtul comun al altora in materie de pareri la adresa relatiilor voastre si nu veti avea curajul sa dati din voi totul pt. a face o asemenea relatie sa mearga! "Imposibilul" si toate motto-urile celebre pe seama lui sunt scuze lamentabile de a spune ca nu esti in stare sa crezi, uneori, in cea mai irealizabila dorinta a ta! Asemenea oameni nu merita oricum apropierea unuia cu mult mai mare sau mai mic decat el/ea si cel mai probabil va sfarsi in plictiseala unei casnicii in care nu se va regasi pe sine o viata intreaga!
Nebunia uneori si curajul intotdeauna separa cuvantul "om" de cel de "umanitate"...in "umanitate" esti asemeni tuturor, in "om" esti unic si poti realiza extraordinarul! Nu fiti cu turma, luati-va in dinti taria de caracter si sangele rece in vene sa CREDETI in visele cele mai sortite esecului!
Frumusetea vietii sta in lupta pentru frumos...iar cei care incep aceasta lupta sunt nu neaparat eroii lui Ispirescu sau alt povestitor...sunt cei mai marunti oameni care isi fac din viata legenda!

Iubirea n-are varsta, doar slabiciunea si prostia au!
« Ultima Modificare: 07 Aprilie, 2006, 11:29:06 a.m. de furia ingerului »

07 Aprilie, 2006, 02:38:22 p.m.
Răspuns #3

Maria

Vizitator
     Drept este, iubirea nu are varsta. Daca iubirea nu are varsta nu se intelege ca el poate avea 50 si ea20 si nici ca ea are 40 si el abia daca are 25. Cred ca nu-i vorba de mentalitate sau c-ar da urat, este mult mai profunda tema. In ambele cazuri aspectuos nu dau bine, nu pentru ca vorbeste lumea, poate vorbi si oglinda.Daca ambele cupluri se aseaza in oglinda si privesc prin ea si interiorul lor, isi dau seama ca nu peste mult timp vor trei o mare dezamagire. Chiar si-n situatiile in care sa spunem chirurgia plastica si-ar face bine meseria, interiorul nu prea se schimba. Unul dintre ei cedeaza. Cedeaza pentru ca ar fi necesara o schimbare fortata din partea unuia sau altuia. Conceptele sunt diferite, unul a trecut de mai mult timp prin anii lui 20-25, celalalt nici nu i-a gustat. Deci unul dintre ei ar fi nevoit sa faca sacrificii, si ma intreb?? pentru ce??Se pot transforma in egoisti, posesivi si atunci totul se duce de rapa. Da, sunt frumoase sacrificiile-n viata, toleranta, dar nu in felul acesta. Nu poti impune spre exemplu ca femeie de 40 ani unui tanar de 20 si ceva sa treaca peste perioada lui, adica sa se maturizeze doar de dragul tau. In loc sa mearga in cluburi, vacante cu prietenii, el trebuie sa munceasca pentru a-ti mai intretine si copilul. Este valabil si invers.
    Asa ca,nu eticheta sociala este vina, nici gura lumii(desi tot la eticheta sociala se claseaza), nici blamarea.Nu merge, nu va da bine in timp, ori din cate am vazut majoritatea dorim ca relatiile sa mearga pana la capatul vietii si nu pana cand o fi sa fie. Ma rog. Se pot gasi comentarii si-n aceasta situatie, posibil sa se spuna,.. bine, dar cele asa ziese normale, de unde stim ca merg?? Eu vin si spun, nu-i sigur nici asta dar este alta gasculita in alta traistuta. ;D ;D

08 Aprilie, 2006, 11:59:34 p.m.
Răspuns #4

Lady Allia

Dacă vorbim despre iubire, atunci din punctul meu de vedere nu are rost să despicăm firul în patru asupra acestui subiect!
Iubirea nu cunoaşte limite de vârstă..., iubirea nu are oglindă ca să ne privim chipurile în ea...să ne vedem ridurile sau părul grizonat...iubirea trăieşte prin suflet, iar sufletul se simte, se iubeşte...nu se poate vedea decât prin însăşi iubirea!
Atunci când iubim ne îndrăgostim în primul rând de sufletul persoanei de lângă noi, de modul în care ne priveşte, în care ne zâmbeşte, de felul în care ne vorbeşte, de modul în care ne face să ne simţim cel/cea mai important/ă...
Ne îndrăgostim de sclipirea din ochii acelei fiinţe iubite, de râsetul care ne umple viaţa şi sufletul de bucurie...,ne îndrăgostim de tot ce înseamnă acea persoană.
Într-o relaţie înainte de toate între cei doi parteneri trebuie să fie compatibile sufletul, caracterul, educaţia, modul de a trata viaţa şi pe ceicare fac parte din viaţă...şi nicidecum vârsta trupurilor.
Din dragoste poţi accepta orice înseamnă celălalt...,orice îl face fericit pe celălalt şi asta te face fericit pe tine însăţi, dar să nu fii cu cineva din cauza diferenţei de vârstă, a bârfelor societăţii, a unor clişee ieftine...este egoism, este teamă. Şi atunci ce facem de teamă..."stăm aşa...într-un picior până ne doare glezna" (N. Stănescu) ?
Aşteptăm pe cineva mai tânăr care să ni se potrivească şi pe care să-l iubim?
De ce? Sau am ajuns de dragul altora să creăm o iubire selectivă?...Dacă facem asta înseamnă că nu iubim..., iar dacă nu ne simţim pregătiţi pentru o astfel de relaţie mai bine renunţăm la ea.
Acolo unde nu e dragoste, nu e nevoie de declaraţii de dragoste. Defapt...nu e voie, nu e corect să le facem!!!

Cred că cei care au astfel de mentalităţi ar fi de preferat să privească spre occident...unde inhibiţiile de acest gen sunt pe cale de dispariţie şi înainte de toate să devină conştienţi de efemeritatea vieţii...să nu se gândească mereu ă într-o astfel de relaţie "trebuie", sau "sigur este vorba despre un anume interes" ci...este defapt vorba despre faptul că cineva a găsit un om cu care se poate înţelege şi...făcând abstracţie de vârstă şi de gura lumii...a realizat că aceea fiinţă este tot ceea ce îşi dorea...este persoana care l-a făcut ceea ce a vrut să fie, să se simtă cum a sperat mereu să se simtă...

Deci...să nu gândim mereu negativist la diferenţele de vârstă...Nu este uşoară o astfel de relaţie, dar nu este nici o problemă...depinde din ce punct de vedere este privită şi depinde foarte mult de caracterul şi de sentimentele celor doi.
Diferenţa de vârstă nu exprimă tinereţea unui suflet aflat într-un trup dintr-un timp trecut şi nici ridarea sufletului dintr-un trup tânăr!!!
Ea nu face altceva decât să aducă împreună două persoane născute în anii diferiţi, dar cu suflete pline de iubire şi compatibilitate...
Atunci când este dragoste adevărată... iubirea nu ţine cont de "anul de fabricaţie"!!!
Atunci când iubim cu adevărat... şi putem spune că ne-am găsit sufletul pereche...iubim fără să ne intereseze NIMIC.
De ce nu se spune niciodată..."mi-am găsit trupul pereche"? şi se spune mi-am găsit "sufletul pereche"?
Pentru că înainte de toate iubim fiinţa de lângă noi pentru suflet..., iar sufletul nu are vârstă!!!
Dacă vom vrea să fim fericiţi...ar trebui ca cei mai mulţi dintre noi să caute un suflet cu care să îşi împartă restul vieţii şi nu un trup...

"Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine - Gabriel Jose Garcia Marquez"

12 Aprilie, 2006, 02:44:05 p.m.
Răspuns #5

Maria

Vizitator
       Am citit cele postate de Lady si-am ajuns la concluzia ca are dreptate.Totusi diferenta de varsta exprima si tineretea unui suflet si ridarea chipului. Dar sa lasam asta ca medicina estetica si cosmatica le-a dat leacuri pentru timpul necesar. Da n-am nimic impotriva diferentei de varsta dintre doaua cupluri daca aceasta n-are la baza adulterul indiferent de forma lui. Spun forma pentru ca acusi se poarta si adulterul virtual. Uf! ce-ti este si cu tehnologia asta. Nu vreau din cele spuse sa se faca confuzie intre adulter si fantezii sexuale ca-i diferenta de la cer la pamant. Diferenta pentru ca asa cum argumenteaza si Lady iubirea nu se refera numai ca carnal, se refera la conceptii la cuvantul te iubesc si vreau sa petrec viata langa tine. Fantezia sexuala este ceva de moment si cuprinde doar te vreau, te doresc, pentru acel moment in care trebuie sa ma eliberez hormonal sau de ce nu cred si emotional. De fat stim ca multe femei sau de ce nu barbati au asemenea fantezi de care nu trebuie sa ne fie jena, fanteziile acestea sunt in mare parte cu alte persoane decat cu cea care o ai langa tine. Pana aici totul este ok! dar cand vine vorba de adulter sub masca diferentei de varsta este porcos(asta-i cuvantul care-mi veni), elibereaza-te de raul sau ma rog chinul care-l duci si apoi poti sa incepi cu cine vrei
     C-am atat. Asta a fost parerea mea.

21 Aprilie, 2006, 06:48:46 p.m.
Răspuns #6

Aledronix

Diferenta de varsta?impediment?
hotarat NU.o relatie poate functiona indiferent de varsta celor doi atata timp cat amandoi au in cap clar ce vor unul de la celalalt.da ati citit bine !Ce VOR nu am zis ce SIMT pentru ca hai sa fim seriosi dar dragostea nu vine intotdeauna prima(ferice de cei care o au de la inceput,da nu toti o patesc).daca amndoi partenerii cad de acord ce tip de relatie isi doresc eu zic k poate functiona de minune.dak pustoaicele nu ar mai sari p toti "batraneii" cu bani declarand sus si tare ca ii iubesc poate ar avea mai multe sanse la ani multi impreuna.Dak stabilesti regulile jocului e mai usor,dar acum mam aberat ptr ca stiu ca trebuie discutat mai pe larg,asa ca hai sa bag mana in sacul propriei experiente.
Cea mai buna prietena a mea(da am si asa ceva si NU nu sunt gay!)are o gramada de relatii cu tipi care sunt cu mai mult de 8 ani mai mari ca ea si nu pot spune ca nu functiona.Eram eu gelos ca naiba uneori(pentru ca da,a inceput la un moment dat sami placa de ea)dar am vazut ca cei doi se inteleg.
Singurul motiv pentru care  nu sunt inca de acord cu ea este ca tipa nu e inca majora si cu unele ocazii el sa cam folosit de ea(din fericire nu sexual!).Acum partea a doua care o interesa pe Lorelei:
Am niste cunostiinte Barbat de 25-26 ani si Femeia de36-37.ies in public, umbla de mana etc. si nu consider absolut,dar absolut nimic ciudat la asta.ii cunosc pe amandoi sunt oameni de treaba si imi place relatia lor.
de ce ar fi rau daca exista o diferenta mare de varsta?atata timp cat cei doi se inteleg noi nu avem dreptul la replica!

05 Septembrie, 2008, 10:07:45 p.m.
Răspuns #7

Floris van Rosemondt

Ok, recunosc ca nu am citit tot. Imi e si frica pe undeva :). In prezent sunt pana peste poate indragostit de o persoana cu 14 ani mai in varsta decat mine. In prezent, e mai mult decat minunat. Si sper ca, indiferent ce schimbari se vor petrece cu mine, mai devreme sau mai tarziu, ceea ce avem va ramane. E o minune, femeia asta. Sper sa nu ajung un idiot sa nu mai vad asta :).

22 Octombrie, 2008, 09:06:32 p.m.
Răspuns #8

Just

Zilele trecute am avut ocazia de a ma intalni cu mai multe cupluri in care diferenta de varsta era semnificativa :un el de 50 ,o ea de 25 sau un el de 24 si o ea de 45 . Mi-au aparut involuntar in minte mai multe intrebari : Oare cei mici primesc iubirea pe care o merita ,traiesc iubirea cea adevarata ,asa cum este ea ,respectiv pasionala cu emotiile intalnirilor ,saruturilor ,cu tresariri la auzul glasului persoanei iubire la un alt capat de fir etc. ? Ati prin ideea !Cei mari mai au rabdarea de a trece prin toate aceste faze?

Sa ne lamurim ,deci!
Are iubirea o limita de varsta ? Oare la 50 ,55 de ani ne putem indragosti ? Putem oferi ,respectiv trai iubirea asa cum era ea "in tinerete?" sau odata cu trecerea timpului lucrurile se schimba ? Si daca este asa , ce determina aceasta schimbare ,imposibilitate de a ne mai bucura din plin de acest sentiment ?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

22 Octombrie, 2008, 09:17:30 p.m.
Răspuns #9

Semiramis

Global Moderator
normal că oamenii care sunt mai în vârstă decât noi se pot îndrăgosti.
acum fiecare îşi ştie viaţa şi nu pot judeca astfel de cupluri, în care diferenţa de vârstă este atât de mare. totuşi nu pot spune că ne-am obişnuit cu astfel de cazuri. tot îi observăm şi ne uităm curioşi la ei, tot zâmbim pe sub mustaţă.
cât despre îndrăgotit...nu e o reţetă. se poate întâmpla oricând.  :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

22 Octombrie, 2008, 09:54:22 p.m.
Răspuns #10

Escu

Global Moderator
Toata lumea se poate indragosti. Se spune ca dragostea nu cunoaste limite...asa ca de ce sa fie o problema diferenta de varsta? Daca exista o diferenta de varsta si exista un cuplu, inseamna ca "ceva puternic" exista acolo. Din pacate multa lume gandeste dupa prejudecati...Ne putem invata cu "mai bine" decat cu "bine" sau putem sa ne lasam condusi de prejudecati...Ideea e sa fim deschisi la orice...In fond, noi alegem!
Let's put a smile on that face!

23 Octombrie, 2008, 01:26:33 a.m.
Răspuns #11

viulian

Administrator
Ideea e sa fim deschisi la orice...In fond, noi alegem!

Ahaaam! Miros aici o contradictie  :D paaai daca esti deschis la orice, inseamna ca nu prea mai alegi de fapt!

23 Octombrie, 2008, 08:25:37 a.m.
Răspuns #12

Escu

Global Moderator
Ideea e sa fim deschisi la orice...In fond, noi alegem!

Ahaaam! Miros aici o contradictie  :D paaai daca esti deschis la orice, inseamna ca nu prea mai alegi de fapt!

numai la tine acolo. deschisi la minte si sa luam in calcul si lucrurile noi, sa nu gandim dupa prejudecati. Mereu avem de ales cand e vorba de o decizie  :)
Let's put a smile on that face!

23 Octombrie, 2008, 11:48:26 a.m.
Răspuns #13

Miss M.

Diferenta de varsta si dragostea , nu stiu de ce dar pe mine nu ma convinge sub nici o forma una de 25 ca il iubeste cu adevarat pe partenerul ei de 50 ... e doar un exemplu , poate ca sufar de prejudecati privind aceasta tema doar ca eu nu ma vad in stare sa ma indragostesc vreodata de un barbat de varsta tatalui meu ... e vorba de conceptii , de gusturi , obiceiuri , pasiuni , etc . Ma paste senzatia ca in majoritatea acestor cupluri este vorba in principiu de un interes comun , unul vinde si altul cumpara ceva , atat barbatul cat si femeia deopotriva .
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "