04 Noiembrie, 2025, 08:26:14 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cum sa ma comport?  (Citit de 16886 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Iulie, 2006, 01:54:30 a.m.
Răspuns #15

catty

vad ca toti imi spuneti sa il ignor total...sa nu mai vb deloc cu el...m-ati pus pe ganduri foarte serios...
am mai luat asta in considerare dar...am vazut ca nu pot...si am renuntat..dar acum..ma gadesc din nou...
chiar nu stiu cum sa fac asta...am reusit sa gasesc puterea de a nu-l mai cauta...de a zambi chiar daca ma doare...de a vb cu el ca si cand nu m-ar interesa...dar sa nu mai vorbesc deloc...nu stiu cum sa fac..
poate inca nu a venit momentul sa fac asta...sau poate sunt eu prea slaba...nu stiu...dar inca simnt o frica in a lua o astfel de decizie pt totdeauna...cum am mai spus..imi este frica de deciziile finale...

08 Iulie, 2006, 08:28:21 a.m.
Răspuns #16

viulian

Administrator
Pai din cate spui, singura alternativa pentru tine - ca povestea cu el sa se incheie - e sa ai norocul sa intalnesti un alt barbat. In momentul acela, ori tu ori noul prieten va interzice comunicarea cu vechiu, iar el, simtindu-se inlaturat - va inceta sa te mai caute..

Asta e o alternativa. Caci cealalta alternativa e ca tu de fapt inca il iubesti chiar daca il si urasti, si atunci nu ai gasit inca acest echilibru. Iubirea ta inca e acolo, inca vrea sa vada dovezi de iubire ce vin de la el, chiar daca il si urasti si nu ai vrea sa mai ai sentimente fata de el. Poate te-ai saturat de fazele lui, dar inca mai speri ca va iesi bine.. Cheia solutiei, imi pare mie, este sa accepti pe deplin ca nu mai sunt sperante ca lucrurile sa fie vreodata cum au fost in primii 2 ani. Si tu acele trairi le cauti, nu stressul de dupa..

Oricum, cum zici si tu, nu fa nimic brusc - brusc-ul de obicei se face cand stii clar ce vrei si atunci toleranta e minima fata de lucruri/persoane/sentimente pe care nu le doresti. Uita-te mai bine in tine si cauta acolo sa vezi de ce inca il mai iubesti, ce ti-a oferit el de nu poti gasi si la o alta persoana.. Si incet incet, poate se limpezesc lucrurile in sufletul tau, si atunci vei stii usor cum sa actionezi..

22 Iulie, 2006, 07:05:29 p.m.
Răspuns #17

catty

ce inseamna dorinta de a fi fericit?...ce inseamna dorinta de a spera?....ce inseamna dorinta de a umple un imens si dureros gol?...ce inseamna dorinta impliniri unui vis?...
la ce pot duce toate aceste dorinte?...
la suferinta?....la dezamagire?...la un gol si mai mare si mai gol?...la deznadejde?...
chiar atat de mult ne dorim in anumite momente sa fim multumiti...impliniti..fericiti...incat suntem in stare din nimik sa construim un paradis?...incat putem din 2 vorbe sa scriem o carte cu happy end?...incat dintr-o poza sa facem un intreg film de lung metraj in care visele se implinesc rand pe rand?...
poate ajunge disperarea unei peroane atata de mare incat imaginatia sa concureze cu amintirea unei iubiri?
de ce ne place sa ne legam de cineva doar pt ca noi credem ca ar putea reprezenta fericirea noastra?..aberanta intrebare nu?..si mie mi e pare dar...nu asta facem?...

din nou gandurile mele sunt inundate de intrebari...multe intrebari...dar..unde sa gasesc raspunsurile?...din nou..alta intrebare..
poate veti spune sa caut in ratiune..asa mi-am zis si eu..am incercat..am si gasit niste raspunsuri..logice..simple..firesti...
ok..jumatate de problema este rezolvata..acum mai ramane sa cred in ele..sa le respect si sa le accept..asta nu am mai reusit...
poate alti veti spune sa caut in adancul sufletului...mi-am zis si eu asta...si am cautat..si am cautat...si am cautat...dar m-am speriat...nu mi-am mai gasit sufletul sa il intreb...

22 Iulie, 2006, 07:06:54 p.m.
Răspuns #18

catty

offfffffffffff...ma chinui singura...nimeni nu mai imi face rau..nimeni nu ma mai face sa sufar...nu mai depind de nimeni si nimeni nu mai conteaza mai mult ca mine...si totusi..nu pot sa ma linistesc..parca caut nelinistea..caut durerea si intrebarile fara raspuns...

22 Iulie, 2006, 09:49:22 p.m.
Răspuns #19

viulian

Administrator
catty... din pacate asa e cum zici tu.. degeaba cauti raspunsuri cu mintea, de care sa crezi si de care sa te agati, trebuie sa tii cont si de inima...

Pana la urma o sa renunti sa mai speri, din pacate asa e pentru toata lumea.. agonie pana cand trece. Sa stii ca nu iti dispare capacitatea de a fi fericita asa cum iti doresti, se rupe doar de ideea de a fi fericita cu el.

Incet incet..

22 Iulie, 2006, 10:02:22 p.m.
Răspuns #20

Marcat pentru stergere...

20 de ani ai?- 6 ani relatia cu el..  Hai de capu' meu! Daca de la 14 ani l-ai cunoscut, o infinitate de amintiri..cum de le poti sterge? Stii ce greu e? Mai ales amintirile din copilarie, nu se pot sterge, oricat de mult ti-ai dori! Va ramane mereu in sufletul tau! Intrebare si totusi sfat in acelasi timp:Te-ai gandit vreo clipa sa te casatoresti cu el?Daca nu,atunci "vei fii obligata" sa-l uiti!

22 Iulie, 2006, 10:42:26 p.m.
Răspuns #21

George Ene

Un bărbat care-şi chinuie iubita n-o merită. Te vei convinge de asta. E bine că ceri sfatul colegilor, dar decizia îţi aparţine. Numai că, atenţie, asemenea decizii se iau în chip radical, cu sânge rece, ca şi cum ai smulge o buruiană rea dintre florile inimii tale. Concret, dă-ţi seama că un asemenea om te poate “juca” (chiar şi părăsi) când ţi-e lumea mai dragă, chiar dacă, să zicem, vei ajunge să-l faci tată…
Părerea mea e că ar cam fi cazul să înveţi să lupţi cu tine însăţi. Adică, repet, să înveţi să fii categorică, să-ţi impui o conduită matură, mult mai repsonsabilă (faţă de tine însăţi), să rupi răul din rădăcină, de pe acum. Cum? Există foarte multe metode. De pildă, ieşi mereu cu prietena ta, lasă-te curtată de alţi băieţi, fii mai tandră cu tine însăţi (de ex., în faţa oglinzii) şi vei constata cu surprindere că tu singură vei hotărî că nu e cazul să te abandonezi pe mâna acestui “fitecine, cu pantaloni” – căci aşa-i numesc eu pe cei care-şi bat joc de iubitele lor.
Lumea, dragă Catty, şi-n mod deosebit lumea bărbaţilor, nu se opreşte la acest… “fitecine”.
Ai cea mai frumoasă vârstă, eşti o fată isteaţă şi deosebit de sensibilă – se vede asta din zbaterile tale – aşa că muşcă-ţi pumii şi rupe această relaţie, brusc şi brutal, şi nu te mai uita înapoi! Românii au o vorbă înţeleaptă: “Decât vai de noi, mai bine vai de mine”… Vei vedea că omul se va trezi şi va căuta să te îmbuneze. Tu, însă, nu-i mai ceda, nu-i mai fi preş, că nu merită! Fii mai ambiţioasă şi te vei impune!
Sunt sigur că vei reuşi. Succes!
E cantu dinoscitur avis

23 Iulie, 2006, 12:12:02 p.m.
Răspuns #22

catty

va multumesc mult de tot pt sfaturi si incurajari!!!!!!conteaza foarte mult pt mine sa aud parerile unor oameni care m-am convins ca stiu sa simnta!!!!
acum sa lamuresc problema(pt ca am observat ca sa inteles un pic gresit)
tot ceea ce mi-ati spus e foarte adevarat si spre marea mea uimire in ultimul timp am reusit sa respect asta..
la ce mod?..nu la cel adical..pt ca v-am explicat ca nu pot dar...chiar daca ne-am vazut..chiar daca am vorbit..nu a fost din initiativa mea si cand am facut-o am fost foarte degajata si indiferenta...l-am atacat cu mici ironi la absolut tot ce ma deranjat(acum sau de-a lungul timpului)..am ras si glumit..etc..era o incercare absurda a unei prieteni fara trecut construita pe suferinta si amintiri din cele mai divesre..un esec din start..
rezultatul?...o mare criza de nervi din partea lui ;) mi-a zis ca el nu mai suporta sa ma vada asa...ca el stie ca ma prefac cu aceste "zambete false"..ca el e convins ca inca il iubesc si imi este si mie la fel de dor de el cum ii este si lui de mine...si ca nu mai vrea sa ma auda ca ii vorbesc asa...in final mi-a zis ca nu ma va mai cauta niciodata si nu ne vom mai vorbi...cu acelasi "zambet fals" i-am zis ca e alegerea lui si l-am lasat sa plece...
ce am simntit in momentul acela?..o mare...f mare satisfactie ;D poate un pic din razbunarea care mi-o dorisem atata de mult..un sentiment confuz de dulce si amar...o satisfactie umbrita putin de frica dar alimentata de speranta
asta s-a intamplat acum 2 saptamani...de atunci nu am mai auzit nimik de el..
ce simnt eu?..nu mai simnt..nu imi mai este dor..nu ii mai simnt lipsa..nu imi mai doresc imbratisarile lui..nu imi mai doresc prezenta lui..nu il mai vreau..si cred ca pot spune...NU IL MAI IUBESC!
o consider o adevarata victorie...o adevarata eliberare de o stansoare care nu m-a lasat sa respir in voie 6 ani de zile...respiram prin el..cu el..cum cand unde vroia el...acum..ahhh acum...acum sunt libera..acum fac ce vreau eu...acum pot sa gandesc si sa privesc prin mine...acum...
nu stiu exact cum am reusit sa ajung aici...cred ca ultima lovitura primita a fost cea decisiva...acea lovitura fara urma de regret a ucis cu adevarat sufletul meu...ratiunea a ajuns sa coopereze cu sentimentele...iar marea dragoste ce i-am purtat-o intr-o clipa s-a transformat in ura..furie..frustrari..reprosuri..iar cand apele s-au calmat...a ramas...un gol..un gol pe care abea astept sa il umplu din nou cu sentimente frumoase...
imi amintesc de el..nu pot spune ca l-am uitat in nici un caz..nu il voi uita niciodata si sunt f constienta de asta..dar nu mai doare amintirea lui ..pot vb de el zambind..
cam asta este ce simnt acum vizavi de acest EL care mi-a adus cele mai dulci zambete si cele mai amare lacrimi

23 Iulie, 2006, 12:46:41 p.m.
Răspuns #23

George Ene

Catty, eşti fie pe calea de a-l iubi şi mai mult, fie pe calea limpezirii – şi-n cazul ăsta, bravo ţie!, vei reveni copilul bun (faţă de tine însăţi) care ai fost dintotdeauna.
Fii atentă că dragostea fără dicernământ (frumoasă, ce-i drept!) e o mare păcăleală pentru parteneri, dacă nu se întemeiază pe realism. Concret, într-o asemenea relaţie, e cazul ca măcar unul dintre îndrăgostiţi să fie cu picioarele pe pământ, pentru ca răspunderea pentru ca soliditatea cuplului să apese măcar pe umerii cuiva…
Or, în cazul tău, se pare că pentru tine lucrează intuiţia ta, care te va salva cu siguranţă.
Spui că ai glumit tot timpul, când l-ai văzut ultima oară. Păi, el ce-ar fi vrut? Să-i cazi în genunchi?
Una peste alta, eu zic că intuiţia ta de fată (de viitoare femeie şi de mamă) te va învăţa cum să procedezi în continuare.
Te felicit pentru sinceritate! 
E cantu dinoscitur avis

24 Iulie, 2006, 12:10:23 a.m.
Răspuns #24

catty

intuitia....intuitia mi-a fost amortita f mult timp..daca as fi tinut coont de ea cand trebuia...fugeam acum mult timp..dar nu am facut-o..am ramas si am sperat...iar acum..simnt ca revine..dar nu mai stiu sa cred in ea:(
unul din indragostiti sa fie cu picioarele pe pamant...dintre noi eu eram considerata cea rationala...prea rationala de multe ori...dar acum ma intreb...ce ratiune a fost asta?...daca a condus la asemenea esec...
daca el ar fi vrut sa i cad in genunghi....DAAAA!!!! asta vrea ... nu suporta sa auda sau sa simnta ca nu imi lipseste...ganditi-va ..6 ani de zile nu ma vazut decat dispusa sa fac orice..absolut orice pt el....putine au fost momentele mele de negare a ceea ce simnteam...el asa ma cunoaste..nu ma poate vedea decat indragostita nebuneste de el..
i-am zis clar ca nu ii simnt lipsa si ca nu il mai iubesc...a inceput sa rada si mi-a zis ca nu ma crede...ca nu e posibil asa ceva...

"Catty, eşti fie pe calea de a-l iubi şi mai mult, fie pe calea limpezirii "
de ce zici asta?..de ce crezi ca prin ce simnt este posibil sa fie doar o cale de al iubi mai mult?

24 Iulie, 2006, 12:35:48 a.m.
Răspuns #25

Marcat pentru stergere...

De obicei voi fetele, sunteti foarte iubitoare... Insa o intrebare ma apasa catre tine catty: De ce voi fetele, care iubiti atat de mult un baiat, la urma devine un demon. Iar ca sa amplific: Demon Negru. L-ai iubit. E de ajuns. Nu poate sa ramana o amintire frumoasa pentru tine? Si poate sa-i dai pace... dar te intreb: O poti face definitiv?

24 Iulie, 2006, 02:01:05 a.m.
Răspuns #26

Empress

loveparade ....dar cand iubesti un baiat acel baiat te inseala iti distruce visele ....trebuie sa il privim ca pe o amintire placuta??cred ca tradarea lui sterge orice amintire frumoasa
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

24 Iulie, 2006, 09:45:53 a.m.
Răspuns #27

George Ene

"Catty, eşti fie pe calea de a-l iubi şi mai mult, fie pe calea limpezirii "
de ce zici asta?..de ce crezi ca prin ce simnt este posibil sa fie doar o cale de al iubi mai mult?

Pentru că te obsedează, iar obsesia e o piedică în calea limpezirii…
Probabil că până la urmă vei reuşi să te detaşezi de această obsesie, şi abia după aceea vei face exact ceea ce-ţi propui, cu luciditate. Oricum, iubirea vine, iubirea pleacă…
E cantu dinoscitur avis

24 Iulie, 2006, 01:56:53 p.m.
Răspuns #28

fatyma

loveparade,(scuze daca intru si eu asa in discutie)...sa stii ca eu intotdeauna pastrez partea frumoasa a unei povesti de dragoste,chiar daca finalul nu este cel mai bun, pentru mine e o amintire frumoasa.Dar asta depinde de la fata la fata...

24 Iulie, 2006, 02:08:28 p.m.
Răspuns #29

catty

ai dreptate geosteph...poate am ramas cu o anumita obsesie...poate inca ma gandesc prea mult la el...dar eu simnt ca sunt pe drumul cel bun...am reusit chiar sa ma gandesc la altcineva mai mult decat la el in ultimele 2 sapt :P pacat ca nici acest cineva se pare ca nu merita :((
postul cu intrebarile de mai sus...nu erau despre el...nu la el m-am gandit cand le-am scris...ci la acest altcineva pt care chiar pot spune ca am facut o obsesie...
se pare ca norocul nu prea imi surade la acest capitol in aceasta perioada...nu vreau decat sa gasesc pe cineva de care sa imi placa si care sa fie interesat de mine...cu care sa ies si sa zambesc din nou...care sa ma tina in brate si sa ma alinte...cer asa mult?

cat despre amintiri...mi-am zis de multe ori ca nu are rost sa ma gandesc doar la ce a fost rau..doar la suferinta si lacrimi...si incerc sa imi amintesc si ce a fost frumos dar...nu ca nu imi amintesc dar nu le mai vad asa cum au fost...au tecut prea multe lacrimi peste zambetele de altadate si le-a sters stralucirea...