10 Octombrie, 2025, 01:26:43 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Acceptam compromisuri in iubire?  (Citit de 9922 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Iunie, 2006, 03:37:50 p.m.
Citit de 9922 ori

Lorelei

Atunci cand iubesti accepti compromisuri? De dragul celuilalt, de dragul relatiei, de dragul dragostei? Sau mai degraba acceptam compromisul fiindca ne e teama sa pierdem ceea ce avem? E greu pana faci primul compromis major, urmatoarele vin fara sa iti dai seama, din pacate. Acceptam, deci, compromisuri?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

20 Iunie, 2006, 03:45:27 p.m.
Răspuns #1

serenity82

da acceptam compromisuri pentru ca fara ele nu am reusi sa mentinem o relatie, compromisurile sunt generate de respect, dorinta de a trai fericit si de intelegere. asta nu inseamna ca nu exista si o limita pe care daca o depasim vom avea de suferit. secretule nu numai sa dai ci sa si primesti  ;)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

20 Iunie, 2006, 05:36:28 p.m.
Răspuns #2

littlerose

Vizitator
da, si o spun cu strangere de inima. pot spune ca mi-am batut recordul personal la compromisuri.
sincer, as mai face-o dar nu la o asemenea intensitate pentru ca nu ar mai fi iubire! ci conditioanre dupa conditionare.

20 Iunie, 2006, 05:53:36 p.m.
Răspuns #3

black rose

da,binenteles...cand iubesti faci compromisuri...de ce?-pt ca vrei ca celui iubit sa-i mearga bine...insa mai trist e ca mi-e frica, ca la mine sa nu apara de frica sa nu-l pierd si atunci...ce ar trebui sa fac?
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

20 Iunie, 2006, 06:24:37 p.m.
Răspuns #4

desdemona

compromisuri.
Pentru a merge o relatie trebuie sa existe cuvantul compromis.Mai ales cand partenerii sunt doi oameni incapatanati si orgoliosi.
Inainte imi era greu sa fac un compromis..in schimb atunci cand tii foarte mult la cel de langa tine iti este mult mai usor.
DEci da.Accept compromisul.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

20 Iunie, 2006, 06:42:14 p.m.
Răspuns #5

ONLY DESIRE

e inevitabil...aproape in fiecare zi facem compromisuri! de ce nu am face si in dragoste,pentru fericirea noastra si a celui pe care il iubim?insa dimensiunea acestor compromisuri si frecventa lor e importanta! atuncicand sunt prea multe si prea mari.....ar trebui sa ne punem niste semne de intrebare.
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

20 Iunie, 2006, 06:56:17 p.m.
Răspuns #6

desdemona

mare dreptate ai  sis.daca sunt prea mari acele compromisuri inseama ca ceva scartie.Si mai vine semnul de intrebare doar eu?
este o problema si mai mare cand unul face compromisuri si celalalt doar primeste..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

20 Iunie, 2006, 08:46:20 p.m.
Răspuns #7

catty

compromisuri trebuiesc facute in absolut orice fel de relatie intre persoane..nu exista in lumea asta doua pers care sa gandeasca la fel si daca vrei sa existe o relatie deja tre sa implici si compromisurile..
Problema este , cum ati spus si voi, cate compromisuri facem , cand le facem, legate de ce aspecte, cum le facem si mai ales..merita pers respectiva cu adevarat sa facem compromisuri? Si inca ceva...daca partenerul se comporta astfel incat simntim ca trebuie sa facem prea multe compromisuri majore...mai suntem noi...nu ajungem sa jucam defapt rolul unei persoane care vrea cel de langa noi sa fim? Si in aceasta situatie...nu cumva partenerul a ajuns sa isi doreasca altceva(altcineva)?
Aveti grija cu aceste compromisuri ca sunt ca un cutit cu doua taisuri...m-am taiat rau in asa ceva si va garantez ca e rana adanca care se vindeca greu :(

20 Iunie, 2006, 11:55:14 p.m.
Răspuns #8

Alia

Este o vorba, cand te frigi cu cioba ...sufli si in iaurt...am facut compromisuri si....nu au fost apreciate la justa lor valoare, eu sunt o fire pragmatica si nu-mi trebuie sa ma lovesc de doua ori, imi ajunge un "cucui", drept pentru care...fara compromisuri....Intelegere, bunavointa, reciprocitate...celor ce merita, dar compromisuri...nu. Uneori ajunge sa faci unul, urmatoarele vin inavitabil...

07 Iunie, 2007, 11:45:22 a.m.
Răspuns #9

Lady Allia

Toată viaţa şi aproape tot ce facem în viaţă presupune compromisuri!
 DAR, DAR...depinde ce fel de compromisuri facem, depinde câte compromisuri facem, depinde de cât de reciprocă este întoarcerea unor compromisuri!
 Făcând numai o parte compromisuri, iar cealaltă nu - indiferent de realţie - , atunci se ajunge la renunţarea la propria valoare, la renuntarea la noi insine şi la ceea ce ne reprezintă cu adevărat!
 Compromisurile de obicei sunt o cale de mijloc pentru o comunicare şi o relaţie mai bună între persoane şi nicidecum nu ar trebui să fie "îngroparea" definitivă a personalităţii unuia dintre cei în cauză.

08 Iunie, 2007, 12:32:32 a.m.
Răspuns #10

viulian

Administrator
Eu habar n-am daca fac compromisuri.

Adica - daca vreau o chestie dar nu iese ca mine, hmmm...
Daca nu vreau, nu ma intereseaza.
« Ultima Modificare: 08 Iunie, 2007, 12:34:43 a.m. de viulian »

08 Iunie, 2007, 09:51:15 p.m.
Răspuns #11

inda

Ca facem compromisuri, asta e general valabil pentru aproape toata lumea! Unii facem mai multe, altii mai putine, dar intrebarea nu e cat de multe facem, ci pentru cine le facem!
Le facem pentru ca celuilalt sa-i fie bine?
Le facem pentru a mentine sau a salva relatia?
Sau de fapt le facem pentru noi, pentru a creea impresia ca suntem buni si intelegatori si meritam reciprocitate? :-\
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

25 Iunie, 2007, 01:07:23 a.m.
Răspuns #12

valentina

Se accepta,dar nu mereu.Depinde de cazuri.In ce constau acestea...Nu trebuie sa facem la nesfarsit.Trebuie facute cu masura.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

02 Iulie, 2007, 01:45:47 p.m.
Răspuns #13

Pensees

Cum sa raspund,Doamne ?De ce n-or da exemple de compromisuri? Singurul compromis ,cu mine insa,ar fi sa ma retrag, daca dragostea mea ar produce mila,sila (se stie di-ntotdeuna ca dragoste cu sila nu se poate;poti iubi ,dar asta nu include ca-i musai sa si fii iubit;s-atunci..)sau, admitind c-ar fi reciproca ,i-ar fi obstacol .Alte compromisuri? La ce -ar duce?

28 Iulie, 2007, 06:34:36 p.m.
Răspuns #14

dyanastoiceasca

am facut multe compromisuri.... cel mai mare a fost faptul k ma mintea dar lam iertat de fiecare data pt k il iubesc multe prea mult.... si iam acceptat si jicnirile fratelui lui... iar cand ii spuneam se supara pe mine..
E greu...

E greu a rade...
Cand ochii sunt plansi
Cand ultima speranta
Din viata ti s-a stins
.............
Scriu aceste randuri mici
Sa te ajunga si sa plangi
Ca asa m-ajuns pe mine
Cand ma tot gandesc la tine
.............