11 Octombrie, 2025, 01:07:46 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Superstitiile  (Citit de 4399 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Iunie, 2006, 07:55:55 p.m.
Citit de 4399 ori

Lorelei

Sa credem? Sa nu credem? Sunteti superstitiosi? Va streseaza pisicile negre si galetile goale? Va incanta trifoiul cu patru foi?

Care ar fi originea superstitiilor si de ce ii afecteaza pe unii dintre noi atat de tare?
« Ultima Modificare: 09 Septembrie, 2006, 10:18:10 p.m. de Lorelei »
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

21 Iunie, 2006, 08:02:29 p.m.
Răspuns #1

sunshine

Nu cred decat in telepatie( dar asta nu tine de superstitie) in sensul ca de cate ori ma gandesc la ceva rau se intampla in secunda urmatoare , sau cand ma gandesc la cineva anume, peste cativa metri ma intalnesc cu persoana respectiva. Atat, in rest ma amuz de cate ori vad pisici negre si altre treburi alte chestii ;Dsi le las sa-mi taie calea ( uite-asa de-a naibii :P) sa le fac in ciuda.
 Eu cred ca cei care au superstitii se autosugestioneaza si ajung sa puna tot ce li se intampla rau pe seama lor( a superstitiilor).
 Originea........probabil bunicii strabunicilor nostri au spus multe povesti ca sa-i sperie pe parintii strabunicilor si tot asa ....s-a dus vorba. ::)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

23 Iunie, 2006, 11:13:42 a.m.
Răspuns #2

desdemona

nu.Nu cred in ele.Desi uneori am superstiile mele proprii si pe acelea le incalc.Ca si sunshine cred ca totul tine de autosugestie.
Eram intr-o zi in drumul spre casa si in fata mea pe la vreo 10 metri era o pisica neagra care a taiat calea.Si vad o femeie care se apleaca ,arunca o piatra in fata una in spate si isi face cruce.
Totusi chiar pana acolo???
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

23 Iunie, 2006, 12:30:27 p.m.
Răspuns #3

fatyma

Nici eu nu cred in superstitii...nu s-a intamplat nimic nici cand am trecut pe sub o scara,nici cand mi-a taiat o pisica neagra calea... :)

23 Iunie, 2006, 04:11:05 p.m.
Răspuns #4

Empress

mie mi se par amuzante uneori asa ca uneori mai cred si char la respect
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

26 Iunie, 2006, 09:37:18 p.m.
Răspuns #5

black rose

nu nu cred in superstitii...pt ca nimic nu este stabil....sunt deferite efecte la fiecare supertitie depinde de ceea ce crede persoana...ca de exemplu...daca te mananca nasul se spune ca ei bataie...asa patesc cei ce cred asta...eu cred ca vei avea o bucurie si asta se intampla....deci nu-superstitiilor
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!