10 Octombrie, 2025, 08:31:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Este cineva fericit ???  (Citit de 5928 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Mai, 2006, 07:04:04 p.m.
Citit de 5928 ori

Miss M.

Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictiseala de armonie . FERICIREA este doar o momeala care il tine in cursa ,
pana la sfarsit …
      Se spune ca fericirea este un tel care nu se atinge niciodata dar in cautarea caruia merita sa mergi toata viata . Asa se face ca urmam drumul faurit de destin in cautarea fericirii si nu de putine ori se intampla sa ne impiedicam , sa cadem dar ne ridicam si continuam sa mergem , sperand ca intr-o zi vom atinge macar un colt din acea fericire la care ,necontenit ,visam ...   
      Lucrurile care ne aduc fericirea nu sunt constant aceleasi , ai observat ? Dupa ce obtinem ceea ce vrem , dupa o vreme fericirea aceea nu mai e fericire ci se transforma in normal si atunci tintim catre alta fericire . Ciudat , nu ? Oare suntem vreodata cu adevarat fericiti ???
       Exista intr-adevar fericirea sau de fapt sunt mai multe tipuri de fericiri , mai mici ,  care fiecare , la timpul lor au datoria de a umple cate un gol din viata noastra ???

" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

30 Mai, 2006, 08:43:36 a.m.
Răspuns #1

andrada

Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictiseala de armonie . FERICIREA este doar o momeala care il tine in cursa ,
pana la sfarsit …
      Se spune ca fericirea este un tel care nu se atinge niciodata dar in cautarea caruia merita sa mergi toata viata . Asa se face ca urmam drumul faurit de destin in cautarea fericirii si nu de putine ori se intampla sa ne impiedicam , sa cadem dar ne ridicam si continuam sa mergem , sperand ca intr-o zi vom atinge macar un colt din acea fericire la care ,necontenit ,visam ...   

....Da.. pot spune ca sunt FERICITA ...si ai dreptate cand spui ca fericirea trebuie cautata toata viata ....ne dorim cu toti sa gasim fericirea ...dar din pacate unii cand o gasesc nu stiu sa o mentina...asta cred ca trebuie cu toti sa invatam ..sa mentinem starea aceea de FERICIRE..e greu ..stiu asta ..dar eu inca mai caut calea ...as vrea sa invat cum se face asta ... cum sa fii fericit pana la 80 de ani ...cum sa mentii aceeasi fiori pana la batranete....cum sa faci sa nu se tranforme iubirea....mereu aud la cei casatoriti ca IUBIREA se transforma ..si nu inteleg ..de ce...nu putem iubi la fel toata viata ?

.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

30 Mai, 2006, 09:55:17 a.m.
Răspuns #2

Miss M.

Draga mea Andrada ...

("... cum sa fii fericit pana la 80 de ani ..." ,
 "...cum sa faci sa nu se tranforme iubirea.... " ) Nu vreau sa te dezamagesc prin ceea ce-ti voi spune dar e foarte greu daca nu chiar imposibil sa mentii iubirea asa cum o simti la inceput . E foarte adevarat ce ai auzit de la cei casatoriti ca
" iubirea se transforma " si ti-o spun din proprie experienta , pentru ca eu m-am casatorit dintr-o iubire ca-n filme si nu credeam vreodata ca asta se va schimba dar din pacate , totul s-a transformat mult mai repede decat ma asteptam ...
DE CE ?... Poate cea mai vinovata este rutina care intervine odata cu trecerea timpului , obisnuinta , diversele probleme de viata care incep sa ne preocupe mai mult decat sentimentele . Mai este si siguranta de a stii ca indiferent ce se intampla il/o vei avea mereu pe cel de langa tine , siguranta care nu intotdeauna este buna . Dupa parerea mea , e in regula cand se transforma in iubire platonica bazata pe foarte mult respect si admiratia caci pasiunea nu poate fi vesnica ... caci asa e in firea lucrurilor dar e trist cand se transforma (ca in cazul meu ) in nepasare ... Si nu stiu de ce ! Stiu doar ca nu e genul de viata pe care imi doresc s-o traiesc .
       Se spune ca fericirea este un tel care nu se atinge niciodata dar in   
                                               cautarea caruia merita sa mergi toata viata ...
Sa nu pierdem speranta in fericire caci , fara ea ,
                                                         fara speranta am trai in zadar .   

" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

30 Mai, 2006, 10:05:30 a.m.
Răspuns #3

Miss M.

Oricum nu vreau sa crezi ca ceea ce mi se intampla mie este general valabil ...
Continui sa cred ca mai exista si oameni deosebiti care stiu sa pretuiasca iubirea si un suflet cald si tot ce pot sa-ti doresc e sa intalnesti un asemenea om si  sa-l pastrezi langa tine toata viata !...
     Curajul si speranta sa-ti fie alaturi in drumul vietii tale !!!

30 Mai, 2006, 10:20:08 a.m.
Răspuns #4

andrada

Multumesc de urare.Din fericire ..am intalnit un astfel de OM ...si ma bucura enorm faptul ca si el doreste acelasi lucru ..sa fim fericiti toata viata ...invatam amandoi cum se poate face asta  ...
.....in zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea  sa, mai  iute decat marea  si vanturile, ne urmareste pana la capatul  lumii....

30 Mai, 2006, 10:46:42 a.m.
Răspuns #5

afrodite7

fericirea inseamna sa te bucuri de orice miracol al vietii...
sa te bucuri k poti vedea si azi rasaritul,k poti trece prin greutatiile vietii astfel inkt sa apuci si apusul!sa vezi zambetul p care il aduci pe chipul unei persoane,sa vezi k zambeste datorita tie!fericirea o gasim uneori in lucrurile marunte dar care kteodata sunt cele mai importante!sunt fericita pt k vad uneori fericirea in ochii unora..!ganditi-va...?ce va face cu adevarat fericiti...lucrurile esentiale?sau...fericirea insasi?
 ???
ca sa fi iubit trebuie sa stii sa iubesti!ca sa primesti iubire,trebuie sa stii sa daruiesti iubire!ca sa daruiesti iubire,trebuie sa te daruiesti intru totul

30 Mai, 2006, 11:45:42 a.m.
Răspuns #6

Miss M.

Lucruri esentiale sau fericirea insasi ? ... Mda , e greu de spus !

31 Mai, 2006, 11:06:37 p.m.
Răspuns #7

Miss M.

"Prin ploaie,viscol si furtuna
 De vei umbla dupa iubire
 Sa nu te opresti chiar de ajungi la luna
 Caci este drumul cel mai scurt spre
                                               FERICIRE ! " ...

01 Iunie, 2006, 10:32:31 a.m.
Răspuns #8

serenity82

eu am fost fericita cu adevarat si toti am fost dar multi uita perioada aceia si stiti de ce? pentru ca  ne maturizam, pentru ca incepem sa avem probleme si sa ne gandim doar la lucruri rele. suntem fericiti atunci cand suntem mici, pana intram la scoala, cand nu avem griji si parintii au grija de noi. cand putem sa gresim fara sa se supere nimeni si fara sa pierdem nimic pentru ca suntem copii si avem o viata inainte. cu cat inaintam in varsta uitam cum e sa fii fericit pentru ca incepem sa ne gandim la multe altele si sa fim preocupati de orice in afara de a fi fericit si a te bucura de tot ce ai si de tot ce te inconjoara. poate din aceasta dorinta de a fi fericit unii isi pastreaza viu acest spirit copilaresc. desi multi ma critica si ma judeca si imi spun ca am 24 de ani si ar trebui sa fiu mai matura, eu pastrez acel spirit copilaresc pentru ca nu vreau sa uit cum e sa fii feriicit. e bine sa fii copil pentru ca asa treci mai usor peste problemele vietii  :)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

01 Iunie, 2006, 02:04:32 p.m.
Răspuns #9

black rose

niciodata sa nu te schimbi draga serenity...si LA MULTI ANI! scump copil...fericirea este langa noi...insa nu o vedem...pt ca nu a invatat inca sa apreciem cu adevarat  viata...pt ca ne preocupa foarte mult cele efemere...si nu mai acordam atentia cuvenita celor care merita...si faptul ca vezi,ca simti,ca traiesti...poate fi un motiv de fericire...si de ce fericire si nu bucurie...care e diferenta intre a te bucura si a fi fericit?

nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!