10 Octombrie, 2025, 09:23:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: politetea a devenit desueta?  (Citit de 5389 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Iunie, 2006, 04:13:12 p.m.
Citit de 5389 ori

valentina

Am vazut multe si cred ca in ziua de azi nu se mai respecta nimic.
      Va intreb pe voi ,sunteti dintre acei oameni care cred ca "a fi politicos si amabil"este ceva invechit?Am trait pe pielea mea :eram gravida si am urcat intr-o masina plina ,nu erau locuri,abea mi se vedea burta,insa intr-un final un barbat s-a ridicat in cele din urma si mi-a oferit locul,dar cu greu...Am mers (trebuia sa merg la controale),in Bucuresti,si un barbat in varsta mi-a oferit locul dumnealui,am refuzat dar atat de mult a insistat,incat am cedat.Nu voiam sa ma asez ,chiar daca eram gravida,aveam o burta imensa de data asta,dar nimeni in afara de domnul in varsta nu mi-a oferit locul. Traim intr-o tara unde oamenii au uitat de bunele maniere ,mai ales tinerii din ziua de azi...
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

08 Iunie, 2006, 04:30:06 p.m.
Răspuns #1

ONLY DESIRE

da...din pacate ai foarte mare dreptate:respectul pentru cei din jur,politetea.....sunt pe cale de disparitie,cel putin in Romania,pentru ca in tarile civilizate nu se intampla asa ceva(si nu ma refer la cazurile din mijloacele de transport)! tineretul zilelor noastre e prea preocupat sa se mai uite in jur...sa dea o mana de ajutor batranilor,sau sa ofere un loc femeilor insarcinate!sau..le e rusine!incredibil,dar am intalnit si situatii in care tineri refuza sa ajute un batran sa treaca strada doar sa nu se faca de rusine in fata prietenilor!e trist....e foarte trist!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

18 Iunie, 2006, 09:49:02 p.m.
Răspuns #2

desdemona

lipsesc cei 7 ani de acasa!!!!
asta este ideea...nu este foarte greu sa spui un multumesc dupa ce cineva te-a servit la magazin...sau sa ajuti pe cineva sa care sacosele care mai au un pic si se rup de greutate...de la un simplu multumesc si zambet pana la efort fizic totul tine de politete,bun simt,,
si asta se datoreaza celor 7 ani!
am dreptate sau nu?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

18 Iunie, 2006, 11:34:31 p.m.
Răspuns #3

Luke

stiti este o vorba \! respect pe cine ma respecta ! dar usa la o fata tot trebe deschisa la intrare cat si la iesire . . . .si multe ce se regasesc in codul ala fain sunt bine venite oricand  .. .. . . . eu unu incerc sa le si fac 8-> si e bine !
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

30 Aprilie, 2007, 02:55:36 p.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
politetea....in anul nostru tot mai greu. Cu greu ti se raspunde la un multumesc. cu greu ti se raspunde la intrebari cand cauti informatii. nimic nu este gratuit in ziua de azi. asa ca multi au uitat de cei 7 ani de acasa. au uitat sa fie oameni, transformati in robotei cu un singur scop: BANII. Ce treaba are politetea cu BANII ? pai ... nu are...tocmai aici e spilu, nu mai exista cei 7 ani de acasa.Fiecare trage pentru el si nu mai are timp de explicatii si de amabilitati.e logic nu ?
Let's put a smile on that face!

30 Aprilie, 2007, 04:28:40 p.m.
Răspuns #5

Semiramis

Global Moderator
nu politeţea a picat în desuetitudine ci oamenii au devenit mai nepăsători, mai interesaţi de propriile nevoi şi plăceri.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 Mai, 2007, 01:32:44 a.m.
Răspuns #6

crocantzel

Vizitator
Sunt oameni care nu au invatat sa respecte pe ceilalti si oameni care cred ca li se cuvine orice respect. Eu am o parere de care ma tin: in fata mea respectul se castiga, nu este impus de nici un statul social. Si la randu-ti, respectul ti-l castigi. Punem pariu ca majoritatea celor care fac misto de tine cand esti respectuos in sinea lor te respecta si mai mult pt acest fapt? :)

27 Iunie, 2007, 05:33:20 p.m.
Răspuns #7

digitty

Hmz...  toti prietenii mei cedeaza locul in mijloacele de transport si vorbesc respectuos persoanelor mai in varsta... si nu numai prietenii mei. Am vazut in metrou/tramvai cum tinerii se ridica si cedeaza locul si cum se dau la o parte din calea persoanelor in varsta sau femeilor gravide... Acum ca nu absolut fiecare face chestia asta, e partea a doua... insa replica "tineretul din ziua de azi" este imprumutata de la dragii nostri bunici ;D . Sunt tot felul de oameni: unii mai respectuosi, altii mai nepasatori si lipsiti de bun'simt...dar nu cred k e cazul ca etichetam "tot tineretul din ziua de azi" doar dupa cea de-a doua categorie...

Eu, personal, imi dau toata silinta sa respect acel cod al bunelor maniere si recunosc faptul ca ma enerveaza la culme cand vad pe cineva mai necioplit...tocmai de aceea mi-e dat Dumnezeu glas  ;D fac observatii... dar intr-un mod cat mai discret posibil  ;D ;D ;D
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

28 Iunie, 2007, 07:37:44 a.m.
Răspuns #8

Cruella

si eu consider ca politetea tine de cei 7 ani de-acasa (cu toate ca eu de la 3 am mers la gradinita  ;D). si nu e o chestie la care trebuie sa ne gîndim si sa ne straduim s-o respectam. politetea si bunele maniere ar trebui sa fie un reflex. cind cumpar ceva nu pot sa plec din magazin fara sa multumesc vanzatoarei care m-a servit si sa-i urez o zi buna cu un zambet pe buze. si reactia lor este la fel de draguta. unele nu se asteapta, dar parca intr-adevar le imbuneaza ziua. sa cedez locul uni varstnic intr-un mijloc de transport in comun, este tot un reflex. adica nu pot sa sed si sa ma uit pe geam, cand un batranel sau o batranica abia sta pe picioare, fara sa-i ofer locul de sezut! si da, imi plac barbatii care considera normal sa tina usa unei femei cand intra sau iasa, barbati care mimeaza gestul de a saruta mana, barbati care la restaurant iti tin scaunul si se aseaza doar dupa tine, si care o fac intr-un mod natural. pentru ca asa au fost invatati de-acasa. dar se pare ca acum nu mai conteaza asa mult.... nu ne mai "stresam" copiii (cu toate ca n-am avut nici un stres sa invat sa maninc civilizat), nu ii mai putem obliga sa faca ceva, ca doar au si ei drepturile lor (si noi le aveam, mai putin dreptul de a fi obraznici sau nerespectuosi), parintii din ziua de azi chiar nu mai au timp sa-si invete odraslele toate chestiile astea minore care fac oamenii sa fie mai buni, si lumea mai simpatica, pentru ca trebuie sa castige bani, muuuuuuuulti bani, ca sa le cumpere copiilor ATV-uri in miniatura si jocuri pe calculator, sa compenseze timpul care nu a fost petrecut cu ei, tocmai din cauza ca lucrau! cercul vicios... si aici apare legatura dintre bani si politete... in gradinite si in scoli la fel, nu mai avem voie sa ridicam vocea la copil, ca ne da ala in judecata. ca are drepturi. are inclusiv drepturile de a hartui pedagogii, de a-i chinui, de a-i batjocori s.a.m.d. clar, nu este valabil pentru tot "tineretul din ziua de azi", dar din pacate deja putem considera asta o majoritate. nu e trist?
My imaginary friend says you are crazy!

30 Iunie, 2007, 07:03:44 p.m.
Răspuns #9

Luke

eu nu am mers la gradi' si totusi  imi face placere sa cedez locul meu la o batranik in maxi , sau sa tin usa la o domnisoara ,  sau sa cedez trecerea , sa ma ridic de la masa cand vine sau pleaca o fata . . . . .

"Eu, personal, imi dau toata silinta sa respect acel cod al bunelor maniere si recunosc faptul ca ma enerveaza la culme cand vad pe cineva mai necioplit...tocmai de aceea mi-e dat Dumnezeu glas  Grin fac observatii... dar intr-un mod cat mai discret posibil "--> diggitty are drepatate :)>-
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

30 Iunie, 2007, 07:14:34 p.m.
Răspuns #10

Paul

Dupa parerea mea... tendinta de re-animalizare a omului cunoaste in zilele noastre o adevarata explozie... Judecata sociala a imbracat alte forme, referinta nu mai este de mult bunul simt, nici intelegerea, nici compasiunea... Tragic ... dar simpla erodare accentuata a celor mai elementare norme de politete o dovedesc... Sa speram ca noul secol ne va purta pe altfel de pasuni...
Toate cele bune.
Iubesc, deci exist.

30 Iunie, 2007, 08:32:13 p.m.
Răspuns #11

Escu

Global Moderator
Cand vii de la munca, rupt dupa 8-10 ore si ai prins un loc liber, gandindu-te ca maine o sa fie la fel, nu iti mai vine sa cedezi nici un loc la nici o baba, care oricum merge 2 statii.Sunt si cazuri, in care li se citeste tristetea in ochi, si uiti de tine si de problemele de a doua zi, cedezi locul. Nu toate merita, esti catalogat drept "tanar fara 7 ani de acasa", uitandu-se cu dispret la tine, asteptand sa te oferi sa le cedezi locul, ca si cum li s-ar cuveni. Politetea vine din tine, daca simti, daca celalat merita, fara sa ti se ceara.
Let's put a smile on that face!

23 Iulie, 2007, 08:56:28 p.m.
Răspuns #12

Just

Politetea ,dupa cum s-a mai spus,tine de educatie,de felul in care fiecare dintre noi este invatat sa se comporte.Nu se poate spune ca a devenit desueta .Sunt oameni care intr-adevar au uitat ce-nseamna ea sau sunt oameni care nici macar nu au invatat despre ea,insa nu putem generaliza.
 De multe ori cand merg la magazin si spun "buna ziua" nu sunt luata in seama sau cand multumesc pentru ceva mii se intoarce spatele ,tin minte si a doua oara nu mai spun pentru ca eu stiu ca politetii ii raspunzi cu politete,la fel ca si in cazul respectului.
 Am spus "de multe ori" ,dar nu "intotdeauna" .Sunt oameni pentru care politetea este si va fi mereu "in voga"  :).
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

10 August, 2007, 02:09:19 p.m.
Răspuns #13

katya1886

Adica, daca de acasa nu ti s-a spus ce si cum trebuie sa faci, atunci asta e o scuza ca nu stii sau nu vrei sa fii politicos?? Dar cum adica? Singuri nu suntem capabili sa discernem binele de rau si sa ne autoeducam daca acasa nu am avut modele?
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."