10 Octombrie, 2025, 08:01:52 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ii judecam pe ceilalti?  (Citit de 6758 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

19 Iunie, 2006, 11:36:34 a.m.
Citit de 6758 ori

Lorelei

Voi ii judecati pe ceilalti pentru ceea ce fac? De pilda, daca vreun prieten, coleg etc a facut o tampenie, il etichetati pentru asta? Un exemplu concret. La o petrecere, o prietena bea ceva mai mult si se da in stamba, flirteaza cu toti baietii, danseaza de nebuna, rade fara rost etc etc. Cat de aspru o judecati? Dar daca faza se repeta la petrecerea urmatoare? Sau... daca un prieten isi inseala iubita, care de altfel e si prietena voastra... Il judecati? E un magar si-un nenorocit, sau va intrebati oare de ce? (presupunand ca iubita lui era ok, nu ea era cauza). Ce intreb de fapt este daca le cautam circumstante atenuante, gandindu-ne poate si la istoria lor de viata, la experientele prin care au trecut si care i-au marcat, la influentele parintilor, ale societatii etc etc sau judecam mai degraba prin prisma propriilor noastre experiente?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

19 Iunie, 2006, 12:16:06 p.m.
Răspuns #1

serenity82

de obicei incerc sa ma abtin din a-i judeca pe prieteni si pe cei din jur. nu spun ca nu-i critic cand e cazul si inca aspru dar le spun in fata, chestie care doare. totusi eu una daca se intampla o situatie ca cea descrisa o data sau de 2 ori nu spun nimic incerc sa aflu de ce ca trebuie sa existe un motiv, dar daca se repeta la nesfarsit mi-e foarte greu sa nu trag concluzii. de obicei judeci un om cand il cataloghezi fara sa sti tot ce l-a determinat sa faca asta dar exista si situatii in care e imposibil sa nu etichetezi cand vezi ca persoana respetiva reactioneaza mereu la fel. oricum toti ne facem o prima impresie despre cineva, prima impresie care e greu de schimbat.  :)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

19 Iunie, 2006, 08:12:35 p.m.
Răspuns #2

Iosif

Tot ce judecam trecem prin prisma personalitatii noastre. Eu incerc sa ma limitez la a-mi face o parere si la a afla motivele, in rest nu e treaba mea. Daca mi se cere ajutorul probabil ca am sa ma implic, dar numai atunci.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

19 Iunie, 2006, 09:25:30 p.m.
Răspuns #3

littlerose

Vizitator
impartialitatea e data doar unora.
de cele mai multe ori ne lasam purtati de val si de starea de spirit din acel moment. judecam si inca cum. nu ne putem abtine. o facem prin prisma personalitatii, a circumstantelor, de plictiseala. dar cert este: judecam, si vedem dora barna din ochiul celuilalt.
DAR cand ajungem noi sa fim actorii unui episod neplacut simtim pe propria piele cum e sa fii judecat si ne mai desteptam parca un pic. si atunci apare mult ravnita impartialitate.

01 Iulie, 2006, 01:09:22 a.m.
Răspuns #4

digitty

Fac mari eforturi sa nu mai judec lumea...insa,Da.ii judec pe cei din jur,dar numai dupa ce vad ca fac aceeasi prostie de mai multe ori. In exemplul dat,daca o prietena se imbata si etc o data..hai sa zicem ca e ok...a avut chef de ceva "aventura",dar daca si a 2a oara si a 3a la fe,atunci o etichetez(precizez ca ii zic in fata parerea pe care o am,si nu ma apuc sa le zic la altii ca "uite-o si p-aia!").Eu am parerile/conceptiile mele(dar sunt binevenite noi sugestii si pot fi schimbate oricand :) ),sa zic asa,si in functie de acestea,ii judec pe cei din jur.

A mai fost o discutie asemanatoare parca la un alt topic...nu mai stiu exact...ideea era: poti judeca o persoana fara sa o cunosti si sa sti motivele pentru care a actionat intr-un anumit fel?
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

07 Iulie, 2006, 01:41:10 p.m.
Răspuns #5

black rose

no comment....dace sunt persoane pe care le cunosc..dar daca sunt prieteni de ai mei...si care fac anumite lucruri care nu-mi plac nu-i mai judec...trec direct la actiune...merg si vorbesc cu ei...le spun ce ma deranjeaza si incerc a le da un sfat...faptul ca ii judeci nu ii ajuta la nimic.
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

10 Iulie, 2006, 03:06:11 a.m.
Răspuns #6

Empress

voluntar sau nu fiecare judeca si este judecat intr-o viata de om ...oricat am incerca sa ne abtinem pur si simplu nu reusim
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

12 August, 2006, 06:50:03 p.m.
Răspuns #7

B3b3

rade fara rost ???   danseaza de nebuna ???    nu inteleg, si mie imi place sa flirtez,si dansez de cand incepe petrecerea si pana la finalul ei ,nu vad nimic rau in asta   ::)

de ce ii judecam pe ceilalti ???  ???judecam sau comentam comportamentul lor ???  este o reactie normala a creierului ???...,nu am acest drept si daca as face o la ce mi ar folosi,foarte rar reusim sa schimbam mentalitati ,principii ...
 comentez spun ce am de spus de fata cu persoana in cauza ,acord dreptul la replica si sa nu uitam ca de f multe ori aparentele insala...personal am fost judecata gresit de f multe ori ,daca cineva drag te judeca pe nedrept ,doare ...daca o face o persoana necunoscuta ,problema ei /lui ;)
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

12 August, 2006, 07:39:24 p.m.
Răspuns #8

Just

II judec pe cei din jurul meu voluntar, involuntar uneori ,aspru sau mai putin aspru in functie de persoana in cauza,de relatia dintre mine si respectiva/ul.Pot sa spun ca mai mult ii judec pe aceia care ii cunosc si despre care mi-am format o parere.

Daca se intampla ca una din prietenele mele sa intreaca masura la o petrecere este ok,se intampla ,se poate intampla si la a doua petrecere ,dar deja la a treia e batator la ochi si inconstient se formeaza o alta parere despre respectiva ,ceva se schimba si atunci se poate intampla sa o etichetez ,sa ii pun un X in frunte  >:( si sa o tin minte.

Acum felul in care ii judecam pe cei din jurul nostru e legat de conceptiile fiecaruia in parte ,de educatie ,de principii. Poate mie mi se pare cumva ca persoana care a baut prea mult la o petrecere,a exagerat cu flirtul avand un iubit/a,s-a imbracat prea extravagant este mai putin cumintica si ii pun un x in frunte ,dar in acelasi timp acea persoana poate fi privita ca fiind una de "gashca" si care trebuie invitata negresit si la petrecerea urmatoare.

Cat despre prietenul ce-si inseala iubita care este ok,il judec in masura in care il cunosc ,ii cunosc situatia.Ma intreb desigur ce l-a determinat sa o faca ,in ce conditii si daca am destule detalii s-ar putea sa-l marchez si pe el cu un x sau sa-l cataloghez ca fiind magar,dar in astfel de situatii prefer sa stau in banca mea si sa nu caut detalii ,sa-mi vad de treaba mea.
« Ultima Modificare: 12 August, 2006, 07:41:41 p.m. de just_a_tear »
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

31 August, 2006, 09:33:17 p.m.
Răspuns #9

pokemon

Din pacate,in trecut,eu ii judecam de multe ori pe cei din jurul meu...Dar am invatat sa nu mai fac aceasta prostie...am vazut cum este sa fii judecat...doar pt ca cei din jur considera ce tu faci o greseala....am invatat ca fiecare are dreptul sa faca ce vrea,si mai ales ce il face fericit in viata,fara sa fie judecat de cei din jur....Si toate astea doar pt ca lor nu li se pare etic...moral...s.a.m.d
Pupici
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

30 Septembrie, 2006, 01:58:10 a.m.
Răspuns #10

ExIgEnTaa

de cele mai multe ori incerc sa nu judec un om pt ca nici eu la randul meu nu vreau sa fiu judecata.Cum i s-a intamplat prietenei de care pov :sa se imbete si sa inceapa sa flirtreze cu toti baietii,asa i se poate intampla oricarei fete care a baut peste masura.Dar totusi,de cele mai multe ori,intamplari de genu(mai ales daca se repeta)ne ajuta sa ne formam/schimbam parere despre persoana in cauza.dc?primim informatii,facem conexiuni si apare si un rezultat la aceste conexiuni.Acum mai depinde si de persoana despre care este vb.Daca vb despre un prieten apropiat ,care clacheaza o data dar pe care il cun destul de bine incat sa putem afirma "nu e vina lui" sau "putea fi oricine in locul lui" e evident ca nu il vom critica la fel de dur ca pe o persoan cu care nu prea avem legatura:)
You think love is to pray..but..i'm sorry...I Don't pray that way...

06 Octombrie, 2006, 01:16:43 p.m.
Răspuns #11

burn_2_hell

judec...voluntar sau involuntar..incerc sa nu o fac...nu am dreptul sa fac asta..
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

06 Octombrie, 2006, 03:25:21 p.m.
Răspuns #12

Escu

Global Moderator
o facem de fiecare data...dar unii o fac in gand...iar pe altii ii scapa gura pe din'afara.
Let's put a smile on that face!

07 Octombrie, 2006, 10:32:32 a.m.
Răspuns #13

burn_2_hell

:))))) stii u c stii Escu....
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

07 Octombrie, 2006, 11:39:03 a.m.
Răspuns #14

Saddness

cateodata...nu vrem sa recunoastem...dar o facem...
nu neaparat prin cuvinte...judecam din  priviri...prin tacere...
Singuratatea este cea mai profunda realitate a naturii umane...omul este singura fiinta care stie ca este singur...