10 Octombrie, 2025, 08:23:50 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Orgoliul - binecuvantare sau blestem?  (Citit de 6831 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Iunie, 2006, 02:39:21 p.m.
Citit de 6831 ori

Lorelei

Cu siguranta, fiecare dintre noi avem o doza de orgoliu, mai mare sau mai mica. De multe ori din cauza lui facem o multime de tampenii, de multe ori insa ne salveaza de la niste umiliri urate, ne ajuta sa ne pastram demnitatea. Voi cum vedeti orgoliul? prieten sau dusman? binecuvantare sau blestem? si cat de orgoliosi sunteti?  ;D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

26 Iunie, 2006, 08:28:34 p.m.
Răspuns #1

ONLY DESIRE

daca nu deschideai tu acest topic o faceam eu! :)
orgoliul ajuta la conturarea personalitatii...insa atunci cand are limite!orgoliul ne poate fi cel ami bun prieten: ne ajuta sa castigam respectul celor din jur,sa devenim mai buni...dar poate fi cel ami mare dusman,cand din pricina lui ne refuzam dreptul de a fi fericiti,de a trece peste lucruri mici,in spatele carora se afla fericirea noastra.
sunt o persoana foarte orgoilioasa.cred ca in cazul meu ....orgoliul mi-e dusman,caci datorita lui am varsat multe lacrimi,am avut multe regrete si am facut pe altii sa sufere.
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

26 Iunie, 2006, 08:35:06 p.m.
Răspuns #2

Strumfita

Orgoliul? In aceste momente mi-e CEL MAI MARE DUSMAN!!!  :-[. Vreau sa arat unei persoane ca sunt mai buna .. vreau sa fiu respectata, dar in acelasi timp vreau sa trec peste el , deoarece in spatele lui se ascunde fericirea ...  :-[
   Si eu sunt o persoana foarte orgolioasa .. dar acum am unele dubii .. sa las orgoliul la o parte sau nu?  :'( Nu cred ca voi afla niciodata raspunsul corect.  :-[
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

26 Iunie, 2006, 08:39:52 p.m.
Răspuns #3

ONLY DESIRE

sad angel...raspunsul il vei gasi in inima ta! daca insa tu crezi ca renuntand la orgoliu ai sansa de  a fi fericita..te rog sa o faci!!!!nu e loc de inca un regret in inimioara ta! :-*
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

26 Iunie, 2006, 08:46:01 p.m.
Răspuns #4

Strumfita

Multumesc only u .. insa nu stiu daca are rost. Daca as stii ce e in inima lui .. as stii ce sa fac. Dar mi-e teama ca pentru el nu insemn nimic , iar atunci nu are rost  :-[
daca iti pun un nor in suflet o sa iubesti mai mult cerul?

26 Iunie, 2006, 08:50:05 p.m.
Răspuns #5

ONLY DESIRE

stii?exact prin asta am trecut eu cam acum 1 luna!si...am renuntat la orgoliu...si am hotarat sa aflu ce e in inima lui! m-a ajutat cineva...si am aflat! si astfel am stiut ce sa fac...acum mi-e mai bine! daca vrei putem vorbi pe mess despre asta! :-*

28 Iunie, 2006, 01:26:29 p.m.
Răspuns #6

Empress

hihihihihi eu am o supradoza de orgoliu ....fereasca Dumnezeu sa se ia cineva de mine sau sa indrazneasca sa rada de mine ca ripostez si eu si cand ma calca pe orgoliu nu mai gandesc rational doar ma intereseaza sa-i platesc respectivei persoane de doua ori mai rau ca sa se invete minte sa nu se mai ia de mine daca eu nu i-am facut nimic....cel mai tare ma enerveaza cand se ia cineva de mine din senin ...iau foc !! ;D :D
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

28 Iunie, 2006, 10:30:04 p.m.
Răspuns #7

catty

sunt intru totul deacord cu ce a zis only u, dar(caci mereu trebuie sa fie si un dar)...ce facem in situatia cand renuntam in fata cuiva la orgoliu in sublima speranta de a ne afla fericirea si...tot ce gasim sunt lacrimi si dezamagire?
Intradevar...orgoliul in doze mari de foarte multe ori ne ingreuneaza mult situatia dar si lipsa lui ne face slabi si vulnerabili...
Ca in cele mai multe situatii echilibrul este cel mai indicat dar..din nou dar...in cate situatii reusim sa gasim acest echilibru?
Nu am fost niciodata o persoana foarte orgolioasa dar aveam anumite limite pe care nu lasam pe nimeni sa le depaseasca pana...pana cand mi le-am depasit singura...pentru ...pentru a ajunge la fericirea mult ravnita...
Nu vreau sa influentez pe nimeni..sunt cazuri si cazuri...dar in cazul meu renuntarea la orgoliu nu mi-a adus fericirea ...cel putin nu pe termen lung...ci dimpotriva...am devenit slaba si nesigura ...si nu numai in fata unei persoane ci in general...
Nu renunta la a fi tu!!!!!

29 Iunie, 2006, 07:05:00 p.m.
Răspuns #8

viulian

Administrator
Mie mi se pare ca orgoliul e bun atata timp cat te face sa vezi si latura umana - ma rog, nu prea stiu cum sa zic..
Orgoliul e bun ca sa il vezi cum dispare si cum reapare. Daca e doar orgoliu, apoi clar e un punct slab mi se pare - oricine te poate epuiza doar cu foarte putin efort - caci.. zgandare acolo.
Un orgoliu prea mare deci ascunde de fapt o nesiguranta - parerea mea - caci altfel nu oricine te-ar enerva - mai ales cineva care nu te cunoaste.

Dar daca poti sa vezi cum e sa fii orgolios, si cum e sa nu fii orgolios, asta mi se pare calea catre o autocunoastere misto..

01 Iulie, 2006, 12:41:27 a.m.
Răspuns #9

digitty

ORGÓLIU, orgolii, s.n. Părere foarte bună, adesea exagerată şi nejustificată, despre sine însuşi, despre valoarea şi importanţa sa socială; îngâmfare, vanitate, suficienţă, trufie

aceasta este definitia din dex...si daca ne luam dupa ea,mie mi se pare un evident "dusman"...dar datorita caruia,deseori,putem sa ne pastram demnitatea...

Am un orgoliu nemasurat peste care nu trec niciodata.prefer sa sufar decat sa renunt la orgoliu,momentan...

Cred ca Viulian are dreptate.Poate se ascunde o nesiguranta in spatele acestui orgoliu.
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

01 Iulie, 2006, 01:06:27 a.m.
Răspuns #10

Miss M.

Orgoliul nu este acelasi lucru cu respectul de sine ... parerea mea . Orgoliul este egoism !!!
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

07 Iulie, 2006, 01:44:12 p.m.
Răspuns #11

black rose

orgolioasa...da din pacate...inse incerc sa il las deoparte pt ca orgoliul dupa parerea mea nu ajuta la nimic...orgoliul nu cincide cu respectul de sine...respectul ti-l castigi prin felul cum esti tu si nu prin orgoliu....si din cauza orgoliului multi sufera....
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

10 Iulie, 2006, 03:05:24 a.m.
Răspuns #12

Empress

In spatele orgoliului se ascund multe complexe ...sunt oameni care devin orgoliosi in urma unei suferinte pentru ca ei cred ca asa nu vor mai suferi ...asta o spun din proprie experienta
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

05 August, 2006, 11:41:14 a.m.
Răspuns #13

furia ingerului

Vizitator
Orgoliul nu este nici binecuvantare nici blestem. Este linia de separatie intre ele sau, daca vreti, locul unde caracterul omului se intalneste cu mediul integrant. Acolo unde seria de factori ce actioneaza asupra omului vin in contradictie cu el se poate declansa raspunsul numit orgoliu. De doua feluri este acesta:

a) motivat, cand are ca fundament experienta si gandirea unui om ce-si permite sa ramana integru in fata oricui aflat valoric sub dar care ar avea puterea sa-i pricinuiasca neajunsuri.
b) absurb, dedicat prostilor care in lipsa de alte modalitati concrete de exprimare raman fixati intr-un fel anume, lipsit de cele mai multe ori de realitatea adevarului cert.

12 Septembrie, 2006, 12:47:27 p.m.
Răspuns #14

Bliss

Orgoliul te face doar sa pierzi, foarte multe si nu-ti aduce niciun beneficiu in schimb. Orgoliul te orbeste, intr-atat de mult incat nu mai vezi ce e bine pentru tine. E un sistem de aparare pentru unii, dar culmea e ca, nu te apara decat de tine insuti...
Speranta vede invizibilul, simte intangibilul si implineste imposibilul.    Charles Caleb Colton