Sunt sau nu gay/lesbi? Multi din tinerii de azi se confrunta cu intrebarea asta. La o asemenea intrebare tu esti cel/cea mai in masura sa raspunzi.
Inainte sa raspunzi, daca esti baiat, tine cont de faptul ca baietii, in general, au o curiozitate mai dezvoltata fata de penis, mai ales in tinerete cand incearca sa isi dea seama in ce stadiu de dezvoltare sunt, si cum pot face asta mai bine decat analizand concurenta? Evident, acest lucru nu va face un baiat gay. Daca esti starnit sexual in asemenea conditii poate, sau nu, sa insemne ca esti gay. Multe persoane se excita la sexualitate in sine, care este o chestiune independenta se sexul persoanei.
Nu este nimic rau in a fi gay/lesbi sa bisexual, desi sunt multe aspecte negative implicate, si mare parte din ele sunt tinute in intuneric din cauza naturii lor "murdare" (problematice). Daca tu esti linistit(a) in pozitia de gay/lesbi sau bi atunci restul nu ar trebuii sa conteze atat de mult. Important insa este sa analizezi cu atentie situatia de pe un punct neutru, nu vorbind despre asta cu persoane gay sau bisexuale care ar putea sa te atraga de partea lor, dar nici cu cei care considera ca o asemenea sexualitate nu isi are locul in aceasta lume. Cel mai bine ar fi sa vorbesti despre asta cu parintii tai sau cu un consilier care ar putea sa te ajute de pe o pozitie ebiectiva si neutra.
Daca esti tulburat(a) de intrebarea "Sunt sau nu gay/lesbi?" nu te speria, nu esti singurul/singura. 26% din tineri nu sunt siguri daca sunt gay, hetero sau bi sexuali. Cercetarile arata ca undeva intre trei si cinci procente din adulti se considera gay sau bi sexuali. Observa diferenta intre adolescentii in aceasta situatie si adulti! Foarte multi din cei care se considerau gay/lesbi si-au schimbat parerea pentru ca si-au dat seama ca era o atractie trecatoare, o curiozitate poate, sau din cauze religioase sau de etica morala. Optiunea de a te eticheta gay/lesbi iti apartine. Daca nu doresti ca lumea sa stie, poti spune doar partenerului (sot/sotie) si eventual celui mai bun prieten, sau poate prietenilor care sunt in aceeasi situatie ca si tine care te-ar putea ajuta.
Pana acum am vorbit despre atractia sexuala fata de acelasi sex, dar ce te faci daca este mai mult de atat?
Ce te faci daca te-ai indragostit de cineva de acelasi sex?Iata o problema destul de delicata. In primul rand, pentru binele tau, va trebuii sa incerci sa iti dai seama ce parere are persoana respectiva despre astfel de relatii. Apoi, in cazul in care semnele sunt pozitive, te duci si ii spui ce simti. Daca persoana vizata nu este de acord cu asemenea relatii din pacate nu prea ai ce face, probabil cel mai bine este sa nu ii spui ce simti pentru el/ea si eventual sa incerci sa gasesti pe alt cineva.
Implicatiile religoaseMulta lume are tendinta sa zica ca religia interzice asemenea relatii. Va intreb eu, unde? Este cat se poate de clar ca inclusiv preotii au relatii homosexuale! Iubirea este iubire chiar si daca este intre parteneri de acelasi sex! Si cred ca orice fel de iubire ar fi, ar trebuii respectata.
In incheiere va propun sa vizionati
Homosexuality: The Debate is Over. The Verdict is In. Not a Sickness! Not a Sin!, din pacate nu am o traducere pentru acest documentar, dar daca se arata persoane interesate de acest subiect am sa fac unul, ca sa inteleaga si cei care nu stiu engleza.