11 Octombrie, 2025, 12:55:31 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pentru toti cei ce au nevoie de un sfat (inclusiv eu)  (Citit de 5941 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Mai, 2006, 03:55:40 p.m.
Citit de 5941 ori

Lord_Saladin

Vizitator
"Vorba multa, saracia omului "

Oamenii mereu pot sa spuna multe, ca de exemplu, "tu Ioane, peste ani si ani o sa apara din senin, din codrii , zana din povesti ce te va iubi o viata intreaga, etc" , sau "tu, Marie, ai sa vezi ca peste ceva vreme Ghitza o sa realizeze ceea ce simte pentru tine, si va reveni daruindu-ti inima pentru o viata", sau " Nano, vezi ca relatia ta cu Vasilica o sa se imbunatateasca, ca Vasilica va realiza ceea ce trebuie sa faca, ca totul va veni de la sine"...

Asta ca sa dau cateva exemple de sfaturi stereotipice, care imi vin in minte asa.
Intrebarea care imi vine, e , efectiv, ce poti sa faci ca sa ajuti un "Ion", o "Marie", sau o "Nana", dincolo de ecranul acestui monitor, altfel decat prin niste vorbe care, haideti sa recunoastem, nu pot schimba grozav de mult situatia existenta...

Te poti hrani cu iluzii cum te hranesti cu firimituri, dar  nu ti se stampara foamea, ba dimpotriva, ea devine mai a naibii. Cerem sfaturi, primim raspunsuri, ne gadilam inima cu astfel de firmituri verbale (nici macar verbale, ci citite! ), si dupa aia, ne lovim fain frumos de realitatea cruda si total diferita pentru multi de ceea ce se vorbeste aici...

"Homo hominis lupus"

Da , un al doilea principiu, care nu mai necesita explicatii...care functioneaza cu valente absolutiste de foarte multe ori in viata reala...

cam atat pentru acum, am sa mai revin odata asupra acestui subiect.

12 Mai, 2006, 06:06:36 p.m.
Răspuns #1

Alia

Poate ai dreptate...poate nu.... a-ti scrie gandurile, ceilalti iti raspund, raspunsul poate fi cel pe care si tu il cunosteai, sau poate al raspuns care...iti da de gandit..... Am foarte multi prieteni (acasa) usa casei mele le este mereu deschisa, majoritatea doresc un sfat, un ajutor sufletesc, pe care cu mandrie spun ca il acord, am ajutat astfel multi oameni care s-au intors in realitatea cruda, in citadin cu alta stare sufleteasca. Poate ca au vazut altfel lucrurile, sau au gasit calea....  As mai avea eu ceva de spus...dar nu vreau sa te supar....

12 Mai, 2006, 11:33:39 p.m.
Răspuns #2

Iosif

Din punct de vedere psihologic sunt doua atuuri mari in a vorbii cu cineva despre problemele ce le ai.
1. Te descarci. Ajuta foarte mult sa spui cuiva despre ce se intampla in sufletul tau (viata ta).
2. Descarcandu-te sufletul tau va mai "vulnerabil" in a recunoaste ca in cele mai multe cazuri situatia nu este chiar atat de grea/complicata cum o vezi tu si ca in foarte multe cazuri exista suficiente solutii de iesire din impas.

Noi nu "vindecam" aici, noi propunem, iti spunem "Da, uite, ai putea sa faci asa, asa, sau asa" TU, cel care a cerut un sfat esti cel care alege calea ce o va urma. Eu personal nu imi pot asuma raspunderea sa iti spun, "Da, fa asa ca asa ai sa gasesti fericirea", TU si numai TU esti cel care stie ce este mai bine pentru tine, fericirea mea poate foarte bine sa nu fie sinonima cu a ta.
Un alt atuu pentru multi este ca nu trebuie sa privesti pe nimeni in fata cand vorbesti despre ceva despre care sa zicem ca iti este rusine. Nu esti obligat sa dai un raspuns nici de moment nici ulteriori, poti sa "rumegi" linistit informatia primita, poti sa uiti de ea si sa revii peste cateva zile.
Poate nu v-ati gandit pana acum dar acest site este de fapt si un fel de jurnal, unde scrii ce crezi si simti acum, peste un timp poate ai sa revii si ai sa observi cum te-ai schimbat treptat. Am zis de doua atuuri mari, dar sunt destul de multe avantaje micute care fac aceasta zona a siteului utila si interesanta. Am sa inchei interventia mea cu un avantaj maret, poti sa fi si presedintele tarii, ca nimeni nu va stii, anonimatul oferit de internet este de ajutor multor persoane publice, sau celor care pur si simplu nu vor sa stie cei cunoscuti sau apropiati ce se intampla cu ei.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

13 Mai, 2006, 05:58:40 p.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
As mai avea eu ceva de spus...dar nu vreau sa te supar.... 

Supara-ma daca vrei...Zii ce ai de zis, nu te ascunde dupa niste replici ...dar te rog pe privat.
Desi ma indoiesc ca niste vorbe aruncate pe net o sa ma poata supara prea mult.

Citat
Din punct de vedere psihologic sunt doua atuuri mari in a vorbii cu cineva despre problemele ce le ai.
1. Te descarci. Ajuta foarte mult sa spui cuiva despre ce se intampla in sufletul tau (viata ta).
2. Descarcandu-te sufletul tau va mai "vulnerabil" in a recunoaste ca in cele mai multe cazuri situatia nu este chiar atat de grea/complicata cum o vezi tu si ca in foarte multe cazuri exista suficiente solutii de iesire din impas.

JS, hai sa iti spun o chestiune. Mai tii tu minte cum am ajuns eu pe lovetime, atunci, demult de tot, acuma vreo 2 ani paremise-ca ? Ei bine, eu mai tin minte.
De atunci , nu s-au schimbat cu nimic practic datele problemei respective...
Si cred ca e valabil nu numai pentru mine care strig si urlu pe aici, dar si pentru alte "personagii" care sufera in tacere.

Faza cu jurnalul e o chestiune destul de discutabila... scriem, scriem , scriem.... cateodata se mai face cate-o faza , cate alta... in fine, ar fii multe, multe, multe de spus...

Eu zic ca cei de pe lovetime sunt aici in primul rand pentru comunicare...si ca sa caute intelegere, nu neaparat ajutor.

Ma rog, parerea mea... [/b]

13 Mai, 2006, 06:23:42 p.m.
Răspuns #4

Iosif

Citat
De atunci , nu s-au schimbat cu nimic practic datele problemei respective...

Dupa cum spuneam, noi propunem, tu alegi si actionezi. Ce alegi si cum/cand actionezi duce/sau nu la succes. Am spus mai sus, cheia succesului nu este in mana noastra, tu esti singurul responsabil de viitorul tau. Nu este suficient sa vorbesti, trebuie sa si actionezi. Se poate ca de multe ori calea aleasa sa se dovedeasca a nu fi cea mai optima, atunci trebuie sa schimbi macazul si sa alegi alta cale. Daca nu schimbi calea, gresesti, daca nu actionezi gresesti, daca accepti ce ai doar de dragul de a nu fi singur gresesti, etc.
Vezi tu.. la urma urmei totul depinde de tine.

Citat
Eu zic ca cei de pe lovetime sunt aici in primul rand pentru comunicare...si ca sa caute intelegere, nu neaparat ajutor.
Comunicare si intelegere oare nu inseamna ajutor?

Citat
"Vorba multa, saracia omului"
Foarte adevarat! Nu vorba te face bogat, ci fapta.

Stii, a venit la mine mama intr-o zi si mi-a spus "Ce bine ar fi daca am castiga la lotto! Noi de ce nu castigam nimic?!", raspunsul meu a fost unul scurt si sec "Pentru ca nu jucam!".

In acest moment si eu sunt singur, am riscat si am jucat, nu am pierdut, dar nu am castigat ce imi doream. Am sa continui sa joc mai departe, chiar daca poate nu am sa castig niciodata, pentru ca daca nu joc, nici nu am cum sa castig! Pot venii la tine sa iti "plang pe umar" ca nu am ajuns unde am vrut, ca nu mi-a iesit "pasenta", tu ce poti face in afara sa ma asculti si eventual sa propui alte cai de a ajunge unde vreau? Nimic! De cine depinde viitorul meu? De mine! Daca eu nu joc tu nu ai cum sa ma ajuti sa castig!

Sper ca de data asta m-am facut mai bine inteles. :)
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

13 Mai, 2006, 07:48:30 p.m.
Răspuns #5

sunshine

"Cate-o faza , cate alta..."......probabil asta suntem in viata , doar o faza si , din pacate, unii isi doresc doar cate o faza scurta.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

14 Mai, 2006, 01:52:36 p.m.
Răspuns #6

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
"Cate-o faza , cate alta..."......probabil asta suntem in viata , doar o faza si , din pacate, unii isi doresc doar cate o faza scurta.

Nu amesteca lucrurile.

Citat
In acest moment si eu sunt singur, am riscat si am jucat, nu am pierdut, dar nu am castigat ce imi doream. Am sa continui sa joc mai departe, chiar daca poate nu am sa castig niciodata, pentru ca daca nu joc, nici nu am cum sa castig! Pot venii la tine sa iti "plang pe umar" ca nu am ajuns unde am vrut, ca nu mi-a iesit "pasenta", tu ce poti face in afara sa ma asculti si eventual sa propui alte cai de a ajunge unde vreau? Nimic! De cine depinde viitorul meu? De mine! Daca eu nu joc tu nu ai cum sa ma ajuti sa castig!   

De riscat riscam cu totii...
Dar vezi tu, cand risti, te pot duce pe undeva pe la naiba in praznic...

Duerea e cand luptam, luptam , luptam ca nebunii si tot nu izbandim...

dar asta e o alta poveste[/b]

16 Mai, 2006, 10:59:21 p.m.
Răspuns #7

Iosif

Duerea e cand luptam, luptam , luptam ca nebunii si tot nu izbandim...

Asta este VIATA! Oricat ai lupta pana la urma tot ai sa mori si nu ai sa poti lua cu tine ce obtii.  Nimic nu tine la vesnicie, si tot luptam sa avem.

18 Mai, 2006, 01:29:51 p.m.
Răspuns #8

andrada

....Ai incercat vreodata ...sa oferi iubire ..fara a cere nimic in schimb ?
 Incearca...poate vei primi inapoi...inzecit...
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

18 Mai, 2006, 02:25:31 p.m.
Răspuns #9

fatyma

Andrada...daca oferi fara sa astepti nimic in schimb fii sigura ca vei primi o rasplata mai devreme sau mai tarziu...Dar chiar neavand certitudinea rasplatei este foarte frumos sa oferi iubire neconditionat... :-*

18 Mai, 2006, 02:34:53 p.m.
Răspuns #10

andrada

....sunt fericita fatyma ca gandesti la fel ca mine...sa fii mereu iubita ...si sa nu uiti ..sa iubesti si tu.. :-*
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

18 Mai, 2006, 03:52:58 p.m.
Răspuns #11

sunshine

Sa iubesti fara sa ceri iubire este ca si cum uiti ca ai si tu o viata , vei ajunge ,peste ani, sa simti lipsa iubirii atat de mult incat incepi sa regreti ca ai fost atat de darnic si ai iubit fara sa primesti un strop de iubire. Recunostinta nu are loc in dragoste, sa fii recunoscator ca cel de langa tine te lasa sa-l iubesti fara sa-ti ofere nimic.....daca iubesti fara sa fii iubit atunci suferinta creste cu fiecare an , daruirea este tot mai mare tocmai pentru ca speri sa primesti putin inapoi si , cand va fi prea tarziu , realizezi ca nu mai ai nici o sansa, ai aceeasi iubire de oferit insa esti singur. In iubire trebuie sa fie doi , sa simti ca oferi , sa simti ca primesti si sa-ti doresti sa oferi tot mai mult drept multumire pentru iubirea ce ti-a fost daruita. Niciodata sa nu iubiti singuri caci o viata aveti si trebuie sa simtiti iubirea , sentiment divin care te implineste.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\