11 Octombrie, 2025, 01:00:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: sunt persoane care se nasc cu ghinion??  (Citit de 10804 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Noiembrie, 2004, 04:12:39 p.m.
Răspuns #15

10ani

Conform teoriei unui cunoscut criminalist, cand oamenii intra in contact pentru prima oara cu o crima, o resping, dar daca raman in contact cu aceasta crima, se obisnuiesc cu ea si o tolereaza, iar daca acest contact se prelungeste, acesti oameni se adapteaza situatiei si raman influentati de aceasta.
Acest lucru demonstreza ca orice impuls al gandului, repetat de mai multe ori, termina prin a fi acceptat de minte, care incepe sa-l transforme in echivalentul sau fizic cu ajutorul sistemului practic disponbil.
Iata deci un alt principiu care trebuie luat in considerare si raportat la ceea ce am spus pana acum: toate gandurile care au fost insotite de sentimente si amestecate cu incredere incep sa se traduca imediat in echivalentul lor fizic.
Emotiile, sau daca vreti, partile sentimentale ale gandirii, sunt factorii care confera gandurilor noastre vitalitate si actiune; emotiile increderii, dragostea si sexul, cand sunt amestecate cu orice impuls al gandirii, dau mai multa forta actiunii decat i-ar putea da oricare dintre aceste emotii luata ca atare.
Pot atinge si influenta subconstientul nu numai impulsurile gandului care au fost amestecate cu incredere, ci si cele amestecate cu orice emotie, fie ea pozitiva sau negativa.
Iubirea fara margini,e marginea durerii.

22 Noiembrie, 2004, 05:14:26 p.m.
Răspuns #16

viulian

Administrator
O MICA observatie. Criminalistul acela n-a zis un secret (poate nici nu-l stia). Acceptarea se face cu pretul SCINDARII personalitatii. Scindarea e o modalitate de supravietuire, in sine nu are nimic grav, e doar.. foarte natural sa se intample. Dar consecintele ei pe planul psihicului si integritatii persoanei sunt rele.

De acord ca mintea invata si transforma robotic un gand.. si te scuteste sa mai te chinui sa faci tu efortul sa repeti, automatizand-ul pentru tine.
Si tot despre mintea asta.. Asa cum vad eu, iubirea nu este potentata de minte, nici dragostea, nici sexul.. ele sunt potentate de starea de constientizare a lor, care e ceva mai mult decat a te forta sa fii atent la ele.

Iar a-ti atinge si lupta cu propriul tau subconstient mi se pare destul de dificil fara sa fii asistat (de aceea psihanaliza se face cu un psihanalist..). Pentru ca ca si cum te-ai lupta cu tine contra ta. Incerci sa-ti modifici o structura care cumva s-a format acolo, si acum atentezi la a o schimba si in felul asta sa-ti sabotezi propria sursa de energie.
Ceea ce foarte rar mi se pare ca produce schimbari de durata si de profunzime. Poate doar in urma vreunor traume puternice - de exemplu coeziunea care apare intr-un grup de persoane prinse intr-un accident, sa transforme un egoist din grup intr-o persoana iubitoare.

Ce spui tu se poate numi placebo.. nu zic ca nu are efect - dar parerea mea este ca atata timp cat nu intelegi ce se intampla cu tine, si apelezi la metode "ajutatoare" nu apare o schimbare de durata..
« Ultima Modificare: 22 Noiembrie, 2004, 05:19:31 p.m. de viulian »

27 Noiembrie, 2004, 03:02:26 a.m.
Răspuns #17

bke

Vizitator
exista persoane care nu ar fi trebuit sa se nasca deloc... si daca au si povara asta cu ghinion....

12 Noiembrie, 2005, 10:01:00 p.m.
Răspuns #18

digitty

Desi sunt foarte superstitioasa,nu cred ca exista persoane care se nasc cu ghinion sau cu noroc. Daca s-a intamplat sa patesti ceva rau,asa ti-a fost scris si asta e soarta,trebuie sa lupti pentru a indrepta situatia.Asa e viata!nu trebuie sa astepti pana termini de achitat o datorie,sau pana copilul tau(daca ai) sa dea la facultate si sa zici "atunci va fi mai bine",pentru ca nu ai dreptate. Aceste dificultati care apar este tocmai viata.bune si rele.
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

31 Ianuarie, 2006, 10:51:37 p.m.
Răspuns #19

charlie

Citat
Sunt persoane care se nasc cu ghinion??

nu cred, imi vine foarte greu a crede asa ceva. imposibil.
You believe but what you see
You receive but what you give

01 Februarie, 2006, 07:50:48 a.m.
Răspuns #20

sunshine

Nu.Ghinionul ti-l faci singur, il accepti si poti scapa de el oricand. Numai sa poti.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

12 Mai, 2006, 01:30:01 p.m.
Răspuns #21

Aledronix

Sunt persoane care se nasc cu ghinion?Nu,doar persoane care cred asta.
Nu comentez,mai mult nu am de spus.

12 Mai, 2006, 10:16:09 p.m.
Răspuns #22

Alia

Sunt persoane care se nasc cu ghinion?? nu cred sunt persoane slabe, care se complac in a-si plange de mila si sunt persoane care fac totul pentru a-si atinge telul. Sunt cei care reusesc norocosi....deloc, sunt luptatori, sunt persoane care isi stabilesc prioritatile si incearca sa urce scarile treptat.... Sau macar eu asa am facut.... daca cred in karma?..... am citit despre aceasta opinie, inclin sa cred ca da.... totusi am senzatia ca omul isi foloseste prea putin din potentialul intelectual.... Am avut posibilitatea sa intru in afaceri (chipurile sa devin bogata) dar asta insemna sa fac compromisuri, sa spun jumatati de adevar, sa neglijez scoala, sa renunt la visurile mele..... de dragul banilor, sa am mai putin timp pentru mine (nu ca acum as avea mai mult....). Mi s-a propus sa intru in politica....iarasi liberul arbitru m-a lasat sa aleg..... trebuia sa mint, sa buflez, sa fac promisiuni pe care sa nu le pot onora si atunci am refuzat, simplu nu puteam , nu ma caracteriza acea postura.... nu mi-am plans de mila cand mi-a fost greu, mi-am recunoscut intotdeauna greselile..... am incercat sa fiu exigenta cu mine, dar mai ales am muncit pe rupte, uneori si 14 ore pe zi....   Prietenii ma acuza mereu ca mucesc nebuneste, asa o fi, nu pot sa aleg calea usoara deoarece nu este cea dreapta, iar eu am o problema cu dreptatea.... dar m-am considerat o privilegiata a sortii.... cred in legea compensatiei si in echilibrul universal..... atunci cand mi-e greu (cand este ploaie si furtuna in sufletul meu...) ma ambitionez si mai tare pentru a-mi finaliza proiectele sau a face fata problemelor vietii (am avut si eu cateva...) cand am avut succes sau impliniri (de orice natura...) am fost fericita dar n-am uitat sa-i multumesc celui de sus pentru ce am obtinut, cred ca pana la urma totul tine de caracter si de consecventa....