Inda, ar fi frumos dacă oamenii ar fi supuşi, ascultători şi sfioşi în amintirea unui gest ancestral greşit care le-a răpit bucuria de a se odihni pentru totdeauna în rai. De fapt, zicea cineva mai sus, Raiul este tot aici, pe pământ, noi cu răutatea noastră îl urâţim, iar apoi ne este greu să-l recunoaştem. Nu mai ştim să împărţim între noi nimic, cum odinioară a făcut Eva cu Adam, căci în gestul său de a împărţi mărul eu nu văd răutate, de altfel, prin viclenia şarpelui, ea fusese absolvită de sentimentul de vină, ci iubire... Văd foarte multă iubire... Şi cred că lucrurile, până la urmă, trebuiau să se întâmple aşa... Altfel, cum am mai fi năzuit noi astăzi să atingem perfecţiunea divină prin imitaţia Sfintei Treimi în două persoane? Sau prin reiterarea actului de creaţie prin copii, dar mai ales prin artă? Dacă Dumnezeu n-ar fi vrut ca noi să ajungem aici, ne-ar fi făcut de la început roboţei, ascultători, fără voinţă proprie, liniştiţi... Dar ne-a făcut oameni. Ar trebui să fim fericiţi pentru asta!