11 Octombrie, 2025, 10:00:32 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubirea in spaniola  (Citit de 6440 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Iunie, 2006, 04:36:45 a.m.
Citit de 6440 ori

Iosif

Nu stiu daca ati observat dar in destul de multe locuri am scris cate ceva si in spaniola. Imi cer scuze de la cei care nu inteleg aceasta limba pentru amestecul nefericit, insa, mie mi se pare ca limba spaniola are ceva deosebit atunci cand vine vorba de iubire. Parca totul suna mult mai frumos, mult mai.. nici nu stiu cum sa ma exprim sa prindeti ideea.. mai aproape de suflet, cred ca asta e cea mai nimerita "traducere" a perceptiei mele. Voi ce parere aveti despre asta? Lasand la o parte tembelonovelele (cum le spun eu), care nu au nici o legatura in aceasta preferinta a mea fata de limba spaniola.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

21 Iunie, 2006, 08:48:50 a.m.
Răspuns #1

littlerose

Vizitator
sunt intru totul de acord cu tine.
as putea spune ca spaniola este limba mea intima. intr-adevar toate suna mai bine, mai ales cuvintele cu conotatie sentimentala. poate la mine totul are stransa legatura cu melodiile pe care le ascult, si cu dansul latin care imi place atat de mult.
nu ma satur sa ascult si sa exprim, cand celalalt ,a intelege cateva ganduri bune in spaniola. ;D

21 Iunie, 2006, 08:51:07 a.m.
Răspuns #2

charlie

limba spaniola e limba latina, la fel si italiana si romana. chiar daca nu le sti, ceva tot intelegi.

chiar daca intelegi ce nu trebuie uneori  :)
You believe but what you see
You receive but what you give

21 Iunie, 2006, 09:36:57 a.m.
Răspuns #3

fatyma

Da...ai dreptate in aceasta privinta...Limba spaniola mi se pare...cum sa spun..."dulce"...suava de aceea mai ales cand e vorba de dragoste totul suna mai frumos.Se intampla uneori sa putem exprima un sentiment mai bine intr-o limba straina....nu vi se pare?

21 Iunie, 2006, 12:02:33 p.m.
Răspuns #4

serenity82

limba spaniola e mult mai romantica decat franceza atat de mult mediatizata :) si mie imi place
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

21 Iunie, 2006, 12:19:11 p.m.
Răspuns #5

desdemona

normal ca noi roamanii avem o afinitate pentru spaniola,italiana,franceza.
intr-adevar limba spaniola are ceva specific al ei care te atrage...dar eu daca as putea alege...as prefera franceza...(desi am spaima, teroare fata de acest obiect-tot acest an scoalar numai la franceza am invatat) parca este o limba a sufletului..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

21 Iunie, 2006, 05:21:13 p.m.
Răspuns #6

black rose

intru totul de acord cu tine...eu am invatat singura limba spaniola si mi se pare o limba infocata care are multe de daruit si are o anumita armonie muzicalitate...ceva romantic...in plus se spune ca spaniolii sunt un popor con sangre caliente...deci...si limba e la fel
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

21 Iunie, 2006, 09:11:32 p.m.
Răspuns #7

denyyy

un mare om spune despre limba latina ca-i limba pentru rugat la Dumnezeu,iar germana este limba pentru manatul cailor.Multa dreptate are.
    :-*

21 Iunie, 2006, 09:45:29 p.m.
Răspuns #8

denyyy

littlerose inteleg ca-ti place dansul.  Nu-i asa ca te face sa plutesti? Si eu simt dar privind de pe margine.Am promis ca de anul acesta si eu ma inscriu la dansuri sportive(societate cum se numesc acum).abia astept sa creasca fiul meu sa putem dansa impreuna. Este dansator sportiv si-ti dau cuvantul meu cand il vad imi vine s-o zbunghesc pe ring.Este campion la grupa lui de varsta clasa C. Mi-s mandra tare!
   Dansul sportiv modeleaza nu numai fizicul care este impecabil(vis-a vis de cel cu pumnii) ,modeleaza comportamentul, gandirea.Sa nu credeti ca un barbat ce practica asemenea sport este un papa lapte. Este un barbat care invata valorile umane

21 Iunie, 2006, 10:02:07 p.m.
Răspuns #9

Alia

sorry...de cand cu serialele acestea fluviu care ne inunda televizoarele, am inceput sa fac "alergie " la aceasta limba. Cu siguranta pe nedrept....

22 Iunie, 2006, 03:39:18 p.m.
Răspuns #10

mitza

Vizitator
 Intr-adevar, limba spaniola este frumoasa, mai ales cand ajungi sa o cunosti! :P

« Ultima Modificare: 22 Iunie, 2006, 06:43:54 p.m. de mitza »