10 Octombrie, 2025, 05:14:45 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cum sa ma comport?  (Citit de 16472 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Iunie, 2006, 08:12:44 p.m.
Citit de 16472 ori

catty

Cu toate ca nu am venit pe la voi decat de cateva ori pana acum indraznesc deja sa va cer ajutorul.
Am o intrebare relativ simpla dar care vine in urma unei relatii destul de complicate : Cum ar trebiu sa ma port acum cu el?
Pe scurt relatia noastra ca sa intelegeti de ce intreb asta: am fost impreuna 6 ani care s-au desfasurat ca asa:
primi 2 ani au fost ceva de vis..numai iubire...alintari..mangaieri...atentii..zambete sincere...imi radea sufletul la fiecare gand despre el si gandurile mele erau doar ale lui...
urmatorii 3 ani...o lupta contnua pentru a readuce intre noi ceea ce pierdusem...ne-am despartit de mai multe ori dar nu puteam sta unul fara celalalt...ne certam foarte des...sa pierdut din respect..din atentie...era un drum cu foarte multe coborasuri si din ce in ce mai putine urcusuri...mi-a gresit mult si l-am iertat...dar nu a fost de ajuns...
ultimul an...o mareeeeee gresala...am incercat din nou si a fost un dezstru total...inca il iubem ca o nebuna si ma luptam in fiecare clipa sa obtin macar putin de lla el..acum ca m-am trezit pot spuna ca am fost o fraiera..o mare fraiera..stiu ca suna urat si ma simnt aiurea sa zic asta dar asa a fost...l-am lasat sa isi bata joc de mine si a facut-o fara retineri..
Ne-am despartit de aproape 3 luni...am aflat multe dupa despartirea noastra...lucruri care ar fi trebuit sa le stiu de mult dar eram orbita de sentimene sa le mai vad...am simnti ca ceva din mine sa rupt definitiv...am ajuns sa il urasc...plangeam in hohote pt cat l-am iubit..vroiam sa ma razbun...si am jurat ca o voi face cand voi avea ocazia...
Acum m-am mai calmat....pot spune ca nu il mai iubesc ... nu mai sufar cum o faceam..incep sa imi revin cu adevarat...
Problema: el nu stie ce vrea si se contrazice singur incontinu...ba ma iubeste ba nu ma iubeste...ba nu mai vrea sa ma vada niciodata dar ma cauta constant...are deja pe altcineva dar nu e multumit si tot la mine trage...a inceput iar sa imi faca dedicatii..sa imi trimita melodi...sa imi faca complimente .... sa incerce sa ma atinga cu fiecare ocazie..sa ma imbratiseze...
Nu stiu cum sa ma comport...
Ce parere aveti...?
Nu vreau sa fac din nou ceva care sa regret apoi...dar nici nu vreau sa ies din viata lui asa usor...inca am sentimentul de razbunare(chiar daca stiu ca e arma prostului)
Hellllllpppppp!!!!!!

20 Iunie, 2006, 08:29:39 p.m.
Răspuns #1

desdemona

intr-adevar ai suferit foarte mult.si noi cand suferim simtim ca trebuie sa intoarcem roata...simtim ca nu este corect ca noi sa avem aceste sentimente si cei care le-au provocat sa treaca prin viata ca rata pe apa.
uite sfattul meu...asteapta...timpul iti va vindeca setea de razbunare.Crede-ma draga mea te vei potoli si resemna.Ai vazut ca ai trecut de la faza de ura...probabil cu timpul vei ajunge sa simti doar indiferenta.Viata iti va oferi ocazii sa i-o intorci,viata insasi ii va intoarce toate fazele.de exemplu acum...el vrea sa se impace cu tine...si sufera pt ca tu nu vrei.sau vrei?
inainte de a continua...tu ce vrei?ca asta este in definitiv cel mai important
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

20 Iunie, 2006, 08:31:37 p.m.
Răspuns #2

littlerose

Vizitator
e mult timp in spate i. sunt 6 ani. nu e deloc putin.
in primul rand trebuie sa-ti clarifici prioritatile. in al doilea rand, trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca TU contezi. nu incerca sa fii mama ranitilor pentru ca de tine nu va avea nimeni grija. grija trebuie sa o ai tot tu.

razbunarea nu isi are rostul. intr-adevar ne simtim impliniti cand putem rade in coltul gurii sa il vedem la picioarele noastre implorand sau dandu-si cu pumnii in cap ca ne-a pierdut. dar lasa. timpul te va razbuna. tu nu o face.

amintirile sunt cele care te fac sa te apropii de el. este normal. insa, nu uita ca numarul momentelor frumoase s-ar putea sa fie surclasat de al celor mai putin frumoase.
inca o data, gandeste-te la tine si doar la tine. nu strica putin egoism. crede-ma. ;)

20 Iunie, 2006, 09:09:56 p.m.
Răspuns #3

catty

ce vreau eu...eu vreau sa uit, sa trec peste, sa fiu iar fericita, si in nici un caz nu cred ca as mai putea fi alturi de el...
Razbunarea...a fost reactia de moment cand am aflat..ulele lucruri...dar cand m-am calmat am zis ca nu voi face eu nimik...decat daca voi avea ocazia data de el...si acum el imi da ocazia aia...nu cred ca as putea sa ii fac rau cu adevarat dar...pur si simplu nu stiu cum sa ma port
Ce nu v-am spus este ca noi ne-am mai despartit de mai multe ori..si inafara de ultima impacare el era cel care venea si se ruga de mine sa ne impacam...si mi-a jurat de multe ori ca asta nu o va mai face...si acum incearca sa se intoarca dar cu orgoliu si retineri..mai ales ca ma vede pe mine asa rece...dar..ma intreb...cum e posibil sa stai langa cineva 6 ani de zile si sa ajungi sa te intrebi langa cine ai stat defapt?...cum e posibil sa nu vezi ce se intampla in jurul tau si sa te minti singura in asa fel?...si mai ales...cum e posibil sa iubesti cu toata fiinta ta pe cineva care nu te mai iubeste, nu te mai intelege, nu te mai apreciaza, nu te mai respecta?
Legat de egoism pot spune ca am auzit de la mai multe pers ca ar trebui sa fiu mai egoista...mai ales in fata lui...si asta am sa si fac...
Va multumesc mult pt sfaturi..sunteti niste dulci..

20 Iunie, 2006, 11:30:17 p.m.
Răspuns #4

amorezata

...te inteleg ff bine...hai sa-ti povestesc ce mi s-a intamplat mie....am cunoscut un tip care avea o relatie de mai mult timp,dar care nu mai functiona tomai k la inceput...mi-a placut f mult de el inca de la inceput..si lui i-a placut de me da nu in egala masura..de cate ori se certa q prietena lui eu il consolam si am ajuns sa avem o relatie care a durat doar o luna(timp in care a stat doar q me)..eu  fiind micutza si proasta m-am indragostit de el si il iubeam,dar tocmai cand mi-era lumea mai draga mi-a spus k s-a impacat q prietena lui si k oricum eu eram prea mik fata de el si k nu ar fi avut nici un viitor relatia noastra...El a plecat un an in italia,timp in care el avea o relatie q vechea prietena dar tinea legatura si q me.Eu sufeream dupa el si singuru motiv pt care am acceptat sa tin legatura q el,a fost razbunarea...a trecut si anu acela si s-a intors in tara...prietena lui il insela si si-a dat seama k locu lui nu e langa ea...A luat o mik pauza,s-a tot gandit si pana la urma a apelat tot la me...eu fiind satula de minciunile lui si fiindu-mi frica k ma va parasi din nou nu am acceptat sa mai ies q el,dar a insistat q mesaje si telefoane cam o luna de zile.atunci mi-a venit in minte,din nou,razbunarea...am zis acu e momentu ...am iesit q el de cateva ori si pana la urma am format un cuplu..acu suntem impreuna de 1 an(fara despartiri si certuri sau prezentza altor fete)...suntem fericiti,ne iubim,ne  e atat de bine impreuna si am renuntat si la razbunare ...pe parcurs ce-i drept cand mi-am dat seama k pe omu asta il iubesc indiferent de ce a fost inainte...am considerat k atunci ne-am cunoscut pt prima data,k a fost o dragoste la prima vedere...ne-am facut k nu stim nimik unul despre celalalt...nu as fi crezut k ar putea sa ajunga sa ma iubeasca asa de mult ...e prima mea dragoste ,primul baiat din viatza mea...q toate q am doar 17 ani crede-ma k stiu ce inseamna sa suferi si sa iubesti in acelasi timp...dak tu simti k inca il iubesti mai dati-va o sansa...renunta la razbunare...nu iti faci rau decat tie...dak e sa mearga bine dak nu iara bine...lumea nu incepe si nici nu se termina q el... ;)   :-* :-* :-*
Ar fi pustie lumea fara tine
Si lipsa ta ar fi un vesnic chin
Si nu-mi doresc decat sa fii cu mine...
..mereu in brate sa te tin...

21 Iunie, 2006, 07:19:43 a.m.
Răspuns #5

catty

ma bucur mult pt tine amorezata.E frumos sa mai auzi si povesti cu final fericit..sper sa va mearga bine si sa fiti fericiti cat mai mult timp..
Cat despre mine...exact asa am gandit 4 ani de zile..timp in care i-am dat la sanse de nici eu nu mai stiu..mereu gandeam la modul...daca as incerca si asa dca ar merge...poate nu am facut suficient...Dar...cat sa merg asa...cat sa continui sa imi fac vise alaturi de o persoana care nu ma apreciaza decat cand nu sunt langa el...cat sa traiesc pt o pers care nu stie ce vrea si ma raneste cu fiecare ocazie?.....:(

21 Iunie, 2006, 04:00:51 p.m.
Răspuns #6

Strumfita

Parerea mea e sa mergi inainte si sa-l lasi pe el in urma ta .. in trecut. Daca i-ai dat mai multe sanse si nu a profitat de ele inseamna ca nu o va face niciodata. Oricum .. povestea ta nu se incheie aici. Vei gasi o persoana care sa te pretuiasca mai mult. Nu are rost sa renunti la cativa ani pentru ceva ce nu va face niciodata roade. Ati avut o relatie frumoasa la inceput .. ti-a ramas amintirea .. s-a intamplat .. nu-i nimic, vei merge mai departe. Se vor mai intampla multe .. bune si rele .. dar nu alaturi de el. Pentru ca langa el nu vei avea numai de suferit.
   In legatura cu razbunarea .. ii o vorba : "Daca vrei sa fi fericit o clipa razbuna-te .. daca vrei sa fii fericit o viata .. iarta ! " .
   Ai grija  de tine si de decizia ta . Scuza-ma daca am fost prea directa sau daca te-a deranjat cu ceva parerea mea . Multi pupicei  :-* :-*  ;)
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

21 Iunie, 2006, 04:53:48 p.m.
Răspuns #7

amorezata

asa este...nu poti sa te minti la infinit....mai bine incearca sa te indepartezi de el incetul cu incetul si sa-l uiti....oricum ti-ai irosit deja prea multi ani asa ca nu mai are rost sa continui cu risipa cand viata te astapta cu bratele deschise....d c sa stergi o carte de praf pt a o reciti cand poti citi una noua...asa si cu tine d c sa mai incerci ceva cand te-a facut sa suferi cand poti gasi alti baieti...un id de mess,ceva??mai vb acolo :-* :-* :-*   orice ar fi nu te da batuta....viata e o lupta
Ar fi pustie lumea fara tine
Si lipsa ta ar fi un vesnic chin
Si nu-mi doresc decat sa fii cu mine...
..mereu in brate sa te tin...

21 Iunie, 2006, 05:24:35 p.m.
Răspuns #8

catty

va multumesc mult pt sfaturi si in nici un caz nu am vre-un motiv sa ma supar....asa si trebuie sa fie prieteni ca sa poti deschide ochii bine nu..?...directi! :P
Da..asa este..tre sa il uit complet...sa ies din viata lui...asta imi zic mereu..dar..ceva ma tine...
Nu il mai iubesc..nu ma mai impresioneaza cu nimik(in bine)...nu imi mai este dor de el ...dar....cand ma cauta nu pot sa nu ma intalnesc cu el sa vad ce mai zice..ce mai face...sa il vad pe ce drum merge .... :(
Poate ca e rautate...poate ca inca imi pasa de el...poate asta e mica mea razbunare...sau poate ca inconstientul meu nu sa debarasat toatal de el...nu stiu exact inca...dar...
offf

23 Iunie, 2006, 02:59:45 p.m.
Răspuns #9

Empress

incearca sa te rupi putin de toate astea incearca sa pleci undeva sa fii singura si sa te gandesti bine la ceea ce vrei tu sa faci 6 ani sunt mult dar nu este o viata si nici un capat de tzara  au mai fost oameni care s-au despartit si dupa mult mai multi ani ...aici depinde de cat de mult il iubesti tu pe el si cat de mult esti dispusa sa risti o impacare cu un om care te-a facut atat de fericita si care totodata ti-a facut atat de mult rau,vezi ce este in sufletul tau si te rog sa te gandesti la tine ,fii putin egoista nu te gandi la el si la faptul ca el ar suferi fara tine ,uneori in viata trebuie sa pui piciorul in prag si sa iei decizii care fac rau celor din jur dar care ne ajuta sa mergem noi mai departe...
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

25 Iunie, 2006, 11:40:16 a.m.
Răspuns #10

catty

nu stii cat m-am gandit la ce mi-ai zis tu acum Empress!de cate ori m-am gandit sa FUG...sa fug fara sa privesc mcar o clipa in urma....sa fug fara sa imi mai pese de nimic...sa fug fara sa ma mai gandesc la nimeni si nimic...dar...cum sa fac asta?...cum sa fug cand ma leaga atatea aici?....nu el...restul...de el am reusit partial sa fug....dar...cum sa o fac de tot cand el inca ma cauta?...cum sa il uit in totalitate cand el nu ma lasa?....si eu nu am putearea sa ii spun nu ma mai cauta niciodata?...niciodata...e prea mult....prea repede....nu pot...am incercat...am inceput sa spun si m-am oprit...m-am auzit inaite sa pronunt si m-am speriat...
Nu mai simnt dragoste pt el...in nici un caz...stiu ce inseamna sa iubesti..stiu ce inseamna sa il iubesc...si nu..nu il mai iubesc...dar ce simnt?
de ce inca tremur cand ii aud vocea?..de ce inca tresar la fiecar buzz?...de ce imi bate inima atata de tare cand vorbim lucruri banale?...de ce?...de ce si acum cand credeam ca sa terminat totul inca mai simnt?...de ce nu am puterea sa zic niciodata...totdeauma..mereu...?mi se par cuvinte prea mari si imi este frica de ele....
Iar el...el de ce e atata de nehotarat si ii place sa se joace asa?...el cum gandeste..?El ce simnte?....el mai simnte?...de ce imi pun intrebarile astea?....de ce ma mai intereseaza?...de ce ma intereseaza asa mult de altii?...
Nu ... nu trebuie sa imi mai pun aceste intrebari si trebuie sa devin mai egoista...stiu asta....si asta incerc...dar cand nu intelegi atata de multe lucruri cum sa le ingropi....?cum sa le ingropi definitiv cand mereu iese din nou semnul de intrebare la suprafata?
Cine ar putea sa imi explice ce sa intamplat si ce se intampla de fapt ca sa pot apoi accepta si merge mai departe..?
Nu am avut niciodata un prieten(baiat) si de foarte multe ori m-am gandit ca asta ar putea sa ma ajute...sa vorbesc si sa incerc a gasesc raspunsuri cu un prieten care poate vede lucrurile altfel decat noi..fetele...care poate ar putea sa imi explice ca gandeste el de fapt...dar oare asa este..?nu stiu..inca nu am intalnit acea persoana de sex masculin pe care sa o intereseze viata mea indeajuns de mult incat sa vrea sa ma asculte...
Stiu deasemene ca eu sunt in final singura care ma pot ajuta...singura care trebuie sa treaca peste si sa isi faca un viitor...cat mai departe de el...stiu si asta incerc sa fac si de cateva ori in ultimul timp am crezut ca am reusit..eram convinsa de asta..dar...sunt si momentele astea in care...nu mai sunt asa sigura...si devin..singura...

06 Iulie, 2006, 09:45:18 p.m.
Răspuns #11

Narusegawa

iubita, cunosc sidromul tau, se numeste frica de singuratate.mi se pare normal ca dupa o relatie atat de lunga, cu toate hibele si neajunsurile ei, inca sa mai ai intrebarea aceea: dar oare ptr  el cum a fost?
barbatii sunt niste vanatori dupa ce si-ai prins vanatul si s-au jucat bine cu el, il pierd din vedere.acum ca nu mai estia colo, te vrea inapoi, pt ca barbatilor asta le place! sa te vaneze pana cedezi! nu ceda, fi tare, si daca esti sigura ca fericirea ta  nu e langa acest om, nu il mia baga in seama, nu incerca sa il schimbi pt ca nu ai reusesti niciodata, oricat de mult ai vrea.vrea sa-si demonstreze lui cat de bun e si ca te paote avea oricand cu putina linguseala.tinel la respect, poate o sa mai ai nevoie de el vreodata, dar sa fii sigura ca faci diferenta intre amicitie si o realtie de iubit/iubita.prpunei sa ramaneti amici.asa impaci varza cu capra.ii spui clar, in calitate de amic nu are voie sa te sarute pe buze, in schimb te poate imbratisa s.a.m.d.
pleaca intro tabara undeva, sau un weekend la munte cu ai tai, numai sa nu ai prezenta lui mereu in minte si in suflet.relaxeazate, ia o pauza de la toate intrebarile care le pune mintea ta, leapadate de ele, fii libera si bucurate de natura, de o plimbare singura dimineatza in parc, sau un suc cu fetele.
aratai ca viatza ta e fericita si fara el, ca nu ai nevoie de el, ca esti independenta si poti sa te simti bine si fara prezenta sau apropierea lui fizica. fal sa inteleaga in mod subtil ca ai tot ce iti trebuie.trezestete dimineatza si uitate in oglinda si spuneti: orice sut in fund e un pas inainte.
fi puternica, fi desteapta, fi fermecatoare, fi TU!
lovely

07 Iulie, 2006, 11:47:15 a.m.
Răspuns #12

catty

mersi mult pt incurajari si intelegere!!!!
chiar am adoptat o parte din ce mi-ai zis..asta incerc..de cate ori ne vedem sa ii arat ca sunt multumita..sa zambesc continuu...il las sa ma tine in brate dar nu sa ma sarute...ies cu prietenele..chiar mi sa parut ciudat ca m-am egasit in ceea ce mi-ai scris...:)
oricum..vad ca ma detasesz din ce in ce mai mult...si pezenta lui ma afecteaza tot mai putin...
sper curand sa intalnesc pe altcineva si sa ma refac in totalitate..
oricum...a ramas un fel de concurs intre noi...care arata ca este mai multumit in situatia asta...dar el de multe ori incalca regulile cu diverse subtilitati sau declaratii...melodi si atingeri...de asta nu il inteleg...dar mi-am propus sa nici nu mai incerc...
pt ca nu pot sa ii spun sa nu ma mai caute...am adoptat varianta...cand ma cauta daca am timp si chef ne vedem..vorbim...dar eu nu il mai caut...
va multumesc inca o data!

07 Iulie, 2006, 12:19:32 p.m.
Răspuns #13

viulian

Administrator
Da.. egoul masculin nu suporta sa i se spuna nu :D

Ce face el o face din infatuare.. si din imaturitate. Adica nu stie ce vrea - dar nici nu a avut grija de tine. E infatuare cumva.. ma rog, va mai dura nitel pana se va termina conflictul de putere, dar atunci te vor lasa reci toate "atentiile" lui.

Eu n-as cauta semnificatii in chestiile astea - ca totusi te suna, iti mai da un sms, o melodie ceva.. Mie mi-ar pare un ego care nu vrea sa renunte dar asta din mandrie, nu din iubire. Si atunci as sti sa raspund clar si sa ignor.

07 Iulie, 2006, 02:37:11 p.m.
Răspuns #14

black rose

simplu il igonri...nu mai merita nici macar un cuvant sa-i adresezi pt tot ce ti-a facut....tot vroiai sa te razbuni nu...desi nu este bine...cum spunea des...lasa timpul sa decida si viata care il va invata ca totul se plateste
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!